ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η περιπέτεια της Reds στη Ρουμανία: Πώς θα αξιοποιηθεί το ακίνητο

Δεν πωλείται το οικόπεδο στο Βουκουρέστι, δηλώνει η διοίκηση της εταιρείας ακινήτων του ομίλου Ελλάκτωρ. Η νομική διαμάχη με το δήμο και η αναζήτηση εταίρου για την αξιοποίηση.

Εξελίξεις αναμένονται για τα δύο ακίνητα του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μέσω της θυγατρικής REDS, στο Βουκουρέστι, το ένα από τα οποία είχε εμπλακεί στην μετοχική διαμάχη μεταξύ της πλευράς Καλλιτσάντση και του ολλανδικού ομίλου Reggeborgh. Μάλιστα λίγες ημέρες πριν επικρατήσουν οι Ολλανδοί στην κόντρα για τη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ η γενική συνέλευση της REDS είχε εγκρίνει την πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου, ενός οικοπέδου με παλαιά κτιριακά συγκροτήματα μικτής χρήσης στην περιοχή Splaiul Unirii του Βουκουρεστίου

Η νέα διοίκηση της REDS, με πρόεδρο τον Χρ. Παναγιωτόπουλο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Γ. Κωνσταντινίδη, αναίρεσε την απόφαση για πώληση του ακινήτου. Στη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε πως υπάρχει σε εξέλιξη νομική διαμάχη με τον δήμο Βουκουρεστίου για αναιτιολόγητη καθυστέρηση πολεοδόµησης. Επιπλέον, µετά την έκδοση βελτιωµένων όρων δόµησης, εξετάζονται και άλλα σενάρια αξιοποίησής του. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως «η αξία του είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που είχε εκτιμηθεί αρχικά, έχουμε ήδη προτάσεις για μεγαλύτερο τίμημα από τους ίδιους ενδιαφερομένους, αλλά δε μας ικανοποιεί ούτε αυτή η λύση. Εξετάζουμε και τη δυνατότητα για την από κοινού εκμετάλλευση κι έχουμε για τον σκοπό αυτό επαφές για περαιτέρω συζητήσεις».

Η REDS έχει άδεια από το 2009 για την αξιοποίηση του δεύτερου οικοπέδου στο Βουκουρέστι και την κατασκευή οικιστικού συγκροτήματος σε Straoulesti- Baneasa, στην παραλίμνια περιοχή της λίμνης Baneasa. Όμως οι εργασίες σταμάτησαν από το 2011 με την άδεια να αφορά 88 κατοικίες. Τώρα η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να ανανεώσει την άδεια και ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως «συζητάμε την από κοινού αξιοποίηση του ακινήτου με ομίλους που είναι ισχυροί στη Ρουμανία. Δε θέλουμε να προχωρήσουμε σε εκποίηση εξετάζουμε να προχωρήσουμε στην αξιοποίησή του ή μόνοι μας ή με τρίτους εταίρους».

Το φθινόπωρο θα υπάρχουν νεότερα για το σημαντικότερο από τα νέα έργα που θέλει να προχωρήσει η REDS στην Ελλάδα, το Cambas project στην Κάντζα στο πρώην Οινοποιείο Καμπά, ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση είπε χθες πως μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει επικαιροποιηθεί το Master Plan και ένα χρόνο αργότερα αναμένεται να λάβει τις οικοδομικές άδειες. Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «βλέπουμε μια δυναμική στην αγορά ακινήτων στην περιοχή και θέλουμε να εξετάσουμε τις καλύτερες λύσεις προς όφελος της εταιρείας». Κανονικά προχωρούν οι εργασίες αναβάθμισης της μαρίνας Αλίμου και την Τετάρτη κατατέθηκε το Master Plan προκειμένου να εκδοθεί η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύριο αρχίζει η αύξηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ - Οι νέες ισορροπίες των μετόχων

Το χρονοδιάγραμμα από την αποκοπή του δικαιώματος ως την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών. Πώς θα αλλάξει η μετοχική σύνθεση με ενίσχυση της θέσης της Reggeborgh. Πού θα διατεθούν τα νέα κεφάλαια.
Ellaktor-Erga-Ypodomes_Dromos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τέλος σε δυσάρεστες εκπλήξεις από τον τομέα των κατασκευών

Ελαχιστοποίηση ζημιών της Άκτωρ το 2021 προβλέπει ο Θ. Μπουλούτας. Άρχισαν οι επαφές με τράπεζες για μείωση στα επιτόκια δανεισμού. Δεν υπάρχει δέσμευση της Greenhill για συμμετοχή στην αύξηση.