ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Yalco

Yalco: Πώληση ακινήτου στην Prodea με τίμημα ύψους 8,25 εκατ.

Η εταιρεία προέβη σε συμβόλαιο μίσθωσης μέρους του ακινήτου με την αγοράστρια εταιρεία, για την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της εταιρείας όσον αφορά την παραγωγική της δραστηριότητα αλλά και την παροχή των υπηρεσιών logistics.

Με χρηματιστηριακή της ανακοίνωση, ενημέρωσε η Yalco ότι πούλησε ακίνητό της στην Prodea, με τίμημα ύψους 8,25 εκατ. ευρώ και με σκοπό την εξυγίανση της εταιρείας και τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεών της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Σύμφωνα με το κεφ. 4.1.3 του κανονισμού του ΧΑ, η Διοίκηση της Εταιρείας "ΣΩΚΡΑΤΗΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΑΕ" γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της από 12/08/2021 ανακοίνωσης και στο πλαίσιο των ενεργειών εξυγίανσης της Εταιρείας και μείωσης των δανειακών υποχρεώσεών της, ολοκληρώθηκε την 07/08/2021 η πώληση ακινήτου της Εταιρείας (αποτελούμενο από τρία όμορα αγροτεμάχια) που βρίσκεται εκτός εγκεκριμένου σχεδίου, στη θέση "Ρουμάνια" της κτηματικής περιφέρειας της Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων του Δήμου Τανάγρας, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνολικής εκτάσεως ογδόντα πέντε χιλιάδων εκατόν ενενήντα επτά και 0,77 (85.197,77) τ.μ., μετά των επ' αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων, με τίμημα οχτώ εκατομμύρια διακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (8.250.000,00€), το οποίο κατεβλήθη από την αγοράστρια εταιρεία "Προντέα Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία", στην εμπραγμάτως ασφαλισμένη ομολογιούχο δανείστρια σε ισόποση μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας.

Ακολούθως, η Εταιρεία μας προέβη σε συμβόλαιο μίσθωσης μέρους του ως άνω ακινήτου με την αγοράστρια εταιρεία, για την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της εταιρείας μας όσο αφορά την παραγωγική της δραστηριότητα αλλά και την παροχή των υπηρεσιών logistics.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Yalco: Η ΓΣ αποφάσισε την πώληση των εγκαταστάσεων της εταιρείας

To τίμημα της πώλησης, ανέρχεται στο ποσό των 3.000.000 (ευρώ) και θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας, για την χρηματοδότηση της δραστηριότητας και την εξυπηρέτηση των λοιπών υποχρεώσεων της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Yalco: Έκλεισε με ζημιές το 2022 παρά την αύξηση 21% των πωλήσεων

Σημαντικά βελτιωμένη εκτιμάται πως θα είναι η εικόνα της εταιρείας το 2023, με τις πωλήσεις να έχουν αυξηθεί κατά 16% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ ενισχύεται η ζήτηση του HO.RE.CA. και του οικιακού εξοπλισμού.