ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: doValue

doValue: Στα 32 δισ. τα υπό διαχείριση κεφάλαια με τη συμφωνία για Frontier

Ο όμιλος επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Εθνική Τράπεζα, τα υπό διαχείριση κεφάλαιά του στην ελληνική αγορά αυξάνονται κατά 6 δισ.

Στο επίπεδο των 32 δισ. ευρώ διαμορφώνεται τα υπό διαχείριση κεφάλαια της doValue στην ελληνική αγορά μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας απόκτησης της τιτλοποίησης Frontier της Εθνικής Τράπεζα, όπως σημειώνει ο όμιλος με ανακοίνωσή του.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Η doValue S.p.A (“doValue” ή η «Εταιρεία») είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υπέγραψε (μέσω της θυγατρικής της doValue Greece) μια νέα συμφωνία διαχείρισης σε σχέση με σημαντική τιτλοποίηση (Project Frontier) ελληνικών μη εξυπηρετούμενων δανείων (Χαρτοφυλάκιο Frontier) που υλοποιεί η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (NBG). Η ανάθεση θα αυξήσει τα υπό διαχείριση κεφάλαια της doValue (Gross Book Value) στην Ελλάδα κατά περίπου 6 δισ. ευρώ (από 26 δισ. ευρώ την 30η Ιουνίου 2021 σε 32 δισ. ευρώ) ενισχύοντας την ηγετική θέση της doValue στη χώρα. 

Το Project Frontier είναι η πρώτη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Εθνική Τράπεζα, την μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα βάσει ενεργητικού, στο πλαίσιο του «Ελληνικού Σχεδίου Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων (πρωτοβουλία «Ηρακλής)» και η ανάθεσή του έγινε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, στην οποία η doValue συμμετείχε μέσω κοινοπραξίας της με συνδεδεμένα μέρη των Bain Capital (“Bain Capital”) και Fortress Investment Group 

Συνδεδεμένα μέρη της Bain Capital και της Fortress θα αγοράσουν το 95% των mezzanine και junior ομολογιών, που θα εκδοθούν από ένα Όχημα Ειδικού Σκοπού (Special Purpose Vehicle), το οποίο θα αποκτήσει το Χαρτοφυλάκιο Frontier, ενώ η doValue Greece  θα οριστεί διαχειριστής. Η τιμή για την απόκτηση της σύμβασης διαχείρισης από τη doValue ανέρχεται (υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις) σε περίπου €35 εκατ. και θα χρηματοδοτηθεί από τη doValue εξ ιδίων οικονομικών πόρων. 

Λαμβάνοντας υπόψη την συμμετοχή των funds υπό τη διαχείριση της Fortress στην Κοινοπραξία και καθώς μέρη συνδεδεμένα με τη Fortress κατέχουν το 26,73% του μετοχικού κεφαλαίου της doValue, ορισμένες πτυχές του Project Frontier έχουν χαρακτηρισθεί ως  σημαντική συναλλαγή μεταξύ συνδεδεμένων μερών, μη συντρεχόντων λόγων εξαιρέσεώς τους ως τέτοιας. Η εν λόγω συναλλαγή έχει εγκριθεί, σύμφωνα με την πολιτική του Ομίλου doValue για Συναλλαγές Συνδεδεμένων Μερών, από το Διοικητικό Συμβούλιο της doValue Greece, επί τη βάσει προηγούμενης έγκρισης της από το Διοικητικό Συμβούλιο της doValue και θετικής γνώμης των Ανεξάρτητων Μελών του. 

Η δημοσιοποίηση των σχετικών βασικών όρων και προϋποθέσεων θα ακολουθήσει, σύμφωνα με την Ιταλική Νομοθεσία (Consob Regulation 17221/2010), μέσω του πληροφοριακού εντύπου “Documento Informativo” που θα είναι διαθέσιμο στο κοινό στην έδρα της εταιρίας, στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.dovalue.it υπό την ενότητα Governance / Related Parties και μέσω του μηχανισμού eMarket Storage, επισκέψιμου στην ιστοσελίδα www.emarketstorage.com.».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ