ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Chen Dong, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος, Μάνος Μανουσάκης Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, Ιωάννης Μανιάτης, Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης και Συντήρησης Παγίων. Πηγή: ΑΔΜΗΕ.

ΑΔΜΗΕ: Τοποθέτηση νέου αυτόματου μετασχηματιστή στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου

Εντός των επόμενων εβδομάδων, το ΚΥΤ θα εξοπλιστεί με έναν επιπλέον αυτομετασχηματιστή, ο οποίος είχε ήδη προβλεφθεί και παραγγελθεί από τον Διαχειριστή.

Σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου, η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μάνο Μανουσάκη, την Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο κα Τσεν Ντονγκ και τον Γενικό Διευθυντή Διαχείρισης & Συντήρησης Παγίων κ. Ιωάννη Μανιάτη, επισκέφθηκε το Κέντρο Υψηλής Τάσης στον Ασπρόπυργο.

Αφορμή για την επίσκεψη στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου είναι η αντικατάσταση «εξπρές» του αυτομετασχηματιστή που υπέστη βλάβη λόγω πυρκαγιάς στις 7 Φεβρουαρίου 2021, χάρη στις επίμονες προσπάθειες των εργαζομένων του Διαχειριστή και του αναδόχου. Εντός των επόμενων εβδομάδων, το ΚΥΤ θα εξοπλιστεί με έναν επιπλέον αυτομετασχηματιστή, ο οποίος είχε ήδη προβλεφθεί και παραγγελθεί από τον Διαχειριστή, ο οποίος καθιστά την κρίσιμη υποδομή ακόμη πιο ανθεκτική, θωρακίζοντας περαιτέρω την ηλεκτροδότηση του νοτίου συστήματος της χώρας.

Ο κ. Μανουσάκης δήλωσε: «Χάρη στις άοκνες προσπάθειες των εργαζόμενων του ΑΔΜΗΕ, καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ να αντικαταστήσουμε τον αυτομετασχηματιστή που υπέστη καταστροφική βλάβη στις 7 Φεβρουαρίου. Πλέον είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού έχοντας το ΚΥΤ Κουμουνδούρου σε μια καλύτερη κατάσταση και το Σύστημα πιο ανθεκτικό, έχοντας εγκαταστήσει ένα νέο αυτομετασχηματιστή μόλις σε τέσσερις μήνες».

https://youtu.be/yhLGNqZZGHc

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποβρύχιο καλώδιο ΑΔΜΗΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Εξοικονόμηση 3,7 δισ. ευρώ ως το 2034 από τις νέες διασυνδέσεις

Η πλήρης διασύνδεση νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα θα αποφέρει σωρευτική ελάφρυνση 3,7 δισ. ευρώ στους καταναλωτές έως το 2034, μειώνοντας σημαντικά τις χρεώσεις ΥΚΩ, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ.
Μάνος Μανουσάκης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Αναθεώρηση του δεκαετούς επενδυτικού σχεδίου, ο νέος προγραμματισμός

Σε αναθεώρηση του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης 2025-2034 προχωρά ο ΑΔΜΗΕ, με αυξήσεις κόστους κατά 1,5 δισ., μεταθέσεις σε κομβικές διασυνδέσεις νησιών και Ιταλίας και νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Λογότυπο ΑΔΜΗΕ κτίριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Πώς επηρεάζει η αύξηση κεφαλαίου καταναλωτές και αγορά

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ κατά 1 δισ. ευρώ ανοίγει τον δρόμο για επενδύσεις άνω των 8 δισ. έως το 2034, με νέες εγχώριες και διεθνείς διασυνδέσεις που στηρίζουν φθηνότερο ρεύμα και ενισχύουν τον ανταγωνισμό.
Καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Διαδικασία αύξησης κεφαλαίου 1 δισ. ευρώ με δικαίωμα προτίμησης

Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ κατά 1 δισ. ευρώ, με μετρητά και έκδοση 1 δισ. νέων μετοχών. Θα υπάρξει δικαίωμα προτίμησης, ενώ η State Grid έχει 24%. Τα έσοδα θα κατευθυνθούν σε νέες διασυνδέσεις.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΝ για ΑΔΜΗΕ: Θεσμική υπευθυνότητα στις αναφορές για αύξηση κεφαλαίου

Πηγές του ΥΠΕΝ τονίζουν ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ αφορά το δημόσιο συμφέρον λόγω της σημασίας των ενεργειακών υποδομών και απαιτεί υπευθυνότητα με βάση τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και της κεφαλαιαγοράς.