ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
TXS
Πηγή: ΤΧΣ

Πλήρης στήριξη από το ΤΧΣ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha

Σύμφωνα με κύκλους του ΤΧΣ «η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», ενώ θα τοποθετηθεί συνολικά μόλις ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της ΑΜΚ.

Την απόλυτη στήριξή τους στην απόφαση της Alpha Bank να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εκφράζουν κύκλοι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο κατέχει μερίδιο 11,01% στην τράπεζα. Παράλληλα τονίζουν ότι η διοίκηση της Alpha Bank έχει ενημερώσει όλους τους βασικούς μετόχους για τις προθέσεις της και έχει λάβει θετική απάντηση απ' όλους, συμπεριλαμβανομένου και του επενδυτικού κεφαλαίου Paulson, το οποίο κατέχει 7,32% των μετοχών. 

Επιπρόσθετα οι ίδιοι κύκλοι του ΤΧΣ τονίζουν ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είναι αρωγός κάθε προσπάθειας των τραπεζών για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, ενώ και ως μέτοχος της Alpha Bank, στηρίζει πλήρως την αναθεώρηση του τριετούς στρατηγικού σχεδίου της Τράπεζας και το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων για την χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου. 

Η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι, σημειώνοντας ότι το ΤΧΣ θα τοποθετηθεί αναλυτικά μόλις ολοκληρωθούν οι διερευνητικές κινήσεις και διαμορφωθεί η πρόταση του ΔΣ της τράπεζας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Alpha Bank, τι περιλαμβάνει

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα έχει διάρκεια το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank. Στις 150.000 ευρώ το ανώτατο όριο αποζημίωσης. Στους 6.000 θα φτάσουν οι εργαζόμενοι της τράπεζας μετά το τέλος του προγράμματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Μεγάλη ζήτηση για την ομολογιακή έκδοση, στο 2,625% το επιτόκιο

Χαρακτηριστικό της μεγάλης ζήτησης ήταν πως η κάλυψη του βιβλίου προσφορών έφτασε τη 1,5 φορά, μέσα σε μόλις 1 ώρα από το άνοιγμα του, ενώ η τελική ζήτηση ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ. Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,625%.