ΓΔ: 1041.51 0.82% Τζίρος: 120.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Στο 2,75% το επιτόκιο για το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ

Ξεπερνούν τα 750 εκατ. ευρώ οι προσφορές, με το βιβλίο να εκτιμάται ότι θα κλείσει σήμερα, ενώ πρόκειται για ομόλογο διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη.

Στο επίπεδο του 2,75% κινείται το αρχικό επιτόκιο για το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) ύψους 500 εκατ. ευρώ, της Alpha Bank, με τη ζήτηση να εμφανίζεται αυξημένη και να φθάνει σύμφωνα με πληροροφορίες στο επίπεδο των 700 εκατ. ευρώ. 

Το ομόλογο θα είναι διάρκειας 6,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη, ενώ η ελληνική τράπεζα είχε δώσει εντολή σε  Citi, Morgan Stanley, BNP Paribas, Bofa Securities και Commerzbank στις 14 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσουν την παρουσίασή του στους υποψήφιους επενδυτές, Το ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa1 από Moody's, και B+ από S&P, ενώ είχε αρχικά τονισθεί ότι «η έξοδος στις αγορές θα γίνει ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες». 

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική τράπεζα έχει, ήδη, εκδώσει δύο ομόλογα Tier 2, ενώ η έξοδος στις αγορές είχε, ουσιαστικά, προεξοφληθεί κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών α' εξαμήνου. Στην έκδοση που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο η Alpha Bank συγκέντρωσε το ποσό των 500 εκατ. ευρώ, Το κουπόνι της της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 5,5% και μαζί με το αντίστοιχο ομόλογο που εκδόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου 2020, σε πολύ καλύτερες συνθήκες αγοράς και με κουπόνι 4,25%, η Alpha ενίσχυσε τα κεφάλαιά της με 1 δισ. μέσα σε έναν χρόνο, με μέσο κόστος 4,875%, πολύ χαμηλότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική τράπεζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ψηφιακή διαχείριση των εταιρικών εξόδων μέσω της bizpay

Με τη χρήση του bizpay, η παραδοσιακή διαδικασία με τα παραστατικά σε φυσικό χαρτί αντικαθίστανται με ψηφιακή διαχείριση, αφού ο υπάλληλος που χρησιμοποιεί την bizpay κάρτα, «μοιράζεται» τα παραστατικά με το λογιστήριο της επιχείρησης.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερκαλύφθηκε 5,7 φορές η έκδοση ομολόγου ΑΤ1 της Alpha Bank

Στα 400 εκατ. ευρώ έφτασε τελικά το ποσό που άντλησε η τράπεζα μέσω της έκδοσης ομολόγου Additional Tier 1. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η έκδοση του ομολόγου με περισσότερους από 190 επενδυτές να καταθέτουν προσφορές που έφτασαν τα 1,8 δισ. ευρώ.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank Cyprus: Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Μίλτος Μιχαηλάς

Σύμφωνα με την τράπεζα, η επιλογή του κ. Μιχαηλά υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του μετόχου και του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας για ταχεία υλοποίηση του αναπτυξιακού επιχειρηματικού πλάνου της Alpha Bank Cyprus.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aναπληρωτής πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υποθηκών ο Sergiu Oprescu

Ο γενικός διευθυντής International Network του Ομίλου της Alpha Bank και εκτελεστικός πρόεδρος της Alpha Bank Romania, έχει συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη της ρουμανικής κεφαλαιαγοράς, ως πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου από το 2000 έως το 2006.