ΓΔ: 898.96 0.86% Τζίρος: 50.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συνεργασία Cero και Wattcrop για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οι δύο ετειρείες θα συμπράξουν με στόχο την ανάπτυξη έργων τουλάχιστον 750 MW μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, αξιοποιώντας την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά PPAs στην Ελλάδα.

Την δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα ανακοίνωσαν η CeroGeneration (Cero) και η Wattcrop. Η Cero, εταιρεία που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του Green Investment Group της Macquarie, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών κυρίως έργων, ενώ διαθέτει περισσότερα από 8 GW υπό ανάπτυξη και 150 έργα σε όλη την Ευρώπη. Η Wattcrop αντίστοιχα είναι ελληνική εταιρία ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ευρωπαϊκών συμφερόντων.

Η Cero και η Wattcrop θα αναπτύξουν αρχικά το υπάρχον χαρτοφυλάκιο της Wattcrop, το οποίο ξεπερνάει τα 480MW έργων παραγωγής τα οποία βρίσκονται σε προκατασκευαστικό στάδιο. Η κοινοπραξία στοχεύει στην ανάπτυξη έργων τουλάχιστον 750 MW μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, με κύριο στόχο την αξιοποίηση της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς PPAs (διμερή συμβόλαια) στην Ελλάδα. «Αυτή η συνεργασία ενισχύει τα πλάνα της Cero να γίνει η κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης φωτοβολταϊκών έργων στην Ευρώπη», δήλωσε ο Nikolaj Harbo, διευθύνων σύμβουλος της Cero.

«Η συνεργασία μας με την Cero θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε, να κατασκευάσουμε και να θέσουμε σε λειτουργία έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βοηθώντας να επιταχύνουμε την μετάβαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειας στην Ελλάδα», τόνισε από την πλευρά του ο Υπάτιος Μωυσιαδης, στέλεχος της Wattcrop

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Ζητά μέριμνα για τη διασφάλιση επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας

Η ζήτηση ρεύματος αναμένεται να κυμανθεί στις 302 γιγαβατώρες και θα καλυφθεί κατά κύριο λόγο από τις μονάδες φυσικού αερίου (47%) και ανανεώσιμες πηγές (29%). Ακολουθούν οι εισαγωγές και τα υδροηλεκτρικά (από 9%) και οι λιγνιτικές μονάδες με 7%.
RAE, Rythmistiki Arxi Energeias
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα έντυπα λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΡΑΕ

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε η ΡΑΕ νέα έντυπα λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών και την ενίσχυση της διαφάνειας. Ποιες ενδείξεις περιλαμβάνουν τα νέα έντυπα.
margaris-admie
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μάργαρης: Τεράστια όρεξη για επενδύσεις σε ΑΠΕ – Τσουνάμι αιτημάτων 8,5 GW

«Μια λύση που προκρίνουμε είναι η θεσμοθέτηση fast-track αδειοδοτήσεων σε έργα μείζονος σημασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έκπτωση 15 % σε όλους από την Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

Οι οικιακοί καταναλωτές θα προμηθεύονται πλέον το φυσικό αέριο, τουλάχιστον 15% φθηνότερα. Η εταιρεία θα αποδώσει την έκπτωση αυτή στο σύνολο των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών της.