ΓΔ: 906.96 0.89% Τζίρος: 67.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:58:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Στο 2,75% το επιτόκιο για το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ

Ξεπερνούν τα 750 εκατ. ευρώ οι προσφορές, με το βιβλίο να εκτιμάται ότι θα κλείσει σήμερα, ενώ πρόκειται για ομόλογο διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη.

Στο επίπεδο του 2,75% κινείται το αρχικό επιτόκιο για το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) ύψους 500 εκατ. ευρώ, της Alpha Bank, με τη ζήτηση να εμφανίζεται αυξημένη και να φθάνει σύμφωνα με πληροροφορίες στο επίπεδο των 700 εκατ. ευρώ. 

Το ομόλογο θα είναι διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη, ενώ η ελληνική τράπεζα είχε δώσει εντολή σε  Citi, Morgan Stanley, BNP Paribas, Bofa Securities και Commerzbank στις 14 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσουν την παρουσίασή του στους υποψήφιους επενδυτές, Το ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa1 από Moody's, και B+ από S&P, ενώ είχε αρχικά τονισθεί ότι «η έξοδος στις αγορές θα γίνει ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες». 

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική τράπεζα έχει, ήδη, εκδώσει δύο ομόλογα Tier 2, ενώ η έξοδος στις αγορές είχε, ουσιαστικά, προεξοφληθεί κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών α' εξαμήνου. Στην έκδοση που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο η Alpha Bank συγκέντρωσε το ποσό των 500 εκατ. ευρώ, Το κουπόνι της της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 5,5% και μαζί με το αντίστοιχο ομόλογο που εκδόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2020, σε πολύ καλύτερες συνθήκες αγοράς και με κουπόνι 4,25%, η Alpha ενίσχυσε τα κεφάλαιά της με 1 δισ. μέσα σε έναν χρόνο, με μέσο κόστος 4,875%, πολύ χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική τράπεζα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλειος Ψάλτης, Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Στόχος η στήριξη και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Κατά την επίσκεψη κλιμακίου στελεχών της τράπεζας στη Ρόδο, ο διευθύνων σύμβουλός της Alpha Bank, υπογράμμισε την πρόθεση του ομίλου να παράσχει κεφάλαια κίνησης αλλά και επενδυτικά δάνεια στις επιχειρήσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Κεφάλαιο κίνησης με προνομιακούς όρους σε κατασκευαστικές ΜμΕ

Σύμφωνα με την τράπεζα τα δάνεια θα είναι ύψους έως 200.000 ευρώ, με προνομιακό επιτόκιο και αποπληρωμή έως πέντε έτη για επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ - ΤΜΕΔΕ».
Psaltis-Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Ιστορική ευκαιρία για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας

Ο CEO της Alpha Bank εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας υπογραμμίζοντας ωστόσο τις μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Τι είπε για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Alpha Bank, τι περιλαμβάνει

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα έχει διάρκεια το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank. Στις 150.000 ευρώ το ανώτατο όριο αποζημίωσης. Στους 6.000 θα φτάσουν οι εργαζόμενοι της τράπεζας μετά το τέλος του προγράμματος.