ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 9 Δεκεμβρίου Γενική Συνέλευση για τη διεύρυνση του ΔΣ

Στις 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τη διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου της με την εκλογή ενός νέου εκτελεστικού μέλους και ενός νέου ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους.

Τη διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου με την εκλογή ενός νέου εκτελεστικού μέλους και ενός νέου ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στην έδρα της εταιρείας, Λεωφ. Μεσογείων 85 στην Αθήνα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:

Πρόσκληση των Μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών» σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών» και τον διακριτικό τίτλο «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» με την από 15 Νοεμβρίου 2019 απόφασή του, καλεί τους Μετόχους της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 9 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:30 π.μ. στην έδρα της Εταιρείας, Λεωφ. Μεσογείων 85 στην Αθήνα, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

  • Έγκριση της Πολιτικής Αποδοχών της Εταιρείας, σύμφωνα µε τα άρθρα 110 και 111 του ν.4548/2018.
  • Τροποποίηση του άρθρου 16 παρ. 3 του Καταστατικού της Εταιρείας ώστε να απαλειφθεί το τρίτο εδάφιο περί του δικαιώματος της York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l. να διορίζει απευθείας μέλη στο Δ.Σ.
  • Διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου με την εκλογή ενός (1) νέου εκτελεστικού μέλους και ενός (1) νέου ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και Αμοιβών.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του Νόμου απαρτίας για τη λήψη απόφασης επί των θεμάτων της Ημερησίας Διάταξης, η τυχόν Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 16η Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:30 π.μ. στον ίδιο χώρο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

HRON, IRON, ENERGEIA, GEK TERNA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 100% της ΗΡΩΝ ΙΙ από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ χορήγησε δανεισμό 34,5 εκατ. στην ΗΡΩΝ ΙΙ για την αποπληρωμή των μετόχων που αποχώρησαν. Η συναλλαγή καλύφθηκε από τα αντληθέντα κεφάλαια της Κοινής Ομολογιακής Έκδοσης της εταιρείας ποσού 500 εκατ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η απόκτηση ελέγχου από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο καζίνο Ελληνικού

Οι σχετικές αποφάσεις και τα πρόσθετα δικαιολογητικά διαβιβάστηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, συμπληρωματικά στο περιεχόμενο του φακέλου που είχε αποσταλεί ήδη από τις 8.3.2021, για την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου.
GEK TERNA, Kataskeves
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Περδικάρης: Με επενδύσεις 6,5 δισ. η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμβάλει στην ανάπτυξη

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μιλώντας στο 4th Athens Investment Forum, υπογράμμισε ότι μετά από 10 χρόνια συρρίκνωσης ο κατασκευαστικός κλάδος είναι έτοιμος να γίνει «μοχλός ανάπτυξης» της οικονομίας.