ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στη Viva Wallet η υλοποίηση της «Κάρτας Ελευθερίας» των 150 ευρώ

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να λάβουν την επιβράβευση των 150 ευρώ θα ανοίξει από τις 20 Ιουλίου σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά.

H Viva Wallet ανέλαβε την υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας «Freedom Pass» που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση για να δώσει κίνητρα στους νέους έως 25 ετών να εμβολιαστούν, και θα γίνει από την εταιρεία με την μορφή δωρεάς, χωρίς να υπάρξει κόστος ανάπτυξης για το Δημόσιο.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για να υποβάλλουν αιτήσεις οι νέοι που έχουν την πρώτη δόση εμβολίου και θέλουν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά να προαναγγέλει σε συνέντευξή του πως «η εφαρμογή για το freedom pass των νέων θα είναι διαθέσιμη 18-20 Ιουλίου για να μπορέσει ο νέος, ο οποίος είτε είχε εμβολιαστεί νωρίτερα  είτε έχει εμβολιαστεί τώρα με την πρώτη δόση, να κάνει την αίτησή του, να γίνει διασταύρωση ότι πράγματι εμβολιάστηκε και μετά από 24 ώρες με μια χρεωστική ψηφιακή κάρτα να λάβει τα 150 ευρώ».

Όπως ανακοινώθηκε στη Διαύγεια, προσφορές στην σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος είχαν υποβληθεί από την Viva Wallet και την Alpha Bank, με την προσφορά της Viva Wallet να γίνεται αποδεκτή, ενώ απορρίφθηκε η προσφορά της Alpha Bank ως τεχνικά μη αποδεκτή.

Πώς θα λειτουργήσει το Freedom Pass

Στόχος του Freedom Pass είναι να δώσει κίνητρο στους πολίτες ηλικίας 18-25 ετών στοχεύοντας στην αύξηση των εμβολιασμών και στις μικρότερες ηλικίες, την ίδια στιγμή που η μετάλλαξη «Δέλτα» εξαπλώνεται ταχύτατα παγκοσμίως προκαλώντας διεθνή ανησυχία. Παράλληλα με το Freedom Pass δίνεται και η ευκαιρία στον τουρισμό και τον πολιτισμό που έχουν πληγεί βαρύτατα από την πανδημία να ανακάμψουν.

Ειδικότερα, οι γεννηθέντες μεταξύ 1996 και 2003, αν και εφόσον έχουν εμβολιαστεί έστω και με μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19, μεταξύ 1/1/2021 και 31/12/2021, μπορούν να κάνουν αίτηση μέσω ειδικής πλατφόρμας στο gov.gr για να λάβουν την προπληρωμένη κάρτα. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μόλις μία ημέρα μετά την αίτηση, και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει ειδοποίηση με SMS ή email.

Έπειτα η κάρτα αποθηκεύεται σε ψηφιακό πορτοφόλι στο smartphone, και θα χρησιμοποιείται είτε σε e-shops, είτε περνώντας από τα τερματικά POS των καταστημάτων. Όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, τα 150 ευρώ θα μπορούν να δαπανηθούν σε κάθε είδους τρόπο μετακίνησης (αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές), ενοικιάσεις οχημάτων, σε καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, σε ταξιδιωτικά γραφεία, κινηματογράφους, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, και τέλος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Υπενθυμίζουμε πως ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης το χαρακτήρισε πως είναι «πρόσκληση για επιστροφή στην κανονικότητα», ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει αποκαλέσει «παράθυρο ελευθερίας στον ελεύθερο χρόνο τους».

Η Aegean διπλασιάζει την αξία του Freedom Pass

Από την πλευρά της, η Aegean θέλοντας να διευκολύνει τους νέους να ταξιδέψουν και φέτος το καλοκαίρι, και να ενισχύσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την αύξηση των εμβολιασμών, ανακοίνωσε πως θα «διπλασιάσει» την αξία του.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, για νέους 18 έως 25 ετών που θα έχουν εμβολιασθεί και αποκτήσει Freedom Pass έως τις 31/8/2021, η Aegean για κάθε ένα ευρώ που χρησιμοποιείται για την αγορά εισιτηρίου προσθέτει ένα ευρώ ακόμη, διπλασιάζοντας την αξία του. Η παροχή ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από 01/09/2021 έως και 30/06/2022.

Οι κρατήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω του site της Aegean ή και τα ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ οι λεπτομέρειες για το μηχανισμό υλοποίησης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της εταιρείας, www.aegeanair.com, μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή του Freedom Pass από την πολιτεία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρ. Μεγάλου: Στηρίζουμε την ανάκαμψη με 5,4 δισ. νέα δάνεια στο 11μηνο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε ότι η τράπεζα μόλις σε 8 μήνες έχει ολοκληρώσει το 90% του σχεδιασμού, τόσο αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όσο και αναφορικά με την κεφαλαιακή ενίσχυση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Aξιολόγηση «5-αστέρια» για τo Fund of Funds ESG από Morningstar

Το (LF) FOF ESG Focus έλαβε την ανώτατη διάκριση των «5 αστέρων» από τον διεθνή οίκο και κατατάσσεται έτσι στο 10%, παγκοσμίως των υπό αξιολόγηση Αμοιβαίων Κεφαλαίων σε κάθε κατηγορία που κατακτούν αυτή τη διάκριση στις εν λόγω μετρήσεις.