ΓΔ: 903.6 0.88% Τζίρος: 24.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:35:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Έργο 3 εκατ. για την υδροδότηση της δυτ. Θεσσαλονίκης ξεκινά η ΕΥΑΘ

Πρόκειται για τη δίχωρη δεξαμενή Δ5 πάνω από την περιφερειακή οδό στον δήμο Ευόσμου, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 1992, οπότε και υλοποιήθηκε ο πρώτος, δυτικός θάλαμός της.

Την αποκατάσταση δεξαμενής χωρητικότητας 20.000 κ.μ στον Εύοσμο, ώστε σε περίπτωση αστοχίας να εξασφαλίζεται η υδροδότηση στη δυτική Θεσσαλονίκη για τουλάχιστον ένα 48ωρο, έβαλε σε γραμμή αφετηρίας η ΕΥΑΘ ΑΕ, δρομολογώντας έτσι ένα έργο ύψους 3 εκατ. ευρώ, που παρέμεινε αναξιοποίητο επί 20 χρόνια.

Την εκπόνηση της εξειδικευμένης μελέτης γεωτεχνικής και στατικής για την αποκατάσταση της προαναφερόμενης δεξαμενής, ανέλαβαν οι εταιρείες ΓΕΩΓΝΩΣΗ Α.Ε. και RC-DC, με σχετική σύμβαση που υπέγραψαν χθες με τη βορειοελλαδική εταιρεία.

Πρόκειται για τη δίχωρη δεξαμενή Δ5 πάνω από την περιφερειακή οδό στον δήμο Ευόσμου, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 1992, οπότε και υλοποιήθηκε ο πρώτος, δυτικός θάλαμός της, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΕΥΑΘ ΑΕ. Διευκρινίζει ότι το 2001 κατασκευάστηκε και ο δεύτερος, ανατολικός θάλαμος, ο οποίος ωστόσο δεν λειτούργησε ποτέ λόγω των μεγάλων καθιζήσεων και ρηγματώσεων που αναπτύχθηκαν.

«Η δεξαμενή αυτή συνιστά έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην ασφάλεια της υδροδότησης της Δυτικής Θεσσαλονίκης», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, Άνθιμος Αμανατίδης. Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο έργο σε συνδυασμό με τα άλλα project που προχωρά ήδη η εταιρεία, «θα βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, ειδικά της δυτικής πλευράς της πόλης».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ ΑΕ, Δρ. Γρηγόρη Πενέλη, πολιτικό μηχανικό, «η ανατολική δεξαμενή έχει υποστεί καθιζήσεις περίπου 40 εκ. στο βορειοανατολικό τμήμα της, ενώ και η χρησιμοποιούμενη δυτική δεξαμενή παρουσιάζει προβλήματα». Κατά τον ίδιο, οι καθιζήσεις οφείλονται πιθανώς στην κακή κατασκευή του επιχώματος, αλλά και στην αστοχία του περιμετρικού τοίχου αντιστήριξης στα όρια του οικοπέδου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eyath-nero
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΑΘ: Ολοταχώς οι επενδύσεις για διπλασιασμό δυναμικότητας νερού

Το μακροπρόθεσμο επενδυτικό πρόγραμμα φτάνει στα 98 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών να έχουν «κλειδώσει» με συμβάσεις. Τι δηλώνει στο Business Daily ο πρόεδρος, Άγις Παπαδόπουλος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΔΑΠ: Διανομή μερίσματος και επιστροφή κεφαλαίου ενέκρινε η ΓΣ

Το ποσό μερίσματος των 0,24 ευρώ υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%. Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 30η Ιουνίου 2021 και η διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 7η Ιουλίου 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥΑΘ: Διανομή μερίσματος 0,223 ευρώ αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Στη διάρκεια της συνέλευσης, τονίστηκε ότι η εταιρεία παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας υλοποιεί επενδύσεις 76 εκατ. ευρώ και έχει προς άμεση συμβασιοποίηση έργα επιπλέον ύψους 14 εκατ. ευρώ.