ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: People_Cert

PeopleCert: Σχεδόν τέσσερις φορές υπερκαλύφθηκε το ομόλογο που εξέδωσε

Η PeopleCert ολοκλήρωσε και τυπικά την εξαγορά της βρετανικής κοινοπραξίας Axelos έναντι 450 εκατ. ευρώ. Τα 300 εκατ. ευρώ για την εξαγορά προήλθαν από την έκδοση του ομολόγου και τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά, με την έγκριση των μετόχων και πιστωτών, η εξαγορά της βρετανικής κοινοπραξίας Axelos από την PeopleCert. O ομιλος PeopleCert, με παρουσία σε πάνω από 200 χώρες - στις οποίες διενεργεί εκατομμύρια εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων - αποκτά το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της AXELOS Limited.

Πρόκειται για μια εξαγορά η οποία ανήλθε συνολικά στο ποσό των 380 εκατ. λιρών (περίπου 450 εκατ. ευρώ ή 525 εκατ. δολ.) μέρος των οποίων (300 εκατ. ευρώ) καλύφθηκε από τις διεθνείς αγορές με δανεισμό διά της εκδόσεως ομολογιακού δανείου με επιτόκιο 5,75%. Το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από ίδια κεφάλαια της εταιρείας και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την FTV Capital να εισέρχεται στο μετοχικό σχήμα ως μειοψηφών εταίρος.

Η έκδοση ομολόγου από την PeopleCert στέφθηκε υπό πλήρη επιτυχία, καθώς υπερκαλύφθηκε σχεδόν τέσσερις φορές από επενδυτές μακροπρόθεσμου ορίζοντα. Η PeopleCert κέρδισε την εμπιστοσύνη της διεθνούς αγοράς με περισσότερους από 100 επενδυτικούς οργανισμούς να εκδηλώνουν υψηλό ενδιαφέρον για την απόκτηση του ομολόγου της.

Σημειώνεται ότι η Fitch, η Moody's Investors Service και η Standard & Poor's αξιολόγησαν θετικά, με Β+, Β2 και Β αντίστοιχα, τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας, εκτιμώντας ότι θα έχει ισχυρά οικονομικά μεγέθη και το 2022. Ενδεικτικά αναφέρεται η ισχυρή δυνατότητα ανάπτυξης της LanguageCert (μέλους του Ομίλου) που προσφέρει υψηλής ποιότητας πιστοποιήσεις γλωσσικών δεξιοτήτων και εξετάσεις που διενεργούνται με προηγμένες, καινοτόμες τεχνολογίες και έχουν αναπτυχθεί από την PeopleCert (online εξετάσεις με τηλε-επιτήρηση)

Παράλληλα, η Morgan Stanley ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και ως ο μοναδικός πάροχος χρηματοδότησης της PeopleCert για τη συναλλαγή.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Βύρων Νικολαΐδης δήλωσε πως «με την εξαγορά αυτή, τη μεγαλύτερη από ελληνική εταιρεία τα τελευταία 15 χρόνια, δημιουργείται ένας πλήρως καθετοποιημένος και παγκόσμιος οργανισμός, που ορίζει τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και της πιστοποίησης παγκοσμίως. Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία είναι ότι με την κίνηση αυτή, η PeopleCert δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη στο επίπεδο της πραγματικής οικονομίας σηματοδοτώντας την εξωστρεφή δυναμική της χώρας μας . Αποδεικνύει περίτρανα ότι με σκληρή δουλειά, έμφαση στην ποιότητα και με το φιλότιμο των Ελλήνων, όλα είναι εφικτά. Είμαι περήφανος για την ομάδα μας».

Σημειώνεται ότι η AXELOS είναι μια εταιρεία κοινοπραξίας (joint venture) που δημιουργήθηκε το 2013 από το υπουργικό συμβούλιο (Cabinet Office) εκ μέρους της κυβέρνησης (HMG) στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Capita plc (CPI.L), για την ανάπτυξη και προώθηση παγκόσμιων μεθοδολογιών για τη διαχείριση έργων (Project Management) και των ψηφιακών υπηρεσιών (IT & Digitally enabled services), συμπεριλαμβανομένων των PRINCE2 και ITIL. Οι μεθοδολογίες υιοθετούνται ευρέως από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε περισσότερες από 200 χώρες για τη βελτίωση επαγγελματιών δεξιοτήτων, με στόχο να βοηθούν, τόσο τα άτομα, όσο και τους οργανισμούς να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.

Η PeopleCert συνεργάζεται με την AXELOS από τη σύστασή της το 2014 και από το 2018 αποτελεί αποκλειστικό συνεργάτη της για τη διάθεση των προγραμμάτων της παγκοσμίως. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Πρωταγωνιστεί στη διπλή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Η τράπεζα έθεσε μάλιστα στη διάθεση του Εκδότη την τεχνογνωσία της από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, που την έχει πλέον εδραιώσει ως κορυφαίο συνομιλητή των ξένων αναλυτών και επενδυτικών οίκων για Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Άντλησε 300 εκατ. με το ομόλογο, στο 2,3% το επιτόκιο

Το ποσό που αντλήθηκε από την έκδοση του εταιρικού ομολόγου θα χρηματοδοτήσει τις πράσινες επενδύσεις της εταιρείας. Στα 554,24 εκατ. ευρώ η συνολική ζήτηση, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά 1,85 φορές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο 3,75% διαμορφώνεται το ομόλογο της ΔΕΗ, άνοιξε το βιβλίο προσφορών

Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά αυτού, ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.