ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πολυτελείς παραλιακές κατοικίες περνούν στο στόχαστρο της Prodea

Η Prodea Investments ενδιαφέρεται για πολυτελή οικιστικά ακίνητα με επίκεντρο την παραλιακή ζώνη της Αττικής, ενώ εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον πρώτο πύργο κατοικιών στο Ελληνικό.

Τα συγκροτήματα κατοικιών υψηλών απαιτήσεων περιλαμβάνονται πλέον στους στόχους της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας επενδύσεων ακινήτων, της Prodea ΑΕΕΑΠ, όπως τόνισαν οι επικεφαλής της εταιρείας στη χθεσινή γενική συνέλευση. Μάλιστα η Prodea πήρε μέρος και στη μη δεσμευτική διαδικασία της Lamda Development κατά την αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για τον πρώτο πύργο κατοικιών στο Ελληνικό. 

Ο πρόεδρος της εισηγμένης Χρ. Παπαχριστοφόρου και ο διευθύνων σύμβουλος Αρ. Καρυτινός ξεκαθάρισαν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης πως η Prodea Investments ενδιαφέρεται για πολυτελή οικιστικά ακίνητα με επίκεντρο την παραλιακή ζώνη της Αττικής. Δεν αποκλείουν, όμως, και άλλες περιοχές στην περίπτωση που εντοπιστούν επενδύσεις που καλύπτουν το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας. Η διοίκηση της Prodea θεωρεί πως η εκκίνηση της επένδυσης για την ανάπτυξη του Ελληνικού, σε συνδυασμό με την επιστροφή στη κανονικότητα για τη «Χρυσή Βίζα» θα στηρίξουν επενδύσεις σε οικιστικά ακίνητα για μεγάλα πορτοφόλια και στη χώρα μας.

Στον πυρήνα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας επενδύσεων ακινήτων θα παραμείνουν, πάντως, τα κτίρια γραφείων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Prodea Αρης Καρυτινός υποστήριξε χθες πως στην ελληνική αγορά υπάρχει «πρόβλημα προσφοράς και όχι ζήτησης» σε σχέση με ποιοτικά κτίρια γραφείων. Εξήγησε πως τα ενοίκια στα καλά κτίρια γραφείων κινούνται θετικά και προέβλεψε πως δεν θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις από την τηλεεργασία. «Με τη μεγάλη έλλειψη σύγχρονων γραφειακών χώρων αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα», τόνισε. Θεωρεί πως τα επόμενα χρόνια η μάχη στην αγορά των κτιρίων γραφείων θα αφορά την ποιότητα και όχι την ποσότητα.  «Αυτή τη στιγμή οι χώροι υψηλής ποιότητας έχουν μεγάλη ζήτηση και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθούν νέες αναπτύξεις, λόγω και της προηγούμενης κρίσης», κατέληξε.

Ωστόσο η διοίκηση της Prodea προχωρά σε διαφοροποίηση του υφισταμένου χαρτοφυλακίου της, ύψους 2,12 δισ. ευρώ, που αποτελείται κυρίως από γραφεία και καταστήματα. Γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως αναφέρθηκε, σχεδίασε επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθούν στο προσεχές μέλλον. Επίκεντρο των επενδύσεων είναι τα ποιοτικά κτίρια γραφείων αλλά και τα logistics. Παράλληλα, για να προχωρήσει σε επενδύσεις σε πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα δημιούργησε μια νέα εταιρεία, τη Mediterranean Hospitality Venture (MHV). Στην MHV συμμετέχουν με ποσοστό 45% εκάστη η Prodea και η YODA Group του επιχειρηματία Γ. Παπαλέκα, ενώ το 10% ελέγχεται από την Invel.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

minion
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι διεκδικητές του Μινιόν και τα 120 κτήρια του Δημοσίου στην Αθήνα

Prodea και Dimand φέρονται να μπαίνουν στη διεκδίκηση του Μινιόν. Μεγάλο ενδιαφέρον για ακίνητα του Δημοσίου στην Αθήνα που θα αξιοποιηθούν όταν προχωρήσει το σχέδιο για κυβερνητικό πάρκο στην πρώην Πυρκάλ.
Pyrgos Peiraia, Piraeus Tower
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο» στη νέα οικοδομική άδεια για να πάρει ζωή ο Πύργος Πειραιά

Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενέκρινε τη νέα άδεια για την αποπεράτωση του Πύργου, που μένει αναξιοποίητος σχεδόν για μισό αιώνα και έχει παραχωρηθεί στις εταιρείες Prodea και Cante Holdings.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Οι «πράσινες» επενδύσεις με το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

Στον κατάλογο με τις επενδύσεις περιλαμβάνονται αρκετά ακίνητα, όπως δύο κτίρια αποθηκών στο Θριάσιο, ακίνητα με χρήση Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής και η ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κοντά σε deal η Prodea για δύο μεγάλες αποθήκες στο Θριάσιο

Οι δύο αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται στο στόχαστρο της εταιρείας ακινήτων είναι μισθωμένοι σε ισχυρό όμιλο logistics. Η κρίση του κορονοϊού στρέφει την Prodea σε επενδύσεις μακριά από τον τουρισμό.