ΓΔ: 1041.51 0.82% Τζίρος: 120.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Ισχυρή ζήτηση για το ομόλογο της Alpha Bank, ξεπέρασαν το 1 δισ. οι προσφορές

Στο 2,625% διαμορφώθηκε το τελικό επιτόκιο της έκδοσης. Η έκδοση συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ καλύφθηκε σε λίγες ώρες.

Μέσα σε λίγες ώρες καλύφθηκε η ομολογιακή έκδοση της Alpha Bank με τους επενδυτές να προσφέρουν περισσότερα από 1 δις. ευρώ έναντι 500 εκατ. ευρώ που ζητούσε η τράπεζα. Λίγο νωρίτερα, σήμερα το πρωί, άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση από την τράπεζα ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Αρχικά το επιτόκιο είχε εκτιμηθεί στη ζώνη του 2,75% ωστόσο στη συνέχεια, λόγω της υψηλής ζήτησης, υποχώρησε στο 2,625% επίπεδο στο οποίο διαμορφώθηκε η τελική τιμολόγηση ενώ το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 2,5%. Το ομόλογο είναι διάρκειας 6,5 ετών ενώ η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα ανάκλησης μετά την πάροδο 5,5 ετών.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση τέτοιου τίτλου που πραγματοποιεί η συστημική τράπεζα μετά τον Ιούνιο του 2014, ενώ στόχος της έκδοσης είναι η κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL).

Το ομόλογο της Alpha Bank θα διαπραγματεύεται στην αγορά του Λουξεμβούργου. Οι τράπεζες BofA Securities, BNP Paribas, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley ήταν αυτές που «έτρεξαν» την έκδοση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Alpha Bank ολοκλήρωσε με επιτυχία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής Galaxy και της ΑΜΚ, η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας διατηρείται σε ισχυρά επίπεδα με τον Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (CAD) να ανέρχεται σε 17,4%, και τον Δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 σε 14,8%, ενώ με πλήρη εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ οι εν λόγω Δείκτες ανέρχονται σε 15,4% και 12,7% αντίστοιχα. Στο τέλος Ιουνίου 2021, τα Ενσώματα Ίδια Κεφάλαια λαμβάνοντας υπόψη την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ανήλθαν σε Ευρώ 6,2 δισ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Ψηφιακή διαχείριση των εταιρικών εξόδων μέσω της bizpay

Με τη χρήση του bizpay, η παραδοσιακή διαδικασία με τα παραστατικά σε φυσικό χαρτί αντικαθίστανται με ψηφιακή διαχείριση, αφού ο υπάλληλος που χρησιμοποιεί την bizpay κάρτα, «μοιράζεται» τα παραστατικά με το λογιστήριο της επιχείρησης.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερκαλύφθηκε 5,7 φορές η έκδοση ομολόγου ΑΤ1 της Alpha Bank

Στα 400 εκατ. ευρώ έφτασε τελικά το ποσό που άντλησε η τράπεζα μέσω της έκδοσης ομολόγου Additional Tier 1. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η έκδοση του ομολόγου με περισσότερους από 190 επενδυτές να καταθέτουν προσφορές που έφτασαν τα 1,8 δισ. ευρώ.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank Cyprus: Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Μίλτος Μιχαηλάς

Σύμφωνα με την τράπεζα, η επιλογή του κ. Μιχαηλά υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του μετόχου και του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας για ταχεία υλοποίηση του αναπτυξιακού επιχειρηματικού πλάνου της Alpha Bank Cyprus.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aναπληρωτής πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υποθηκών ο Sergiu Oprescu

Ο γενικός διευθυντής International Network του Ομίλου της Alpha Bank και εκτελεστικός πρόεδρος της Alpha Bank Romania, έχει συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη της ρουμανικής κεφαλαιαγοράς, ως πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου από το 2000 έως το 2006.