ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Νέοι συσχετισμοί στην Έλλακτωρ, αύξηση ποσοστού των εφοπλιστών

Μπάκος και Καϋμενάκης άσκησαν τα δικαιώματα τους και απέκτησαν πρόσθετα δικαιώματα από την αγορά. Ανέβασαν το ποσοστό τους σε 28,6%..

Αυξάνουν κατά περίπου 3% την συμμετοχή τους στην Ελλάκτωρ οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης καθώς εκτός από τα δικαιώματα συμμετοχής που είχαν, αγόρασαν και δικαιώματα από το ΧΑ, ενώ θέλουν να αγοράσουν μέρος από τις αδιάθετες μετοχές της αύξησης κεφαλαίου.

Πλέον το ποσοστό των δυο εφοπλιστών στην Ελλάκτωρ θα ανέλθει στο 28,62% από 25,6% που ήταν προηγουμένως, ενώ φέρεται να έχουν ζητήσει και την αγορά επιπλέον 10 εκατ. μετοχών από τα αδιάθετα της αύξησης κεφαλαίου. Τα δικαιώματα που είχε στην κατοχή της η εταιρεία Greenhill τα αγόρασε η εταιρεία Kiloman, επίσης συμφερόντων των δύο εφοπλιστών.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα ολοκληρώνεται η περίοδος άσκησης δικαιωμάτων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ ύψους 120,5 εκατ. ευρώ.  Η Reggerborgh Invest που κατέχει το 27,3% της Ελλάκτωρ, με επιστολή της είχε επιβεβαιώσει την πρόθεση της να ασκήσει όχι μόνο τα δικαιώματα που ήδη διαθέτει, αλλά και να εξασκήσει τυχόν αδιάθετα δικαιώματα, διαθέτοντας μέχρι 50 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Πού θα διατεθούν τα νέα κεφάλαια

Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που θα αντληθούν θα κατευθυνθούν στην κεφαλαιακή ενίσχυση της κατασκευαστικής θυγατρικής ΑΚΤΩΡ.

Ειδικότερα, με βάση όσα αναφέρει το Ενημερωτικό Δελτίο, τα καθαρά κεφάλαια που δύναται να αντληθούν, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης και μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων εξόδων έκδοσης ποσού περίπου €1,6 εκατ., εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στο ποσό των €118,9 εκατ. και θα διατεθούν και κατά σειρά προτεραιότητας ως εξής:

Α. Ποσό περίπου €98,6 εκατ. για τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της 100% θυγατρικής της, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, εντός 3 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης.

Β. Ποσό περίπου €20,3 εκατ. για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εντός 12-18 μηνών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αγριεύει η κόντρα για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οριακή η διαφορά στις μετοχές

Ξεπέρασε το 29% η πλευρά Μπάκου - Καϋμενάκη, έντονη κινητικότητα την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών από την αύξηση. Κρίσιμη δίκη την Τρίτη για αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές.