ΓΔ: 903.79 -0.48% Τζίρος: 48.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:23:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Κεφάλαιο κίνησης με προνομιακούς όρους σε κατασκευαστικές ΜμΕ

Σύμφωνα με την τράπεζα τα δάνεια θα είναι ύψους έως 200.000 ευρώ, με προνομιακό επιτόκιο και αποπληρωμή έως πέντε έτη για επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ - ΤΜΕΔΕ».

Το «κλείσιμο» συμφωνίας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για την παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του «Ταμείου Εγγυοδοσίας ΕΑΤ - ΤΜΕΔΕ», ανακοίνωσε η Alpha Bank. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας «μέσω του «Ταμείου Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ», θα χορηγηθούν, σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) του Κατασκευαστικού και Μελετητικού κλάδου, νέα μεσομακροπρόθεσμα δάνεια κεφαλαίου κίνησης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ρευστότητας που προέκυψαν λόγω της πανδημίας και για την απρόσκοπτη εκτέλεση συμβασιοποιημένων έργων ή/και μελετών δημοσίου συμφέροντος.

Ειδικότερα, η Alpha Bank θα χρηματοδοτήσει επιλέξιμες ΜμΕ που θα υπαχθούν στη Δράση με τους παρακάτω ευνοϊκούς όρους:

  • Υψηλό ποσό χρηματοδότησης έως του ποσού 200.000 ευρώ, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης παραστατικών τεκμηρίωσης δαπανών.
  • Προνομιακό επιτόκιο και μειωμένες εξασφαλίσεις, χάρη στο εγγυημένο κατά 80% κεφάλαιο από το "Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ".
  • Δυνατότητα επιχορήγησης της προμήθειας εγγύησης από το "Ταμείο Εγγυοδοσίας ΕΑΤ- ΤΜΕΔΕ", για περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού των επιλέξιμων επιχειρήσεων.
  • Ευελιξία αποπληρωμής, έως πέντε έτη.

Τα παραπάνω δάνεια θα χορηγηθούν έως την 31.12.2021, καθώς συνδέονται με την ισχύ του Προσωρινού Πλαισίου Στήριξης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων έναντι των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει αρχικά να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) μέσω του δικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis, δηλώνοντας ότι θέλουν να χρηματοδοτηθούν από την τράπεζα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλειος Ψάλτης, Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Στόχος η στήριξη και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Κατά την επίσκεψη κλιμακίου στελεχών της τράπεζας στη Ρόδο, ο διευθύνων σύμβουλός της Alpha Bank, υπογράμμισε την πρόθεση του ομίλου να παράσχει κεφάλαια κίνησης αλλά και επενδυτικά δάνεια στις επιχειρήσεις.
Psaltis-Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Ιστορική ευκαιρία για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας

Ο CEO της Alpha Bank εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας υπογραμμίζοντας ωστόσο τις μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Τι είπε για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κεφάλαιο κίνησης ως 200.000 ευρώ για μηχανικούς, κατασκευαστές, μελετητές

Αφορά την εγγυοδοσία για κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους, για κάθε μηχανικό, μελετητή και κατασκευαστή που έχει αναλάβει την εκτέλεση έργου ή μελέτης δημοσίου συμφέροντος.