ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΕΛΠΕ

ΕΛΠΕ: Συνεργασία με VLPG για διανομή υγραερίου στην κυπριακή αγορά

Παράλληλα συμφωνήθηκε η προσχώρηση των ΕΛΠΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της κοινοπραξίας VLPG Plant σε ποσοστό 32%, ενώ στην εν λόγω κοινοπραξία συμμετέχουν οι Petrolina (Holdings) Public, Synergas και Intergaz.

Σε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία VLPG Plant, προκειμένου να προχωρήσει στη διανομή προϊόντων υγραερίου LPG στην αγορά της Κύπρου, προχώρησαν τα ΕΛΠΕ, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. 

Παράλληλα τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν με 32% στο μετοχικό κεφάλαιο της VLPG Plant, ενώ στην εν λόγω κοινοπραξία συμμετέχουν οι εταιρείες  Petrolina (Holdings) Public Ltd, Synergas Ltd και Intergaz Ltd.

Πι αναλυτικά και όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα ΕΛΠΕ: «O Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη VLPG Plant Ltd. για τη διακίνηση των προϊόντων υγραερίου LPG στην Κυπριακή αγορά.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές προχώρησαν στις 2 Ιουνίου 2021 σε υπογραφή σύμβασης για την προσχώρηση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της VLPG Plant Ltd. σε ποσοστό 32%. H συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού.

Στην κοινοπραξία VLPG Ltd., συμμετέχουν ήδη οι εταιρείες Petrolina (Holdings) Public Ltd, Synergas Ltd και Intergaz Ltd. Στις δραστηριότητες της VLPG Plant Ltd, περιλαμβάνονται όλες οι φάσεις διακίνησης υγραερίου, με ιδιόκτητες δυνατότητες εκφόρτωσης δεξαμενόπλοιων, αποθήκευση καθώς και διανομή στην αγορά μέσω βυτιοφόρων υγραερίου. Επίσης, η κοινοπραξία θα διαχειριστεί την εμφιάλωση και συντήρηση των φιαλών υγραερίου που θα διατίθενται από τις εταιρείες εμπορίας.

Η VLPG Plant Ltd. έχει αναλάβει την κατασκευή τής υπερσύγχρονης μονάδας υγραερίου στο Βασιλικό, που με την επέκτασή της προβλέπεται να διαχειρίζεται περίπου 32.000 μετρικούς τόνους χύμα υγραερίου και περίπου 24.000 μετρικούς τόνους εμφιαλωμένου υγραερίου σε ετήσια βάση. Τα έργα κατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθούν το τελευταίο τρίμηνο του 2021».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HELLENiQ ENERGY: «Πράσινο φως» για τη νέα εταιρική ταυτότητα των ΕΛΠΕ

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιαμίσιης, η συνεισφορά των ΕΛΠΕ στην οικονομία αντανακλάται στο 1% του ΑΕΠ και το 12% των ελληνικών εξαγωγών καθώς και το 5% των φορολογικών εσόδων του κράτους.
ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποφασίζει για διανομή μερίσματος η ΓΣ των ΕΛΠΕ στις 9 Ιουνίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, οι μέτοχοι θα κληθούν στη ΓΣ να εγκρίνουν επίσης και τη διανομή μέρους των καθαρών κερδών του 2021 ως bonus στους εργαζόμενους της εταιρείας και των θυγατρικών της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φεύγουν τα πετρέλαια από τα ΕΛΠΕ: Τι προβλέπει το σχέδιο διάσπασης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, η νέα εταιρεία θα είναι 100% θυγατρική. Η διασπώμενη θα διατηρεί δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία ενεργητικού και παθητικού, που δεν αφορούν την (αποσχιζόμενη) δραστηριότητα.
prinos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανακάλυψε νέο σημαντικό κοίτασμα φυσικού αερίου στο Ισραήλ η Energean

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας το νέο κοίτασμα περιέχει 7 - 15 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) αξιοποιήσιμου φυσικού αερίου που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση του κύκλου εργασιών της Energean στην εγχώρια αγορά και τις εξαγωγές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε HelleniQ Energy μετονομάζονται τα ΕΛΠΕ, Γενική Συνέλευση στις 20/9

«Η συνολική παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας, που θα σηματοδοτήσει και τυπικά την πλήρη μετάβαση του Ομίλου ΕΛΠΕ στη νέα εποχή της ενέργειας», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.