ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Specisoft

Specisoft: Έγκριση πρότασης για κέντρο Ικανοτήτων στον αγροτικό τομέα

Στόχος της δράσης από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας είναι, μεταξύ άλλων, η προώθηση της καινοτομίας στην εγχώρια επιχειρηματικότητα, η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης.

Εγκρίθηκε η πρόταση στην οποία συμμετείχε και η Specisoft και αφορούσε το Κέντρο Ικανοτήτων με Τίτλο «Κέντρο ικανοτήτων, εξειδίκευσης και καινοτομίας στην ευφυή γεωργία και τις νέες τεχνολογίες [ΓΓ2CC0094040]», όπως τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της 

Σε αυτήν επισημαίνει ακόμη ότι οι στόχοι της δράσης από πλευράς της Γενικής Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), μεταξύ άλλων είναι η προώθηση της καινοτομίας στην εγχώρια επιχειρηματικότητα, η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης, η δημιουργία δικτύων συνεργασίας με τις επιχειρήσεις, ο προσανατολισμός των επιχειρήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας καθώς και η ανάπτυξη εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, οι στόχοι της δράσης περιλαμβάνουν την κατάρτιση επιχειρήσεων για την απόκτηση δεξιοτήτων στον κλάδο της βιομηχανίας με έμφαση σε τεχνολογίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης κ.α. 

«Με τη δημιουργία του κέντρου ικανοτήτων στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών και στον αγροτικό τομέα θα δοθεί έμφαση μέσω της επιχειρηματικότητας, της προώθησης προϊόντων και της εκπαίδευσης σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως της ευφυούς γεωργίας, της εξοικονόμησης ενέργειας, της γεωργίας σε ελεγχόμενες συνθήκες, της ιχνηλασιμότητας κ.α. Τα παραπάνω πεδία αποτελούν τομείς ενδιαφέροντος για τη Specisoft, η οποία σταθερά επεκτείνει τις δραστηριότητές της.

Με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει και με το βλέμμα της στραμμένο στις εξελίξεις, η εταιρία ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού, Specisoft, ευελπιστεί να συνεισφέρει στο πολύτιμο έργο του κέντρου ικανοτήτων που θα δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη καινοτομιών και νέων τεχνολογιών», προσθέτει η Specisoft.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει πλήρως τους παραγωγούς του Αγροτικού Τομέα

Η τράπεζα συμμετείχε στο Ψηφιακό Εργαστήρι, που διοργάνωσε η GAIA Επιχειρείν με θέμα: «Οργανώσεις Παραγωγών: ένα ισχυρό εργαλείο βιωσιμότητας για τους παραγωγούς και τον πρωτογενή τομέα».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για το Αγροτικό τιμολόγιο

Η ΔΕΗ καλεί τους αγρότες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, προς την εταιρεία, ειδικά εκείνους που για οποιοδήποτε λόγο έχουν διακόψει την αγροτική τους δραστηριότητα και συνεχίζουν παράτυπα να απολαμβάνουν τα προνόμια του αγροτικού τιμολογίου.