ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:33:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Ποιοι μέτοχοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Συνέλευση

Με ημερομηνία καταγραφής τη 10η Ιουνίου η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση. Διευκρινίζεται από πηγές της τράπεζας ότι η ημερομηνία αυτή δεν αφορά το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ.

Διευκρινίσεις ως προς την ημερομηνία καταγραφής των μετόχων που θα μετέχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση δίνουν πηγές της Alpha Bank. Η 10η Ιουνίου αφορά αποκλειστικά την καταγραφή των μετόχων που θα λάβουν μέρος στη ΓΣ και όχι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως αναφέρουν πηγές της τράπεζας, η 10η Ιουνίου αφορά την ημερομηνία καταγραφής των μετόχων που θα μετέχουν στην Γενική συνέλευση και όχι στην ΑΜΚ.

Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου σε κάθε (αρχική ή επαναληπτική) συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης έχει οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο κατέχει τη μετοχική ιδιότητα κατά την ημερομηνία καταγραφής (η «Ημερομηνία Καταγραφής»), ήτοι στις 10 Ιουνίου 2021, ημέρα Πέμπτη
 
Η συμμετοχή πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο, μέσω τηλεδιάσκεψης στην Διαδικτυακή πλατφόρμα του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε.  Κάθε Μέτοχος μπορεί να λάβει μέρος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση και να ψηφίσει είτε αυτοπροσώπως, είτε δι' αντιπροσώπου. Κάθε Μέτοχος μπορεί ι να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου εξ αποστάσεως, με Επιστολική Ψήφο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Alpha Bank, τι περιλαμβάνει

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα έχει διάρκεια το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank. Στις 150.000 ευρώ το ανώτατο όριο αποζημίωσης. Στους 6.000 θα φτάσουν οι εργαζόμενοι της τράπεζας μετά το τέλος του προγράμματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Μεγάλη ζήτηση για την ομολογιακή έκδοση, στο 2,625% το επιτόκιο

Χαρακτηριστικό της μεγάλης ζήτησης ήταν πως η κάλυψη του βιβλίου προσφορών έφτασε τη 1,5 φορά, μέσα σε μόλις 1 ώρα από το άνοιγμα του, ενώ η τελική ζήτηση ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ. Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,625%.