ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προσφορές εξαγοράς της Wind μέχρι τα Χριστούγεννα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση της Wind από τις επενδυτικές εταιρείες Golden Tree και Cyrus Capital Partners, μέχρι τις γιορτές θα λάβουν προσφορές. Μεταξύ των πιθανών διεκδικητών είναι και η γαλλική Illiad.

Στο τελικό στάδιο έχει μπει η προσπάθεια των δύο βασικών μετόχων της Wind Hellas για την πώληση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, καθώς έχουν ζητηθεί δεσμευτικές προσφορές πριν από τις γιορτές. Περίπου το 95% της Wind έχουν σήμερα οι επενδυτικές εταιρείες Golden Tree Asset Management (GTAM) και Cyrus Capital Partners.

Η πρώτη διεύρυνε σημαντικά το ποσοστό της στο 59,3% με την δεύτερη να έχει αποκτήσει πλέον το 35,6% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Το ενδεχόμενο πώλησης της Wind άφηναν διάπλατα ανοικτό οι δύο μέτοχοι στο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο για το ομολογιακό δάνειο των 525 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το ενημερωτικό, οι μέτοχοι σκοπεύουν «εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς, να διερευνήσουν τις στρατηγικές επιλογές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η πώληση του ομίλου».

Οι πληροφορίες για σχέδιο πώλησης έχουν κυκλοφορήσει εδώ και εβδομάδες και κυκλοφορούν διάφορα ονόματα υποψηφίων όπως η γαλλική Illiad, ξένα funds που επενδύσουν στις τηλεπικοινωνίες ή στις υποδομές τηλεπικοινωνιών, κ.α. Το μερίδιο της Wind Hellas στην αγορά κινητής τηλεφωνίας έφτανε το 21,5% στο τέλος Ιουνίου με βάση τους συνδρομητές.

Ο συνολικός αριθμός συνδρομητών κινητής είχε φτάσει τα 16,4 εκατομμύρια στο τέλος του προηγούμενου έτους. Το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά συνδρομητή (ARPU) στην κινητή έφτανε τα 11,2 ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 με το 30% των συνδρομητών να έχουν συμβόλαιο.

Για το δεύτερο τρίμηνο του έτους η εταιρεία είχε ανακοινώσει αύξηση εσόδων και ανάπτυξη πελατειακής βάσης σε όλους τους τομείς υπηρεσιών τόσο στους ιδιώτες όσο και στις επιχειρήσεις. Τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες για την περίοδο σημείωσαν ενισχυμένη άνοδο, 4% ετησίως, στα 128,6 εκατ. και το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 17,5% ετησίως, στα 34,2 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 5,4%, στα 73,8 εκατ. ενώ τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας σημείωσαν ετήσια αύξηση 3,1% στο τρίμηνο, στα 41,5 εκατ. ευρώ. Η υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης WIND VISION ενέγραψε συνολικό αριθμό πελατών 42.000 στο τέλος Ιουνίου, με διείσδυση 6,8% επί της συνολικής βάσης σταθερής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ