ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συνεργασία Cero και Wattcrop για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οι δύο ετειρείες θα συμπράξουν με στόχο την ανάπτυξη έργων τουλάχιστον 750 MW μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, αξιοποιώντας την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά PPAs στην Ελλάδα.

Την δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα ανακοίνωσαν η CeroGeneration (Cero) και η Wattcrop. Η Cero, εταιρεία που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του Green Investment Group της Macquarie, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών κυρίως έργων, ενώ διαθέτει περισσότερα από 8 GW υπό ανάπτυξη και 150 έργα σε όλη την Ευρώπη. Η Wattcrop αντίστοιχα είναι ελληνική εταιρία ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ευρωπαϊκών συμφερόντων.

Η Cero και η Wattcrop θα αναπτύξουν αρχικά το υπάρχον χαρτοφυλάκιο της Wattcrop, το οποίο ξεπερνάει τα 480MW έργων παραγωγής τα οποία βρίσκονται σε προκατασκευαστικό στάδιο. Η κοινοπραξία στοχεύει στην ανάπτυξη έργων τουλάχιστον 750 MW μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, με κύριο στόχο την αξιοποίηση της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς PPAs (διμερή συμβόλαια) στην Ελλάδα. «Αυτή η συνεργασία ενισχύει τα πλάνα της Cero να γίνει η κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης φωτοβολταϊκών έργων στην Ευρώπη», δήλωσε ο Nikolaj Harbo, διευθύνων σύμβουλος της Cero.

«Η συνεργασία μας με την Cero θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε, να κατασκευάσουμε και να θέσουμε σε λειτουργία έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βοηθώντας να επιταχύνουμε την μετάβαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειας στην Ελλάδα», τόνισε από την πλευρά του ο Υπάτιος Μωυσιαδης, στέλεχος της Wattcrop

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΙΝΟΙΛ: Υπερδιπλασιασμός με 11,1 εκατ. στα κέρδη προ φόρων το 9μηνο

Tα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 45,8 εκατ. ευρώ έναντι 35 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2021 και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 23,2 εκατ. ευρώ έναντι 12,3 εκατ. ευρώ .
Sunlight-Triathlon-Agreement
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mega-deal από τη Sunlight που εξαγόρασε το 51% της γερμανικής Triathlon

Η συμφωνία επαναπροσδιορίζει και αλλάζει πλήρως το τοπίο στις βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και δημιουργεί ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης και επέκτασης – πάντα με έμφαση στις ανάγκες των πελατών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώνει τη διασύνδεση της Πελοποννήσου μέχρι το 2025

Ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή της νέας Εναέριας Γραμμής Μεταφοράς 400 kV που θα βελτιώσει την ευστάθεια των τάσεων στο ηλεκτρικό σύστημα της νότιας Ελλάδας και θα αποσυμφορήσει τα κορεσμένα δίκτυα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Στα 1,20 ευρώ το κιλό η τιμή του φυσικού αερίου

Όπως αναφέρει η εταιρεία, στην τελική τιμή πώλησης του FISIKON έχει συμπεριληφθεί εκ νέου έκπτωση από την εταιρεία, που ανέρχεται στο ποσό των 1,05€/κιλό. Χωρίς αυτή την έκπτωση, η τιμή πώλησης θα διαμορφωνόταν στα 2,25€/κιλό. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδοτήσεις 2,5 δισ. την τελευταία δεκαετία σε ΑΠΕ

Όπως αναφέρει ο Θοδωρής Τζούρος, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Τρ. Πειραιώς, η χρηματοδότηση σε ΑΠΕ αντιστοιχεί στο 8% περίπου του χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών.