ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού Τάσος Γκιάτης και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Αδαμόπουλος κατά την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας έτους 2021. Πηγή: Alpha Bank

Τέθηκε σε λειτουργία ο νέος Οργανισμός Προσωπικού της Alpha Bank

Σύμφωνα με την τράπεζα «η τροποποίηση του Οργανισμού Προσωπικού συνιστά καίρια και επιβεβλημένη προσαρμογή στις νέες και διαρκώς μεταβαλλόμενες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες».

Σε ισχύ τέθηκε ο Οργανισμός Προσωπικού της Alpha Bank, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η διοίκηση και ο σύλλογος εργαζομένων. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «η Διοίκηση της Alpha Bank και ο Σύλλογος Προσωπικού, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και υπευθυνότητας κατέληξαν σε συμφωνία και υπέγραψαν Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την οποία τίθεται σε ισχύ ο νέος Οργανισμός Προσωπικού.

Ο νέος Οργανισμός Προσωπικού αποτελεί κομβική παράμετρο στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της Τράπεζας, καθώς και του προγράμματος εταιρικού μετασχηματισμού. Επιδιώκει παράλληλα την αύξηση της αποτελεσματικότητας και την περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου υπηρεσιών προς τους Πελάτες.

Η τροποποίηση του Οργανισμού Προσωπικού συνιστά καίρια και επιβεβλημένη προσαρμογή στις νέες και διαρκώς μεταβαλλόμενες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Με τις νέες προβλέψεις του Οργανισμού Προσωπικού διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή οργανωτική αποτελεσματικότητα και λειτουργία της Τράπεζας, o σεβασμός όλων των υφιστάμενων δικαιωμάτων και η εξέλιξη του Προσωπικού με βάση τις δεξιότητες και την αξιολόγησή του και όχι με κριτήρια αρχαιότητας.

Η Διοίκηση και ο Σύλλογος, συμφώνησαν στη μελλοντική διαμόρφωση σύγχρονων και ασφαλέστερων εργασιακών συνθηκών, με πυρήνα την ισότιμη μεταχείριση και την αποφυγή τυχόν διακρίσεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Έτος ανάπτυξης το 2022 για την Alpha Bank και την εγχώρια οικονομία

Ο διευθ. σύμβουλος της τράπεζας υπογράμμισε σε επιστολή του προς το προσωπικό ότι «καταφέραμε, παρά τη συγκυρία, να υλοποιήσουμε μία σειρά από στρατηγικές μας επιλογές, διαμορφώνοντας την Alpha Bank του μέλλοντος».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η πώληση των ομολόγων του project Cosmos

Πρόκειται για την πώληση του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ύψους περίπου 3,41 δισ.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε τιτλοποίηση εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 1,9 δις

Η συναλλαγή αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Τράπεζας “Project Tomorrow” και αναμένεται να συμβάλει περίπου 47 μονάδες βάσης στο Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας της τράπεζας.