ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Ξεκίνησε η συνδυασμένη προσφορά για την αύξηση κεφαλαίου

Όπως αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της η ονομαστική αξία κάθε νέας μετοχής είναι 0,30 ευρώ, ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει από σήμερα έως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου.


Την τυπική έναρξη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της, η οποία θα γίνει τόσο μέσω δημόσιας όσο και μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με στόχο τη συγκέντρωση έως 800 εκατ. ευρώ, δημοσιοποίησε με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. Η ονομαστική αξία των νέων μετοχών είναι 0,30 ευρώ. 

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (η «Εταιρεία»), 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank Α.Ε., ανακοινώνει σήμερα την έναρξη της συνδυασμένης προσφοράς νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών της Εταιρείας, ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,30 εκάστη (οι «Νέες Μετοχές»), προκειμένου να αντληθούν ποσά ύψους Ευρώ 0,8 δισ. 

Οι Νέες Μετοχές θα διατεθούν: 

  • στην Ελλάδα, σε επενδυτές λιανικής και σε ειδικούς επενδυτές στο πλαίσιο δημόσιας προσφοράς (η «Δημόσια Προσφορά») κατά την έννοια του άρθρου 2 στοιχείο (δ) του κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά́με το ενημερωτικό δελτίο που πρέπει να δημοσιεύεται κατά́τη δημόσια προσφορά κινητών αξιών ή κατά την εισαγωγή κινητών αξιών προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά (ο «Κανονισμός περί Ενημερωτικών Δελτίων»), των εφαρμοστέων διατάξεων του Ν. 4706/2020, και τις εκτελεστικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (η «Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς»), και
  • εκτός Ελλάδας, σε ειδικούς, σε θεσμικούς και σε άλλους επιλέξιμους επενδυτές (συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»), μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών, βάσει μίας ή περισσότερων εξαιρέσεων από την υποχρέωση δημοσίευσης ή διασυνοριακής χρήσης ενημερωτικού δελτίου σύμφωνα με τον Κανονισμό περί Ενημερωτικών Δελτίων ή/και άλλες εφαρμοστέες εθνικές νομοθεσίες, συμπεριλαμβανομένου στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τον Κανόνα 144Α (Rule 144A) (η «Ιδιωτική Τοποθέτηση» και από κοινού με τη Δημόσια Προσφορά «Συνδυασμένη Προσφορά»). 

Η Δημόσια Προσφορά και η Ιδιωτική Τοποθέτηση θα διενεργηθούν παράλληλα και θα διαρκέσουν από την 28 Ιουνίου 2021 μέχρι και την 30 Ιουνίου 2021. Οι Νέες Μετοχές κατανέμονται κατά προτεραιότητα στους υφισταμένους μέτοχους που συμμετέχουν στη Συνδυασμένη Προσφορά».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλειος Ψάλτης, Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ισχυρή κερδοφορία 300 εκατ. και γρήγορη ανάπτυξη εργασιών

Χωρίς να υπολογίζεται η εφάπαξ επιβάρυνση από την τιτλοποίηση Galaxy, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 297 εκατ. ευρώ. Απρόσκοπτα υλοποιείται το σχέδιο μετασχηματισμού. Νέα δάνεια 3,8 δισ. ευρώ στο 9μηνο, πάνω από 40 δισ. οι καταθέσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Νέοι επικεφαλής σε Alpha Finance και Alpha Asset Management

Επικεφαλής της Alpha Finance αναλαμβάνει ο κ. Δ. Κωστόπουλος, της Alpha Asset Management, ο κ. Π. Αντωνόπουλος, ενώ στη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές (IR) τοποθετείται ο κ. Ι. Κεπαπτσόγλου.
psaltis-alpha
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Β. Ελλάδας

Το κλιμάκιο της Alpha Bank είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, στο πλαίσιο υλοποίησης της φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής, που έχει ως στόχο την καθαρή διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισ. ευρώ.