ΓΔ: 1250.61 0.47% Τζίρος: 178.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Eurobank

Χαρτοφυλάκια 370 ακινήτων θα πουλήσει η Eurobank

Συμφωνία με εταιρεία του ομίλου Brook Lane για 370 ακίνητα, αξίας 84 εκατ. ευρώ. Δρομολογείται πώληση ενός ακόμη χαρτοφυλακίου με 640 ακίνητα μικρής αξίας.

Σε μεγάλη συναλλαγή πώλησης ακινήτων προχωρά η Eurobank, στοχεύοντας στη μείωση του αριθμού των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της και στην αποτελεσματική αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρονται στην αγορά.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου ακινήτων που βρίσκονται υπό την κυριότητά της, η τράπεζα προχώρησε σε συμφωνία με την Brook Lane για την πώληση δύο χαρτοφυλακίων ακινήτων (project Opus και Resi).

Ήδη η Eurobank και εταιρεία του ομίλου της Brook Lane υπέγραψαν αρχικές συμφωνίες και οι συναλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2020. Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά χαρτοφυλάκια που θα περιλαμβάνουν περίπου 370 ακίνητα συνολικής αξίας €84εκ.

Παράλληλα, η Τράπεζα έχει δρομολογήσει τη διαδικασία πώλησης σε ενδιαφερόμενο επενδυτή ενός ακόμα χαρτοφυλακίου (project Star) της Eurobank που περιλαμβάνει περίπου 640 ακίνητα μικρής αξίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Οι συμφωνίες αυτές επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά ακινήτων και εντάσσονται στη στρατηγική της Τράπεζας για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κυριότητά της, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Euirobank.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ι. Γιαννακλής (Eurobank): Οι τράπεζες θα πάψουν να είναι κλειστό οικοσύστημα

Για την τράπεζα του μέλλοντος μίλησε στο Fin Forum 2022 ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking ενώ ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής & Head of Structured Finance, Corporate & Investment Banking Σπύρος Βενετσιάνος επικεντρώθηκε στο ταμείο Ανάκαμψης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τ. Αναστασάτος (Eurobank): Ποιοι παράγοντες έκριναν το ΑΕΠ του α' τριμήνου

Όπως τονίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank, «οι  εξαγωγές παρουσίασαν σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης, έναντι πτώσης των εισαγωγών σε τριμηνιαία βάση, εν μέρει λόγω μείωσης και των τιμών των ενεργειακών προϊόντων».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Χρηματοδοτεί επένδυση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων

Οι δυο συμβάσεις ύψους 108,64 εκατ. ευρώ αφορούν την επένδυση των εταιρειών Καράτζη Ανανεώσιμες Θεσσαλία 1 & Καράτζη Ανανεώσιμες Θεσσαλία 3 μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας .
Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Άλμα 90% στα λειτουργικά κέρδη, προχωρά η επαναγορά μετοχών

Χάρη στην αύξηση κατά 55% στα καθαρά έσοδα από τόκους, η λειτουργική κερδοφορία ανήλθε στα 335 εκατ. το πρώτο τρίμηνο. Φ. Καραβίας: Έδωσε έγκριση ο SSM, προχωρά η διαδικασία επαναγοράς μετοχών από το ΤΧΣ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ομολογιακό δάνειο 12,9 εκατ. υπέγραψε η Eurobank με τη FLEXOPACK

Η χρηματοδότηση των 12,9 εκατ., αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους 16,14 εκατ. που υλοποιεί η εταιρεία και εμπίπτει στον πυλώνα Εξωστρέφεια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.