ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ernst-&-Young-EY
Φωτο: Shutterstock

Συνεργασία ΕΥ Ελλάδος και InvestGR Forum στο 4th InvestGR Forum

Στο πλαίσιο του 4th InvestGR Forum 2021 για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας, η ΕΥ Ελλάδος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας για την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός.

Η ΕΥ Ελλάδος και το InvestGR Forum συνεργάζονται, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του 4th InvestGR Forum 2021: Reforming the Greek Economy, , όπου όπως και πέρυσι η ΕΥ Ελλάδος θα παρουσιάσει, κατ' αποκλειστικότητα και σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση στο InvestGR Forum, τα ευρήματα της έρευνας που διεξάγει η ΕΥ σε παγκόσμια κλίμακα, με τίτλο: «Attractiveness Survey».

Συγκεκριμένα, στο 4th InvestGR Forum 2021, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου 2021, στο HILTON, στο πρώτο πάνελ συζήτησης, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα πρώτα ευρήματα της έρευνας της ΕΥ, «Attractiveness Survey: Ελλάδα 2021», με θέμα την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. Η τρίτη έκδοση της ετήσιας έρευνας της EY θα αποτυπώσει τις απόψεις της επενδυτικής κοινότητας για την Ελλάδα, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, καταγράφοντας, επίσης, τις επιδόσεις της στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων (ΞΑΕ) κατά το περασμένο έτος, καθώς και την πορεία της ως επενδυτικού προορισμού συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Η έρευνα, η οποία αποτελεί αυτόνομο μέρος της ευρύτερης σειράς ερευνών του προγράμματος EY Αttractiveness, για την ελκυστικότητα διαφόρων χωρών και γεωγραφικών περιοχών ως επενδυτικών προορισμών, βασίζεται σε σημαντικό δείγμα στελεχών μεγάλων ξένων επιχειρήσεων, που είτε έχουν ήδη επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα, είτε αποτελούν δυνητικούς επενδυτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EY Ελλάδος, Παναγιώτης Παπάζογλου, δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και τρίτη φορά συνολικά, στο InvestGR Forum. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί, πλέον, έναν θεσμό γύρω από το ζήτημα των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, φέρνοντας κοντά την Πολιτεία με επιχειρήσεις και επενδυτές. Στην EY, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των επενδύσεων στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, από το 2019 παρακολουθούμε και καταγράφουμε μέσα από την έρευνά μας, Attractiveness Survey, τις απόψεις της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού. Στον τρίτο, λοιπόν, χρόνο διεξαγωγής της έρευνάς μας, θα είμαστε παρόντες στο 4th InvestGR Forum 2021, για να μεταφέρουμε τον "παλμό" της παγκόσμιας επενδυτικής αγοράς σχετικά με την Ελλάδα, να συγκρίνουμε τις επιδόσεις της χώρας μας στην προσέλκυση ΑΞΕ τη χρονιά που μας πέρασε, και να αναλύσουμε τις προοπτικές της ως επενδυτικού προορισμού, σήμερα, αύριο και μετέπειτα».

Ο ιδρυτής του InvestGR Forum και διευθύνων σύμβουλος της PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS, Ανδρέας Γιαννόπουλος, σχολίασε ως εξής: «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία με την ΕΥ Ελλάδος, η οποία συμβάλλει σημαντικά στον δημόσιο διάλογο για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, μέσω μιας σπουδαίας και πλήρους έρευνας σε σημαντικό δείγμα ανώτατων στελεχών διεθνών εταιρειών, με υπάρχουσες ή δυνητικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Προεξοφλώ με βεβαιότητα ότι όχι μόνο αναμένεται με προσμονή, αλλά και ότι θα μελετηθεί διεξοδικώς από τους θεσμικούς φορείς και την επιχειρηματική κοινότητα».

Το 4th InvestGR Forum 2021: Reforming the Greek Economy οργανώνεται από την PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων βιομηχανιών, ενώ σημαντικά ΜΜΕ θα είναι χορηγοί επικοινωνίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY: Η τριπλή «καταιγίδα» αλλάζει τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με την έρευνα της EY, το 43% των CEOs καθυστερούν τις προγραμματισμένες επενδύσεις λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων και αντιμετωπίζουν επίσης τη συνέχιση ή την επιστροφή των διαταραχών που σχετίζονται με τον κορονοϊό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΒΙΚΟΣ: Αναπτυξιακό άλμα με επενδύσεις - Τα επόμενα βήματα για τον όμιλο

Ολοκληρώθηκε επένδυση ύψους 22 εκατ. ευρώ σε νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών στο Καλπάκι του Πωγωνίου Ιωαννίνων, το οποίο περιλαμβάνει δύο γραμμές παραγωγής (γυαλί και can) της γερμανικής εταιρείας KRONES.
Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις αναπτύξεις στο Ελληνικό

Στη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Lamda Development αναφέρεται επίσης ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ενοικιαστές για το 92% της επιφάνειας στο Vouliagmenis Mall και για το 71% της Riviera Galleria.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Megaplast: Επενδύει 40 εκατ. ευρώ έως το 2026 για την ανάπτυξη της

Η εταιρεία παραγωγής εύκαμπτης συσκευασίας εγκαινίασε το νέο της εργοστάσιο στη Θήβα, και σκοπεύει να δημιουργήσει νέο κέντρο έρευνας και καινοτομίας στην Αθήνα και να επενδύσει στη μονάδα που διαθέτει στην Κρήτη.