ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 17% του κύκλου εργασιών στο α' εξάμηνο για την Κλουκίνας-Λάππας

Έντονα σημάδια ανάκαμψης έχουν σημειώσει οι πωλήσεις στη Ρουμανία που έχουν αυξηθεί κατά 92% σε σχέση με το περυσινό εξάμηνο, με τον όμιλο να εκφράζει την αισιοδοξία του για τις προοπτικές του 2021.

Η επιστροφή στην κανονικότητα και η επανεκκίνηση της λειτουργίας των καταστημάτων και η ανάκαμψη των πωλήσεων στο εξωτερικό έφεραν άνοδο στις πωλήσεις της Κλουκίνας Λάππας κατά 17% στο πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σχέση με αντίστοιχο διάστημα του 2020 και 4,70% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2019.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, με τη σταδιακή επαναλειτουργία του δικτύου των φυσικών καταστημάτων από τις 5 Απριλίου, οι καθαρές λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα, σημείωσαν για την ίδια περίοδο αύξηση 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, αλλά και αύξηση 6,98% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα, μετά  την επαναλειτουργία των φυσικών καταστημάτων,  εξακολουθεί να είναι πρώτο σε πωλήσεις και με σημαντική διαφοροποίηση του ποσοστού συμμετοχής στις συνολικές πωλήσεις λιανικής, από το δεύτερο στην σειρά κατάστημα. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, το ποσοστό συμμετοχής του e-shop, εφόσον η αγορά παραμείνει σε πλήρη λειτουργία, θα ισορροπήσει γύρω στο 14%-15% σε σχέση με τις συνολικές λιανικές πωλήσεις.

Πολύ έντονα σημάδια ανάκαμψης έχουν δείξει και οι πωλήσεις της Ρουμανίας, σημειώνοντας αύξηση 92% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020. Ο όμιλος και σε αυτήν την αγορά επενδύει στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με τη λειτουργία του mothercare.ro, το οποίο συνεχώς κερδίζει μερίδιο αγοράς. Ομοίως σημάδια ανάκαμψης έχουν δείξει και οι υπόλοιπες αγορές των Βαλκανίων στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της Σερβίας σημείωσαν αύξηση 45% και της Αλβανίας 35%.

Το θετικό αποτέλεσμα πωλήσεων του α΄ εξαμήνου σε συνδυασμό με την επιστροφή στην κανονικότητα  και την άρση των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας του λιανεμπορίου, δημιουργούν στη διοίκηση του Ομίλου συγκρατημένη αισιοδοξία για την προοπτική των πωλήσεων για το υπόλοιπο του 2021.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας στο εννεάμηνο για την B&F Ενδυμάτων

Σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας με τις πωλήσεις στο εννεάμηνο να διαμορφώνονται στα 55,49 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 25,7% έναντι του 2020. Προβληματισμός για την άνοδο του ενεργειακού κόστους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλουκίνας–Λάππας: Αυξήθηκαν 210,48% τα κέρδη προ φόρων και τόκων 9μήνου

Οι πωλήσεις του εμπορικού τομέα στην Ελλάδα, διαμορφώθηκαν σε 17,073 εκατ. από 14,869 εκατ. το εννεάμηνο του 2020, αυξημένες κατά 14,82%. Στις χώρες των Βαλκανίων, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 2,388 εκατ. το εννεάμηνο, σημειώνοντας αύξηση κατά 51%.
minerva-rouxa-esorouxa
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μινέρβα: Υπερδιπλασιασμός κερδοφορίας και αύξηση τζίρου κατά 43,22%

Σημαντική βελτίωση κατέγραψαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εισηγμένης στο εννεάμηνο της χρήσης 2021, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και μητρικής εταιρείας. Θα επηρεάσουν στη συνέχεια οι αυξήσεις στις τιμές ενέργειας.