ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Τράπεζα Πειραιώς

Μετοχές της Phoenix Vega θα διανείμει στους μετόχους της η Πειραιώς

Οι μετοχές της Phoenix Vega Mezz θα εισαχθούν στην εναλλακτική αγορά του ΧΑ αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διανομή στους μετόχους της Τρ. Πειραιώς.

Σε διανομή μετοχών της εταιρείας Phoenix Vega Mezz PLC η οποία έχει εκδώσει τα ομόλογα ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega θα προχωρήσει η Τρ. Πειραιώς. Η αποκοπή του δικαιώματος συμμετοχής στη δiανομή μετοχών θα γίνει την Παρασκευή 6 Αυγούστου και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της Τρ. Πειραιώς στις 10 Αυγούστου 2021.

Οι μετοχές της Phoenix Vega Mezz κατόπιν σχετικής εγκριτικής απόφασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα εισαχθοπύν προς διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διανομή στους μετόχους της Τρ. Πειραιώς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση

Η Πειραιώς Financial Holdings A.E.ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, που συνεδρίασε στις 22 Ιουνίου 2021, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου σε είδος, με μείωση της ονομαστικής αξίας έκαστης κοινής μετοχής έκδοσης της εταιρείας κατά €0,05 και τη διανομή στους μετόχους της των μετοχών της εταιρείας με την επωνυμία “Phoenix Vega Mezz Plc” με έδρα στην Κύπρο («Phoenix Vega Mezz»), αντίστοιχης αξίας της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς Holdings, με αναλογία 1 μετοχή της Phoenix Vega Mezz για κάθε 1 μετοχή της εταιρείας που ήδη κατέχουν.

Μετά την προαναφερθείσα απόφαση, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε €1.187.848.861,85 και ο συνολικός αριθμός μετοχών παραμένει αμετάβλητος, δηλαδή 1.250.367.223 κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου ονομαστικής αξίας €0,95 η κάθε μία. Το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με την απόφασή του 70056/25.06.2021, ενέκρινε την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Στις 04.08.2021, η Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών («Χ.Α.») ενημερώθηκε για την προαναφερθείσα Εταιρική Πράξη της Εταιρείας («Εταιρική Πράξη»).

Με βάση τα παραπάνω, η Πειραιώς Holdings ανακοινώνει ότι η Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης κατά την οποία οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται με δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή μετοχών που εκδίδει η Phoenix Vega Mezz.

Από τη Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021, οι μετοχές της Πειραιώς Holdings θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη νέα ονομαστική αξία €0,95 ανά μετοχή και χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην προαναφερθείσα διανομή. Η τιμή της μετοχής της Εταιρείας δεν θα προσαρμοσθεί.

Οι δικαιούχοι της διανομής των μετοχών που εκδόθηκαν από την Phoenix Vega Mezz θα είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (DSS) στις 10 Αυγούστου 2021 (record date).

Επιπλέον, η Πειραιώς Holdings ανακοινώνει ότι στις 04.08.2021, η Επιτροπή Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μετοχών της Phoenix Vega Mezz στην κατηγορία διαπραγμάτευσης της Εναλλακτικής Αγοράς EN.A. PLUS του Χρηματιστηρίου Αθηνών («EN.A. PLUS»), υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης της ανωτέρω Εταιρικής Πράξης της Πειραιώς Holdings («Ένταξη»). Σύμβουλος ΕΝ.Α για την Ένταξη είναι η Grant Thornton («Σύμβουλος ΕΝ.Α.»). 

Το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα των παραπάνω περιγραφόμενων ενεργειών παρουσιάζεται παρακάτω:

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αίτηση για την ένταξη του Sunrise ΙΙ στο σχέδιο Ηρακλής κατέθεσε η Πειραιώς

Με την νέα τιτλοποίηση ύψους 2,6 δισ. ευρώ το απόθεμα των NPEs θα μειωθεί κοντά στα 6 δισ. από 9 δισ. σήμερα ενώ ο σχετικός δείκτης θα περιοριστεί στο 17% από 23%. Στόχος μονοψήφιος δείκτης NPEs έως τις αρχές 2022.
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζει σελίδα η Τρ. Πειραιώς: «Τρέχει» το Sunrise, βελτίωση μεγεθών

Το τελευταίο εξάμηνο έχει υλοποιηθεί το 80% του σχεδίου Sunrise. Οι δέκα κινήσεις της διοίκησης που εδραιώνουν τη θέση της τράπεζας. Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η κερδοφορία στο α' αξάμηνο. Τι δήλωσε ο Χρ. Μεγάλου.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο για τους πελάτες του Piraeus Private Banking

Το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο  επενδύει σε μετοχικές αξίες επιλεγμένων εταιρειών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης διεθνώς, οι οποίες ανήκουν στους κλάδους που σε κάθε χρονική συγκυρία θεωρούνται επίκαιροι και ελκυστικοί
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενέκρινε η Επ. Aνταγωνισμού την πώληση του κλάδου καρτών της Πειραιώς

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν προκαλούνται «σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά».