ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Ισχυρή ζήτηση για το ομόλογο της Alpha Bank, ξεπέρασαν το 1 δισ. οι προσφορές

Στο 2,625% διαμορφώθηκε το τελικό επιτόκιο της έκδοσης. Η έκδοση συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ καλύφθηκε σε λίγες ώρες.

Μέσα σε λίγες ώρες καλύφθηκε η ομολογιακή έκδοση της Alpha Bank με τους επενδυτές να προσφέρουν περισσότερα από 1 δις. ευρώ έναντι 500 εκατ. ευρώ που ζητούσε η τράπεζα. Λίγο νωρίτερα, σήμερα το πρωί, άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση από την τράπεζα ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Αρχικά το επιτόκιο είχε εκτιμηθεί στη ζώνη του 2,75% ωστόσο στη συνέχεια, λόγω της υψηλής ζήτησης, υποχώρησε στο 2,625% επίπεδο στο οποίο διαμορφώθηκε η τελική τιμολόγηση ενώ το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 2,5%. Το ομόλογο είναι διάρκειας 6,5 ετών ενώ η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα ανάκλησης μετά την πάροδο 5,5 ετών.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση τέτοιου τίτλου που πραγματοποιεί η συστημική τράπεζα μετά τον Ιούνιο του 2014, ενώ στόχος της έκδοσης είναι η κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL).

Το ομόλογο της Alpha Bank θα διαπραγματεύεται στην αγορά του Λουξεμβούργου. Οι τράπεζες BofA Securities, BNP Paribas, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley ήταν αυτές που «έτρεξαν» την έκδοση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Alpha Bank ολοκλήρωσε με επιτυχία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής Galaxy και της ΑΜΚ, η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας διατηρείται σε ισχυρά επίπεδα με τον Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (CAD) να ανέρχεται σε 17,4%, και τον Δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 σε 14,8%, ενώ με πλήρη εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ οι εν λόγω Δείκτες ανέρχονται σε 15,4% και 12,7% αντίστοιχα. Στο τέλος Ιουνίου 2021, τα Ενσώματα Ίδια Κεφάλαια λαμβάνοντας υπόψη την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ανήλθαν σε Ευρώ 6,2 δισ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλειος Ψάλτης, Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Στόχος η στήριξη και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Κατά την επίσκεψη κλιμακίου στελεχών της τράπεζας στη Ρόδο, ο διευθύνων σύμβουλός της Alpha Bank, υπογράμμισε την πρόθεση του ομίλου να παράσχει κεφάλαια κίνησης αλλά και επενδυτικά δάνεια στις επιχειρήσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Κεφάλαιο κίνησης με προνομιακούς όρους σε κατασκευαστικές ΜμΕ

Σύμφωνα με την τράπεζα τα δάνεια θα είναι ύψους έως 200.000 ευρώ, με προνομιακό επιτόκιο και αποπληρωμή έως πέντε έτη για επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ - ΤΜΕΔΕ».
Psaltis-Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Ιστορική ευκαιρία για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας

Ο CEO της Alpha Bank εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας υπογραμμίζοντας ωστόσο τις μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Τι είπε για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Alpha Bank, τι περιλαμβάνει

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα έχει διάρκεια το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank. Στις 150.000 ευρώ το ανώτατο όριο αποζημίωσης. Στους 6.000 θα φτάσουν οι εργαζόμενοι της τράπεζας μετά το τέλος του προγράμματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Μεγάλη ζήτηση για την ομολογιακή έκδοση, στο 2,625% το επιτόκιο

Χαρακτηριστικό της μεγάλης ζήτησης ήταν πως η κάλυψη του βιβλίου προσφορών έφτασε τη 1,5 φορά, μέσα σε μόλις 1 ώρα από το άνοιγμα του, ενώ η τελική ζήτηση ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ. Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,625%.