ΓΔ: 907.73 0.98% Τζίρος: 61.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:38:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τουλάχιστον μια προσφορά για Attica Bank, συνεδριάζει αύριο το Δ.Σ.

Αύριο θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Σημειώνεται ότι η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας ειναι εξασφαλισμένη από το ΤΧΣ σε περίπτωση που δεν κριθεί ικανοποιητικό το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Τουλάχιστον μία μη δεσμευτική προσφορά έλαβε η Attica Bank, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, που πραγματοποιεί η τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό της συμβούλιο της τράπεζας θα συνεδριάσει αύριο προκειμένου να εξετάσει την πρόταση. 

Σημειώνεται, ότι στο Data Room παρέμεναν ενεργοί έξι επενδυτές, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι για να υποβάλει κανείς προσφορά πρέπει να είναι στο data room. Κάθε επενδυτής που ενδιαφέρεται μπορεί σήμερα να υποβάλλει προσφορά και μέχρι το βράδυ η διοίκηση της τράπεζας θα έχει μια αρκετά καθαρή εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σε περίπτωση, δε, που η διοίκηση της τράπεζας δεν κρίνει ικανοποιητικές τις προσφορές και τελικά η αύξηση καλυφθεί αποκλειστικά από το ΤΧΣ, ενδεχόμενο που αρκετοί  θεωρούν ως πιθανό ενδεχόμενο, η μετοχική σύνθεση της Attica Bank θα διαμορφωθεί ως εξής: ΤΧΣ με 68%, το ΤΜΕΔΕ με 15%, ΕΦΚΑ με 10% και το υπόλοιπο 7% σε μικροεπενδυτές. Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχει ανασταλεί προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της τράπεζας για το reverse split με την αντικατάσταση των υφισταμένων μετοχών (461.254.013) με 7.687.567 νέες. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινήσει μεθαύριο Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Ιουλίου, η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 240 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, με την τράπεζα να διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της ότι «στόχος της αύξησης αυτής, είναι η υποστήριξη και η διασφάλιση της υλοποίησης του τριετούς Επιχειρηματικού Σχεδίου 2021-2023 που - μεταξύ των άλλων - προβλέπει και την αύξηση των δανειακών υπολοίπων κατά 2 δισ. ευρώ περίπου και ταυτόχρονα διασφαλίζει την ταχεία αποκατάσταση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Η διαδικασία εισαγωγής των warrants στην αγορά του Χ.Α.

Οι 16.541.878 τίτλοι θα πιστωθούν στις μερίδες των δικαιούχων και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης την 30η Σεπτεμβρίου 2021.