ΓΔ: 930.5 1.88% Τζίρος: 43.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:53:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Elliniki Anaptyxiaki Trapeza
Φωτο: Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Μνημόνιο συνεργασίας Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB με τον ΣΕΒ

Η σύμπραξη των δύο οργανισμών, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ενισχύει την ελληνική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, μέσα από τον κοινό σχεδιασμό και την προώθηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε σήμερα η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB με τον ΣΕΒ, σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, με στόχο την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και την έμπρακτη στήριξη της ικανότητας της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης να καινοτομεί, μέσα από σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η σύμπραξη των δύο οργανισμών, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ενισχύει την ελληνική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, μέσα από τον κοινό σχεδιασμό και την προώθηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και αντιμετωπίζουν το χρηματοδοτικό κενό της αγοράς. Επιπλέον, κοινός στόχος είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας, όπως και η δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, ενώ επιδιώκεται η διαμόρφωση προϋποθέσεων επιτάχυνσης των συνεργασιών ελληνικών εταιρειών με διεθνή οικοσυστήματα για τη δημιουργία ανταγωνιστικών σχημάτων, καθώς και η αμοιβαία συμμετοχή σε δράσεις mentoring και networking.

Ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε: «Προχωρούμε σε φάση ωρίμανσης της ελληνικής οικονομίας. Ένα τμήμα της αύξησης του ΑΕΠ κατά 16,2% το β' τρίμηνο του 2021, που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, πιστώνεται στην Αναπτυξιακή Τράπεζα και στις πολιτικές που υλοποιήσαμε με μεγάλη ταχύτητα κατά το χρόνο της πανδημίας. Η σημερινή υπογραφή είναι ουσιαστική και θέλουμε να έχουμε στενή συνεργασία. Θα παρακολουθούμε την απορρόφηση των προϊόντων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και δίνουμε βαρύτητα στην ουσία, δηλαδή στο να πιάσουν τόπο στην αγορά».

Ο κ. Τσακίρης, δήλωσε: «Με την σημερινή υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κάνουμε ένα ακόμη σταθερό βήμα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Μέσα από κοινό σχεδιασμό θα προχωρήσουμε στην προώθηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων και θα αντιμετωπίζουν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας την δεδομένη χρονική στιγμή, που δεν είναι άλλο από το χρηματοδοτικό κενό της αγοράς».

Η πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου, τόνισε: «Πάγιος στόχος της HDB είναι να λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία επενδύσεων και συνεπενδύσεων, με νέες συνεργασίες που προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες, ενισχύοντας συγχρόνως την καινοτομία στην ελληνική επιχειρηματικότητα. Κεντρική στρατηγική της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι όχι μόνο να στηρίξουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά και να ενθαρρύνουμε μέσα από πολλαπλά και καινοτόμα εργαλεία τον επιχειρηματία να γίνει πιο εξωστρεφής, σύγχρονος και κυρίως ανταγωνιστικός τόσο στην χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, Ευθύμιος Βιδάλης επεσήμανε: «Για τον ΣΕΒ η βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας περνά μέσα από την ενίσχυση της συλλογικής μας ικανότητας να καινοτομούμε σε όλους τους τομείς. Στο πλαίσιο αυτό, η στρατηγική συνεργασία του ΣΕΒ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στοχεύει να βελτιώσει τους όρους και τις δυνατότητες ανάπτυξης (scale up) του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, ενώ συγχρόνως υποστηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτύξουν καινοτόμα επενδυτικά σχέδια, αξιοποιώντας σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Autohellas Hertz διακρίθηκε ξανά ως «True Leader» από την ICAP

Η εταιρεία αναδείχθηκε ως μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο μίσθωσης και ενοικίασης αυτοκινήτων και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 59 εταιρείες και 15 ομίλους που βραβεύτηκαν, σε σύνολο 30.000 επιχειρήσεων.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Κεφάλαιο κίνησης με προνομιακούς όρους σε κατασκευαστικές ΜμΕ

Σύμφωνα με την τράπεζα τα δάνεια θα είναι ύψους έως 200.000 ευρώ, με προνομιακό επιτόκιο και αποπληρωμή έως πέντε έτη για επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ - ΤΜΕΔΕ».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κεφάλαιο κίνησης ως 200.000 ευρώ για μηχανικούς, κατασκευαστές, μελετητές

Αφορά την εγγυοδοσία για κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους, για κάθε μηχανικό, μελετητή και κατασκευαστή που έχει αναλάβει την εκτέλεση έργου ή μελέτης δημοσίου συμφέροντος.
hdb
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημιουργείται ταμειο για στήριξη επιχειρήσεων οπτικο - ακουστικών μέσων

Μέσω του Ταμείου, το οποίο στηρίζει η Αναπτυξιακή Τράπεζα, οι επιχειρήσεις - δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν τραπεζικό δάνειο από 25.000 έως και 90.000 ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του φθάνει στα 62,5 εκατ. ευρώ.
hdb
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΧΑ: Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Σκοπός της συνεργασίας είναι η από κοινού ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη τής καινοτόμου επιχειρηματικότητας, των βιώσιμων επενδύσεων και την ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής αγοράς.