ΓΔ: 864.97 -0.73% Τζίρος: 53.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:56:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Συμφωνία Air Liquide και Sinopec για λύσεις κινητικότητας με υδρογόνο στην Κίνα

Παρουσία του Emmanuel Macron, και του προέδρου της Κίνας, Xi Jinping, οι εταιρείες Air Liquide και η Sinopec υπέγραψαν, στο Πεκίνο, μνημόνιο συμφωνίας, για την επιτάχυνση της ανάπτυξης λύσεων κινητικότητας με υδρογόνο στην Κίνα.

Η Air Liquide και η Sinopec (China Petroleum & Chemical Corp.) υπέγραψαν στο Πεκίνο, παρουσία του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Emmanuel Macron, και του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jinping, μνημόνιο συμφωνίας για την επιτάχυνση της ανάπτυξης λύσεων κινητικότητας με υδρογόνο στην Κίνα. 

Οι πρόεδροι της Air Liquide και της Sinopec συμφώνησαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης δικτύου κινητικότητας με υδρογόνο και βελτίωσης του ρυθμιστικού πλαισίου, που απαιτείται για την ανάπτυξη της τεχνολογίας υδρογόνου στην Κίνα, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά στον τομέα της κινητικότητας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η Air Liquide θα προσφέρει στην Sinopec την τεχνογνωσία της σε θέματα εφοδιαστικής αλυσίδας υδρογόνου, από την παραγωγή και την αποθήκευση ως τη διανομή, προκειμένου να αναπτυχθούν ανταγωνιστικές λύσεις παροχής υδρογόνου στις αγορές καθαρής κινητικότητας της Κίνας.

Η Sinopec είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης στον κόσμο, καθώς και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διανομής χημικών και καυσίμων, διαθέτοντας ένα δίκτυο με πάνω από 30.000 σταθμούς πώλησης. Η Air Liquide και η Sinopec έχουν μια μακροχρόνια συνεργασία, μετρώντας τρεις κοινοπραξίες για την προμήθεια αερίων στις εγκαταστάσεις της Sinopec. Και οι δύο εταιρείες μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το ρόλο του υδρογόνου στο ενεργειακό μείγμα του μέλλοντος.

Ως μέλος του Συμβουλίου Υδρογόνου από το Σεπτέμβριο του 2018, η Sinopec στηρίζει το όραμά της για την αναγκαιότητα του υδρογόνου στην ενεργειακή μετάβαση. Λαμβάνοντας υπόψη την ταχεία ανάπτυξη της βιομηχανίας υδρογόνου και των κυψελών καυσίμου στην Κίνα, η Air Liquide και η Sinopec συμμερίζονται την ανάγκη ανάπτυξης υποδομών για την ενέργεια υδρογόνου.

Ο Benoît Potier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Air Liquide, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ενισχύουμε τη μακροχρόνια συνεργασία με τη Sinopec προκειμένου να επιταχύνουμε την ανάπτυξη συγκεκριμένων λύσεων για την ανάπτυξη υποδομών υδρογόνου στην Κίνα. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον τομέα της κινητικότητας με υδρογόνο σε αυτή τη μεγάλη χώρα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Η συνεργασία αυτή επιβεβαιώνει επίσης τη συμβολή της Air Liquide στην πρόκληση της ενεργειακής μετάβασης και της καθαρής κινητικότητας, προσφέροντας μία εναλλακτική λύση ενέργειας, σύμφωνα με τους στόχους του Ομίλου για την κλιματική αλλαγή».

Ο DAI Houliang, Πρόεδρος της Sinopec, δήλωσε: «Η Sinopec, μέσω της αποστολής της «καλύτερη ενέργεια για μία καλύτερη ζωή», επιδιώκει τη δημιουργία ενός αειφόρου ενεργειακού μέλλοντος τόσο για την Κίνα όσο και για όλο τον κόσμο. Είμαστε σίγουροι ότι το υδρογόνο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πράσινη μετάβαση της Κίνας και στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και σκοπεύουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας υδρογόνου με διακεκριμένους συνεργάτες, όπως είναι η Air Liquide».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία της Air Liquide για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Η Air Liquide, η ένωση δήμων Durance, Luberon, Verdon (DLVA) και η ENGIE υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη του έργου «HyGreen Provence», που αποσκοπεί στην παραγωγή, την αποθήκευση και τη διανομή πράσινου υδρογόνου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δάνειο 140 εκατ. ευρώ στον ΟΛΠ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων   

Πρόκειται για το μεγαλύτερο δάνειο που έχει χορηγήσει ποτέ η ΕΤΕπ για λιμενικά έργα στην Ελλάδα και θα στηρίξει μέρος από τις επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ΟΛΠ στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγικού Εμπορίου στη Σαγκάη

Στο περίπτερο του οργανισμού στην έκθεση διανέμεται ενημερωτικό υλικό, προβάλλονται οι δραστηριότητες της εταιρείας και πραγματοποιούνται συναντήσεις και επισκέψεις από στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων.