ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Θετική αναπόκριση των θεσμικών στο Project Tomorrow

Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της ΑΜΚ, καθώς και στα προσδοκώμενα έσοδα από την επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα.

Ως ιδιαίτερα θετική, χαρακτηρίζει η Alpha Bank, την ανταπόκριση των Ελλήνων θεσμικών επενδυτών αναφορικά με το νέο στρατηγικό σχέδιο της τράπεζας, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και κατά τη σημερινή παρουσίαση του Project Tomorrow, την οποία πραγματοποίησε η τράπεζα. 

Όπως αναφέρει η Alpha Bank, ο CEO της Βασίλης Ψάλτης, ο Γενικός Διευθυντής - CFO Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου και ο Head of IR Δημήτρης Κωστόπουλος παρουσίασαν το Project “Tomorrow” σε περίπου 50 διαχειριστές χαρτοφυλακίου.  Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν όλες τις μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως η Eurobank Asset Management, η Εθνική AM, η Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ., η Πειραιώς AM, καθώς και από ανεξάρτητες εταιρείες όπως η Alpha Trust , η Triton, η Levant και η Iolcus καθώς και ασφαλιστικές, όπως η Εθνική Ασφαλιστική και η Ευρωπαϊκή Πίστη. 

Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της ΑΜΚ, καθώς και στα προσδοκώμενα έσοδα από την επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα κατά 8 δισ. την περίοδο 2021-2024, εκ των οποίων τα 5 δισ. αναμένεται να χορηγηθούν στο πλαίσιο του RRF. Τα έσοδα αναμένεται να ενισχύσουν τον Δείκτη Απόδοσης Ιδίων Κεφαλαίων της Alpha Bank κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες  με στόχο η συνολική απόδοση RoE να ανέλθει στο 10% το 2024, έναντι προσδοκώμενης απόδοσης 7% το 2022.

Τέλος, κατά την διάρκεια της παρουσίασης, δοθήκαν πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ, εν όψει και της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) των Μετόχων την Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021. Μετά την έγκριση από τους Μετόχους, θα ακολουθήσει η έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σημειώνεται πως στην ΑΜΚ θα ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα και σε αναλογία με το ποσοστό συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο οι υφιστάμενοι μέτοχοι, ενώ η ημερομηνία καταγραφής (record date) στο μετοχολόγιο αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση και κοντά στην ημερομηνία έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου, περί την 20 Ιουνίου 2021.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλειος Ψάλτης, Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: «Πράσινο φως» από τους μετόχους για την ΑΜΚ έως 800 εκατ.

«Η ΑΜΚ θα στηρίξει την τράπεζά μας ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί και να πετύχει διψήφια επίπεδα κερδοφορίας», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης. Στόχος να διανείμει ξανά μέρισμα.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Πώς θα γίνει η Γενική Συνέλευση, ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Όπως τονίζει η Alpha Bank δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχει οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο κατέχει τη μετοχική ιδιότητα κατά την ημερομηνία καταγραφής, δηλαδή την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021.