ΓΔ: 860.03 -1.76% Τζίρος: 47.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δημόσια πρόταση από Σαββίδη για τις μετοχές μειοψηφίας του ΟΛΘ

Η Belterra κατέστη υπόχρεη για την υποβολή δημόσιας πρότασης καθώς υπερέβη το κρίσιμο όριο του ενός τρίτου του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

Υπόχρεη για την υποβολή δημόσιας πρότασης για την απόκτηση των μετοχών μειοψηφίας του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) κατέστη η Belterra της οικογένειας Σαββίδη. Η Belterra έχει αποκτήσει το 100% της Melbery και έγινε ο μεγαλύτερος και ελέγχων μέτοχος της SEGT με άμεσο ποσοστό 66,67%. Ως εκ τούτου η Belterra απέκτησε έμμεσα ποσοστό 67% του ΟΛΘ, ξεπερνώντας το όριο του ενός τρίτου του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου. 

Υπενθυμίζεται ότι οι γερμανικές εταιρείες Deutsche Invest Equity Partners και Transconnect προχώρησαν σε αποεπένδυση από τον ΟΛΘ. Εξηγώντας αυτή την απόφαση των γερμανικών εταιρειών, η ΟΛΘ αναφέρει ότι «έλαβαν την απόφαση αποεπένδυσης από την Melbery και συνεπώς από την ΟΛΘ Α.Ε., δεδομένων των ευρύτερων συνθηκών στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επενδυτικό περιβάλλον, βάσει και της επενδυτικής τους πολιτικής».

Τον περασμένο Μάρτιο η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το «πράσινο φως» για την απόκτηση της εταιρίας Melbery, η οποία κατέχει έμμεσα το 67% των μετοχών του ΟΛΘ, από την Belterra Investments.

Πάντως, η πλευρά του ομογενή επιχειρηματία ξεκαθάρισε ότι η δημόσια πρόταση δεν έχει ως στόχο την έξοδο του ΟΛΘ από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η ανακοίνωση του ΟΛΘ αναφέρει:

«Η "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.", σε ενημέρωση που έλαβε σήμερα από τον μέτοχό της SOUTH EUROPE GATEWAY THESSALONIKISEGT (SEGT), η εταιρεία Belterra Investments, με έδρα την Κύπρο, προχώρησε στην απόκτηση από την εταιρία Helanor του εναπομείναντος 70% των μετοχών της εταιρίας Melbery, με έδρα την Κύπρο, σε εκτέλεση του από 1/2/2021 Συμφωνητικού Αγοραπωλησίας Μετοχών (SPA) μεταξύ της Belterra και της Helanor.

Πριν το παραπάνω συμφωνητικό η Belterra κατείχε αμετάβλητα από την 23/3/2018, ημερομηνία της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΘ Α.Ε., έως σήμερα, το 30% των μετοχών της Melbery, η οποία κατέχει αμετάβλητα από την 23/3/2018, το 66,67% της SEGT, η οποία κατέχει αμετάβλητα από την 23/3/2018, το 67% των μετοχών της εισηγμένης ΟΛΘ Α.Ε.

Στην SEGT συμμετέχει επίσης με το εναπομείναν 33,33%, αμετάβλητα από την 23/3/2018 έως σήμερα, η Terminal Link Grèce SAS, η οποία ανήκει κατά 100% στην Terminal Link SAS».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 23 Ιουνίου η ΓΣ του ΟΛΘ για τη διανομή μερίσματος

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, η τυχόν επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα συνέλθει στις 12 Ιουλίου 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον έλεγχο της οικογένειας Σαββίδη πέρασε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Αποχωρούν από την ΟΛΘ οι δύο γερμανικές εταιρείες που συμμετείχαν στην αποκρατικοποίηση του 2017 και ανεβαίνει στο 44,7% το ποσοστό μετοχών που ελέγχεται έμμεσα από την οικογένεια Σαββίδη.