ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
photovoltaika-parka
Shutterstock

Στην εξαγορά της εταιρίας παροχής ρεύματος KEN προχώρησε η Volton

Στον έλεγχο της Volton περνά το 100% της εταιρίας παροχής ρεύματος ΚΕΝ, θυγατρικής του ομίλου Καράτζη. Η ΚΕΝ ιδρύθηκε το 2016 και διαθέτει φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 18 MW.

Την πώληση του ποσοστού 100% της θυγατρικής ΚΕΝ ΑΕ στην εταιρεία VOLTON AE, ανακοίνωσε Όμιλος Καράτζη, μετά από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Με την κίνηση ο Όμιλος Καράτζη αποχωρεί από τον τομέα παροχής ρεύματος και επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι στην εγχώρια αγορά ενέργειας θα πραγματοποιηθούν σημαντικές κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι η ΚΕΝ ιδρύθηκε το 2016, από τον κρητικό Όμιλο Καράτζη, οποίο έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις για την δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων και σήμερα διαθέτει μονάδες σε Κατερίνη, Λάρισα, Βοιωτία και Ηράκλειο με εγκατεστημένη ισχύ μεγέθους 18 MW.

Σημειώνεται ότι σήμερα στην εγχώρια αγορά δραστηριοποιείται ένα υπερβολικά μεγάλος αριθμός εταιρειών απέναντι στην ΔΕΗ, συνολικά 18, οι οποίες ελέγχουν σήμερα μερίδιο αγοράς κοντά στο 27%.

Η Volton Ελληνική Ενεργειακή, η οποία απέκτησε την ΚΕΝ, διαθέτει μονάδες ισχύς 19MW ενώ σύντομα ξεκινά η εγκατάσταση ενός νέου πάρκου ισχύος 12MW με την λειτουργία του οποίου η συνολική ισχύς θα ανέβει στα 31MW. Τέλος, βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης εγκαταστάσεις επιπλέον ισχύος 63MW, οι οποίες εφόσον ενεργοποιηθούν θα δημιουργήσουν μία παραγωγική ικανότητα συνολική ισχύος 94MW, η οποία θα καταστήσει τον όμιλο ως έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολική ανατροπή στην ενέργεια, οι «μεγάλοι» περνούν στην επίθεση

Η κατάργηση των δημοπρασιών NOME και η πώληση πελατολογίων και δικτύων της ΔΕΗ δίνει στους ισχυρούς «παίκτες» τον πρώτο λόγο για εξαγορές και συγχωνεύσεις. Η αγορά των 18 εταιρειών - ανταγωνιστών της ΔΕΗ οδηγείται σε γρήγορη συγκέντρωση.
Terna Energeiaki, Ananeosimes Piges Energeias, APE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέρνα Ενεργειακή: Άνοδος 16,7% των καθαρών κερδών για το εννεάμηνο

Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου που υπερβαίνει τα 2 δισ., εξελίσσεται με εντατικούς ρυθμούς σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του, με στόχο η συνολική εγκατεστημένη ισχύς να προσεγγίσει τα 3.000 MW μέσα στην επόμενη πενταετία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η νέα μετοχική σύνθεση της Gastrade

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την απόκτηση του κοινού ελέγχου της Gastrade από τους ΔΕΣΦΑ, Κοπελούζου, ΔΕΠΑ Εμπορίας, GasLog και BTG. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στάσσης: Έργα 2,5 δισ. στη Δυτική Μακεδονία τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Έργα που αφορούν αποκατάσταση εδαφών, την κατασκευή μονάδας για τις ανάγκες των τηλεθερμάνσεων, καθώς και την μετατροπή της Πτολεμαΐδας 5 σε μονάδα φυσικού αερίου θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.