ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
John Paulson, Trapeza Peiraios, Alpha Bank, EYDAP
Φωτο: Shutterstock

Αρνητικός στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank ο Τζον Πόλσον

Αρνητικός ο Τζον Πόλσον στην ΑΜΚ της Alpha Bank, καθώς διαφωνεί με την άντληση κεφαλαίων και με τη δομή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως μεταδίδει το Dow Jones.

Κατά της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank προτίθεται να ψηφίσει, στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ελληνικής τράπεζας, η Paulson & Co., όπως υποστηρίζει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού δικτύου Dow Jones. 

Σημειώνεται ότι η Paulson & Co. είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, με ποσοστό που αγγίζει το 7%, με καλά πληροφορημένη πηγή να υποστηρίζει στο Dow Jones ότι αντιτίθεται στην ΑΜΚ. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο Τζον Πόλσον, ο οποίος είναι ένας από τους πιο μακροχρόνιους επενδυτές σε ελληνικές τράπεζες, θεωρεί ότι η Alpha Bank δεν χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου, ενώ φέρεται ότι διαφωνεί και με τη δομή της αύξησης κεφαλαίου.

Ανάλογη στάση τηρεί και η εταιρεία παροχής συμβουλών προς μετόχους Institutional Shareholder Services (ISS). Η ISS τάσσεται κατά της ΑΜΚ, καθώς θεωρεί ότι δεν είναι αναγκαία, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται με μεγάλο discount σε σύγκριση με τη λογιστική αξία (book value), ενώ όσοι νυν μέτοχοι δεν θελήσουν να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ θα υποστούν αραίωση (dilution) της συμμετοχής τους.

Το δίκτυο αναφέρει ότι εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής τράπεζας τόνισε ότι η πλειοψηφία των μετόχων στηρίζουν την ΑΜΚ, ενώ ήδη έχει λάβει τη στήριξη από το ΤΧΣ το οποίο κατέχει το 11% του μετοχικού της κεφαλαίου αλλά και από άλλους σημαντικούς μετόχους. Επιπρόσθετα πρόσφατα η Schroders δημοσιοποίησε την αύξηση του μεριδίου της στην ελληνική τράπεζα άνω του 5%. 

Το ειδησεογραφικό δίκτυο τονίζει ακόμη στο δημοσίευμά του ότι η Paulson & Co., η οποία επενδύει στις ελληνικές τράπεζες από την αρχή της προηγούμενης 10ετίας, συνεχίζει να θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία έχει θετικές προοπτικές, ενώ συμμετείχε και στην πρόσφατη ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλειος Ψάλτης, Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: «Πράσινο φως» από τους μετόχους για την ΑΜΚ έως 800 εκατ.

«Η ΑΜΚ θα στηρίξει την τράπεζά μας ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί και να πετύχει διψήφια επίπεδα κερδοφορίας», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης. Στόχος να διανείμει ξανά μέρισμα.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Πώς θα γίνει η Γενική Συνέλευση, ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Όπως τονίζει η Alpha Bank δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχει οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο κατέχει τη μετοχική ιδιότητα κατά την ημερομηνία καταγραφής, δηλαδή την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021.