ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΠΑ

Ξεκινά η διαδικασία βελτιωμένων προσφορών για πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών

Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών και λειτουργούν από κοινού ως πωλητές. 

Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, ξεκινά η διαδικασία των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών. Πιο ειδικά, ανακοινώθηκαν τα εξής από τον ΤΑΙΠΕΔ: 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), συνεδρίασε σήμερα και αποσφράγισε τις οικονομικές προσφορές των προεπιλεγέντων επενδυτών για την από κοινού πώληση με την «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ» (ΕΛΠΕ) του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ». 

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ σε συμφωνία με την ΕΛΠΕ αποφάσισε να εκκινήσει τη διαδικασία βελτιωμένων οικονομικών προσφορών. Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών και λειτουργούν από κοινού ως πωλητές. 

Υπενθυμίζεται ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, που κατέληξε σε δύο τελικά δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον εννέα εταιρείες, που αργότερα μειώθηκαν σε έξι. 

Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο τα εννέα σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ήταν τα ακόλουθα: 

 • ANTIN INFRASTRUCTURE PARTNERS SAS
 • CHINA RESOURCES GAS (HONG KONG) INVESTMENT LIMITED
 • EP INVESTMENT ADVISORS
 • FIRST STATE INVESTMENTS (European Diversified Infrastructure Fund II)
 • ISQUARED CAPITAL ADVISORS (UK) LLP
 • ITALGAS SpA
 • KKR (KKR Global Infrastructure Investors III L.P.)
 • MAQOUARIE (MEIF 6 DI HOLDINGS)
 • ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ SINO-CEE FUND & SHANGHAI DAZHONG PUBLIC UTILITIES (GROUP) Co., Ltd

Μερικούς μήνες αργότερα υπήρξε αποχώρηση ορισμένων εξ αυτών, με αποτέλεσμα να μείνουν έξι ενδιαφερόμενοι που ήταν οι:

 • EP INVESTMENT ADVISORS
 • FIRST STATE INVESTMENTS (European Diversified Infrastructure Fund II)
 • ITALGAS SpA
 • KKR (KKR Global Infrastructure Investors III L.P.)
 • MACQUARIE (MEIF 6 DI HOLDINGS)
 • ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ SINO-CEE FUND & SHANGHAI DAZHONG PUBLIC UTILITIES (GROUP) Co., Ltd

Το μήνυμα, όμως, που έστελνε τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και τα ΕΛΠΕ, τα οποία έχουν στην κατοχή τους το 35% της εταιρείας ήταν ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον παρέμενε ιδιαίτερα υψηλό και ότι αυτό θα φαίνονταν και στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας πώλησης. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΑΙΠΕΔ: H ITALGAS προτιμητέος επενδυτής για τη ΔΕΠΑ Υποδομών

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου απεδέχθη την οικονομική προσφορά των 733 εκατ. και ανακήρυξε την ITALGAS SpA ως προτιμητέο επενδυτή. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΕ επίσης αποδέχθηκε την ανωτέρω προσφορά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερταμείο - ΤΑΙΠΕΔ: Εξετάζουν τη μείωση της συμμετοχής τους στη ΔΕΗ

Με ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι στηρίζουν πλήρως το στρατηγικό πλάνο και το όραμα της Διοίκησης της ΔΕΗ, που στοχεύει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της και την επιδίωξή της να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Marina Kalamarias, Taiped
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έξι επενδυτικά σχήματα στην επόμενη φάση για την μαρίνα Καλαμαριάς

Τα επενδυτικά σχήματα θα λάβουν τα τεύχη της Β’ φάσης του διαγωνισμού και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης, όπου θα έχουν αναρτηθεί στοιχεία και λοιπές πληροφορίες σχετικά με το περιουσιακό στοιχείο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρον από 9 επενδυτικά σχήματα για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Δ. Σ. του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.