ΓΔ: 784.06 0.56% Τζίρος: 52.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:32:06 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Greek Fintech Hub: Πρώτη διεθνής εκδήλωση με 4 ευρωπαϊκές τράπεζες

Η Εθνική Τράπεζα θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση μαζί με τις ΒΒVA από την Ισπανία, τη Sella και την Intesa από την Ιταλία. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενδυνάμωση της σχέσης των τραπεζών.

Το Greek Fintech Hub σας προσκαλεί στην πρώτη διεθνής διαδικτυακή εκδήλωση του Greek Fintech Hub με θέμα Leading Innovation in Financial Services.

Θα λάβει χώρα την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 17:00. Για την εγγραφή σας ακολουθήστε το link https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_xnjvG2Z8TmuMiUrgKfNu4Q

Συμμετέχουν 4 ευρωπαϊκές τράπεζες με ενεργή παρουσία στις χρηματοδοτήσεις καινοτομίας: η Εθνική Τράπεζα, η ΒΒVA από την Ισπανία, η Sella και η Intesa από την Ιταλία.

Η συζήτηση αφορά τα παρακάτω ζητήματα: Τον ρόλο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στα τοπικά οικοσυστήματα καινοτομίας και στο Fintech, τα παραδείγματα χρηματοδοτήσεων και συνεργασιών, το μέλλον του Fintech στη Νότια και Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη σκοπιμότητα ενός δικτύου τραπεζών και τον αντίκτυπο των δράσεών του.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τέσσερις εταιρείες fintech που έχουν υποστηριχθεί από τις τράπεζες. Από την Ελλάδα o Άλεξ Κελαϊδίτης, συνιδρυτής της Flex Fin παρουσιάζει την εταιρεία του και τη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενδυνάμωση της σχέσης των τραπεζών μέσω της συζήτησης και η διαμόρφωση ενός πλαισίου περιφερειακής συνεργασίας για τη στήριξη της οικονομίας της περιοχής.

Η επόμενη εκδήλωση προγραμματίζεται για το φθινόπωρο.

To Greek Fintech Hub είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, της Endeavor Greece, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιδρύματος Ωνάση, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τον Crowd Dialog για την ανάπτυξη του Fintech στην Ελλάδα μέσα από δράσεις χρηματοδότησης, δικτύωσης, ενημέρωσης, καθοδήγησης και εξωστρέφειας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Αίτηση για ένταξη του Frontier II στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ»

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της ETE με την ονομασία Frontier II, συνολικής λογιστικής αξίας 1 δισ. ευρώ. Η ΕΤΕ είναι το τέταρτο πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙ».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στοίχημα η ενίσχυση της εξωστρέφειας: Πώς στηρίζει η Εθνική τους εξαγωγείς

Σημαντική αύξηση των εξαγωγών τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, αλλά διατηρείται η μεγάλη διαφορά από την Ευρώπη. Ποιες ευκαιρίες δίνει η στροφή της Ε.Ε. προς την αυτάρκεια. Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία προσφέρει η Εθνική.
Ethniki Trapeza, ETE, Mylonas, Milonas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς: Επιτακτική η συνεργασία των τραπεζών με εταιρείες fintech

Στο άμεσο μέλλον, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, τα καταστήματα θα χρησιμεύουν μόνο για τις μεγάλες αποφάσεις του πελάτη, όπως η αγορά κατοικίας και επενδυτικά - αποταμιευτικά προϊόντα.
Mylonas, Ethniki Trapeza, ETE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Με μονοψήφιο δείκτη P/E το 2021, αύξηση 40% στα οργανικά κέρδη

Στόχος της τράπεζας η διψήφια απόδοση ιδίων κεφαλαίων και η διανομή μερίσματος, υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος, Παύλος Μυλωνάς. Στα 833 εκατ. τα κέρδη μετά τους φόρους, με «ένεση» 404 εκατ. από τα κέρδη από ομόλογα.