ΓΔ: 1062.58 -0.17% Τζίρος: 26.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:09:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Prem Watsa, Fairfaxa
Prem Watsa, Fairfaxa, Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Γουάτσα: Η Ελλάδα απογειώνεται, έρχονται επενδύσεις χωρίς προηγούμενο

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο επικεφαλής της Fairfax εμφανίζεται εξαιρετικά αισιόδοξος για την πορεία της εγχώριας οικονομίας. Τι είπε για Κ. Μητσοτάκη, Φ. Καραβία, Γ. Χρυσικό και Αλ. Σαρρηγεωργίου.

«Έκρηξη» επενδύσεων και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης προβλέπει για την ελληνική οικονομία ο επικεφαλής της; Καναδικής Fairfax, Πρέμ Γουάτσα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Θα εκπλαγείτε από αυτό που θα συμβεί στην Ελλάδα τα επόμενα 5 χρόνια. Η επενδυτική κοινότητα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι έτοιμη να ποντάρει στο ελληνικό στοίχημα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Μέσα σε μόλις μία διετία, η χώρα σας συζητείται παντού σε όλο τον κόσμο. Τόσο οι έλληνες ομογενείς στις ΗΠΑ και στον Καναδά, όσο και μεγάλου βεληνεκούς θεσμικοί επενδυτές σκανάρουν αυτή τη στιγμή την τοπική αγορά προς αναζήτηση ευκαιριών».

Ο κ. Γουάτσα αναφέρεται στο εκτεταμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση μέσω του οποίου η Ελλάδα έχει καταστεί ένας από τους πιο δημοφιλής επενδυτικούς προορισμούς στον κόσμο. Η θεαματική βελτίωση των συνθηκών και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, σημειώνει αποτυπώνεται στην πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων που «αναμένεται να οδηγήσουν σε κύμα επενδύσεων τα επόμενα χρόνια. Αυτό που θα δείτε δεν έχει ξαναγίνει». Τέλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνει ότι «πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος Πρωθυπουργός στην Ευρώπη».

Με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια αναφέρθηκε επίσης στους επικεφαλής της Eurobank, Φωκίων Καραβία, της Grivallia, Γιώργο Χρυσικό και της Eurolife, Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, χαρακτηρίζοντας τους ως κορυφαίους managers.

Υπενθυμίζεται ότι η Fairfax έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα από το 2012 με αιχμή την Eurobank, την Eurolife και την Grivallia αλλά και σε αρκετές εισηγμένες επιχειρήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

amanzoe
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά έδρας της Grivalia Hospitality στην Ελλάδα

Η στρατηγική αυτή κίνηση αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της Διοίκησης της εταιρείας, όσο και των θεσμικών μετόχων της στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα ο τουριστικός τομέας.
Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Γνωστοποίηση σημαντικής αλλαγής στα δικαιώματα ψήφου

H Fairfax ανακοίνωσε ότι το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της Εταιρείας που κατείχε άμεσα και έμμεσα η Fairfax υπερέβη στις 14.7.2021 το 33,3% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξατομικευμένα πακέτα ασφάλισης ΙΧ προωθούν Eurobank και Eurolife

Eurobank και Eurolife προσφέρουν τη δυνατότητα online διαμόρφωσης εξατομικευμένου πακέτου ασφαλιστικής κάλυψης του αυτοκινήτου, ενώ ευνοϊκή τιμολόγηση προβλέπεται για όσους διατηρούν λογαριασμό μισθοδοσίας στη Eurobank.