ΓΔ: 1448.48 -0.48% Τζίρος: 144.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
green panda
Φώτο: Green Panda ATM

Green Panda: Η startup που μας... πληρώνει για το παλιό μας smartphone

Η εγχώρια recommerce startup θέλοντας να ενισχύσει την κουλτούρα της μεταπώλησης smartphone φέρνει την δυνατότητα να βγούμε κερδισμένοι από το παλιό κινητό μας στο σπίτι.

H ελληνική Green Panda που αποτελεί την πρώτη recommerce startup βοηθάει καταναλωτές να πουλήσουν το smartphone τους με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο, φέρνει πλέον την επιβράβευση μέσω της ανακύκλωσης στο σπίτι μας. Θέλοντας να ενισχύσει τη νοοτροπία του trade in και της μεταπώλησης smartphone που αποτελούν σχετικά άγνωστες έννοιες στην Ελλάδα, η Green Panda ανακοίνωσε την άφιξη του Green Panda Scooter, μιας νέας υπηρεσίας που διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους χρήστες που θέλουν να διαθέσουν προς πώληση ένα ή περισσότερα smartphones.

Η Green Panda, εφαρμόζοντας στην πράξη ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας που εστιάζει στην επαναχρησιμοποίηση και στην ανακύκλωση smartphones και παλιότερων κινητών, έχει ως στόχο να προσφέρει στους σύγχρονους καταναλωτές μία καινοτόμα, εύκολη και ασφαλή λύση πώλησης ή ανακύκλωσης ενός smartphone, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη μείωση των ηλεκτρονικών απορριμμάτων (e-waste) σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η νέα υπηρεσία που έρχεται στο σπίτι μας

Η νέα υπηρεσία που διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους χρήστες που θέλουν να διαθέσουν προς πώληση ένα ή περισσότερα smartphones, είναι το Green Panda Scooter, προσφέροντας πλέον στους καταναλωτές τη δυνατότητα να διαθέσουν προς πώληση το smartphone που επιθυμούν, στην άνεση του σπιτιού τους.

Αρκεί να κλείσουν ένα ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας της Green Panda και το Scooter θα βρίσκεται στην πόρτα τους την ημέρα και ώρα που οι ίδιοι θα επιλέξουν, σύμφωνα με τη δική τους διαθεσιμότητα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ο χρήστης αφού επιβεβαιώσει ότι η περιοχή που διαμένει εξυπηρετείται από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, εισάγοντας τον Τ.Κ. στο αντίστοιχο πεδίο που θα βρει στη σελίδα της Green Panda:

  1. Κλείνει ραντεβού με το Green Panda Scooter
  2. Παίρνει προσφορά για το smartphone στην πόρτα του σπιτιού του
  3. Διαθέτει το smartphone προς πώληση στο εξειδικευμένο προσωπικό της Green Panda και εισπράττει άμεσα τα χρήματα στο λογαριασμό του

Το Green Panda Scooter είναι προς το παρόν διαθέσιμο για περιοχές του κέντρου της Αθήνας, ωστόσο στόχος της Green Panda είναι η περαιτέρω επέκταση της υπηρεσίας με την προσθήκη επιπλέον περιοχών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Η Green Panda απέναντι στο πρόβλημα των ηλεκτρονικών αποβλήτων

Από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, αποτελούν τα ηλεκτρονικά απόβλητα που αυξάνονται με τον μεγαλύτερο ρυθμό παγκοσμίως καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Global E-waste Monitor, έχουν αυξηθεί περισσότερο από 21% τα τελευταία πέντε χρόνια ενώ μέχρι το 2030 αναμένεται να έχουν φτάσει τα 74 εκατ. μετρικούς τόνους. Περισσότερα από 6,4 δισ. smartphone κυκλοφορούν παγκοσμίως με πολλούς καταναλωτές να τα αντικαθιστούν αρκετά νωρίς καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ταχύτατα με αποτέλεσμα να υπάρχουν δισεκατομμύρια συσκευές που παραμένουν ξεχασμένες σε κάποιο συρτάρι ή καταλήγουν να μολύνουν το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τα ψηφιακά σκουπίδια που δημιουργήθηκαν το 2019, κατέληξαν στην ανακύκλωση μόλις το 17,4% ενώ τα υπόλοιπα είτε πετάχτηκαν παράνομα στο περιβάλλον ή βρίσκονται σε κάποιο συρτάρι ή αποθήκη σπιτιών. Αυτό σημαίνει πως το 2019 ανακτήσιμα υλικά όπως χρυσός, ασήμι, χαλκός, πλατίνα αξίας 57 δις. δολαρίων βρέθηκαν στα σκουπίδια.

Την ίδια στιγμή που περίπου 2 δισ. smartphones παγκοσμίως βρίσκονται να σκονίζονται σε συρτάρια, το 2019 ο κάθε Έλληνας παρήγαγε 16,9 κιλά ηλεκτρονικών αποβλήτων με την χώρα μας να παράγει συνολικά 181 κιλοτόνους e-waste, καταδεικνύοντας τον περιβαλλοντικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο βρίσκεται η Green Panda, εφαρμόζοντας στην πράξη ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας που εστιάζει στην επαναχρησιμοποίηση των smartphones, συμβάλλει στη μείωση των ηλεκτρονικών απορριμμάτων (e-waste) σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Η ελληνική startup έχει λάβει 3 διεθνείς πατέντες ευρεσιτεχνίας σε Αμερική και Ευρώπη, έχοντας ήδη ανακυκλώσει περισσότερα από 5.000 smartphone μέχρι σήμερα.

Έχει ήδη εγκαταστήσει 28 Green Panda ATMs σε επιλεγμένα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος εντός της Αττικής, ενώ στοχεύει να φτάσει τα 40 σημεία στην Αθήνα και σχεδιάζεται ήδη η επόμενη γενιά τους ώστε να αναπτυχθεί πανελλαδικά, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση των ηλεκτρονικών απορριμμάτων (e-waste), τα οποία τα τελευταία χρόνια αποτελούν μια από τις σημαντικότερες αιτίες περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Η διαδικασία είναι αυτόματη και διαρκεί λιγότερο από 3 λεπτά. Το smartphone τοποθετείται μέσα στο Green Panda ΑΤΜ όπου γίνεται η αυτόματη αναγνώριση του μοντέλου και της κατάστασης του κινητού και υπολογίζεται η αξία του. Αν ο κάτοχος επιθυμεί να προχωρήσει στην ανακύκλωση, εισάγει το ΙΒΑΝ του και το Green Panda τον επιβραβεύει με την αξία επιτόπου, διαφορετικά επιλέγει το «έξοδος» και παίρνει τη συσκευή του πίσω.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Viva Wallet, η Green Panda ανέπτυξε μια καινοτόμα, άμεση και ασφαλή τεχνολογική λύση, η οποία μέσω ασύρματης αναγνώρισης της κάρτας, επιτρέπει την ανέπαφη συναλλαγή με τους χρήστες για την πίστωση του χρηματικού ποσού στο λογαριασμό τους, μετά την πώληση ενός smartphone σε κάθε Green Panda ATM. Πρόκειται για την ασύρματη τεχνολογία NFC, η οποία αναπτύσσεται για πρώτη φορά σε ATMs τέτοιου είδους πανευρωπαϊκά και επιτρέπει την άμεση κατάθεση του χρηματικού ποσού στο λογαριασμό του χρήστη με ταχύτητα, ασφάλεια και ευκολία.

Επίσης από τον Ιούλιο, η Green Panda ένωσε δυνάμεις με την iStorm του ομίλου Quest προσφέροντας στους χρήστες iPhone τη δυνατότητα επιστροφής και άμεσης ανταμοιβής για την συσκευή τους και να κερδίσουν στην στιγμή voucher μεγαλύτερης αξίας από την αρχική αξιολόγηση της συσκευής τους για μελλοντικές αγορές με το ποσό αυτό να φτάνει μέχρι και τα 600 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Realme: Βάζει στο επίκεντρο την Ελλάδα, φέρνει νέες σειρές smartphones

Η κινεζική εταιρεία smartphone θέλει να αυξήσει το αποτύπωμά της και επαναφέρει τα GT Series στην ελληνική αγορά, ενώ «χτυπάει» τη χαμηλή κατηγορία κινητών, στοχεύοντας να φτάσει σε μερίδιο 8% στο τέλος του 2024.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άγγιξε το 100% το μερίδιο της Nova στις νέες συνδέσεις κινητής

Η επιθετική εμπορική πολιτική της εταιρείας αποδίδει καρπούς. Δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τα οικονομικά της αποτελέσματα. Λανσάρει νέο κινητό 5G, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα προϊόντα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διπλάσιο μερίδιο αγοράς θέλει η Realme με «όπλο» τα νέα smartphones

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων της εταιρείας για τα Βαλκάνια, Ντούσαν Τομάσεβιτς, η κινεζική realme φιλοδοξεί να ενισχύσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, αξιοποιώντας τις νέες της συσκευές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί «φρέναραν» απότομα οι πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών το 2022

Μείωση πωλήσεων προκαλεί η καθυστέρηση στο πρόγραμμα για επιδοτούμενη ανακύκλωση, ενώ πέρυσι είχαν αυξηθεί κατά 22,5%. Θετικά αποτελέσματα για την Κωτσόβολος το 2021, περιμένει ανάκαμψη τους επόμενους μήνες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Βλέπει» υπερδιπλάσια έσοδα η Profile, ποντάρει στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Η νέα λύση Τεχνητής Νοημοσύνης που φέρνει η εταιρεία θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα που θα την οδηγήσει σε τζίρο που μπορεί να ξεπεράσει τα 60 εκατ. ευρώ το 2026. Στα 130 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο.