ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
autohellas-hertz-escooters
Φώτο: Autohellas Hertz

Autohellas: Καλεί τους μετόχους να αποφασίσουν για αύξηση κεφαλαίου

Οι μέτοχοι της Autohellas καλούνται σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Ποια είναι τα θέματα της ημερησίας διάταξης.

Για να αποφασίσουν για την ακύρωση των ιδίων μετοχών, για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά και για εκλογή νέου Δ.Σ. της εταιρείας, η Autohellas καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση τους μετόχους της την 1η Σεπτεμβρίου η οποία θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου με
συμμετοχή των μετόχων από απόσταση είτε σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε μέσω επιστολικής ψήφου
και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της.

Αναλυτικά, η ημερήσια διάταξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης όπως την ανακοίνωσε η Autohellas έχει ως εξής:

1. Ακύρωση ίδιων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4548/2018 και ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας. Παροχή εξουσιοδοτήσεων.

2. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με την έκδοση νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 1β του Ν. 4548/2018.

3. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την έκδοση ομολογιακού δανείου με ομολογίες μετατρέψιμες σε κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές, σύμφωνα με το άρθρο 71 παρ. 1β του Ν. 4548/2018.

4. Τροποποίηση της από 15 Ιουλίου 2020 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας περί παροχής εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για τη θέσπιση προγράμματος διάθεσης μετοχών με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης απόκτησης μετοχών, με σκοπό την ένταξη προσωπικού θυγατρικών εταιρειών της εταιρείας κατά την έννοια του άρθρου 32 του ν. 4308

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

autohellas-hertz-escooters
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Autohellas Hertz διευρύνει τον ηλεκτροκίνητο στόλο της

Η εταιρεία ενισχύει τον στόλο της με τη νέα κατηγορία οχημάτων, τα ηλεκτρικά scooters εξασφαλίζοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων και απαντώντας στη ζήτηση των καταναλωτών για πιο «πράσινες» μετακινήσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Αύξηση 2% στον κύκλο εργασιών το α' τρίμηνο 2020

Ο Μάρτιος, με την εφαρμογή του Lockdown, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων του α' τριμήνου. Η επίδραση αυτή θα είναι πιο έντονη στο δεύτερο τρίμηνο, όπου διήρκησαν για μεγαλύτερο διάστημα οι περιορισμοί λόγω πανδημίας.