Φωτο: ΑΠΕ

Μικρό προβάδισμα στην Impala Invest για την απόκτηση της Creta Farms

Τα δυο επενδυτικά σχήματα που διεκδικούν την Creta Farms έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν με βελτιωμένες προτάσεις αν το επιθυμούν.

Δυο δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν χθες για την απόκτηση της Creta Farms από την Lime Capital Partners και την Impala Invest BV και σύμφωνα με πληροφορίες του Business Daily η προσφορά της Impala υπερέχει στα σημεία.

Ωστόσο τα δυο επενδυτικά σχήματα που διεκδικούν την Creta Farms έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν με βελτιωμένες προτάσεις αν το επιθυμούν. Σημειώνεται ότι παρά το αρχικό ενδιαφέρον τελικά δεν κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά η αλλαντοβιομηχανία Νίκας, ο ομογενής επιχειρηματίας Θεόδωρος Δουζόγλου που από το καλοκαίρι είχε εμφανιστεί ως υποψήφιος επενδυτής στο πλευρό του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, καθώς και το επενδυτικό fund HIG.

Η κρίση που οδήγησε σε αδιέξοδο ήταν αποτέλεσμα της σύγκρουσης των αδερφών Δομαζάκη, Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος, οι οποίοι ανέλαβαν τη διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας το 1990 και σειράς κακών οικονομικών επιλογών που είχαν ως αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση των υποχρεώσεων της εταιρίας. Κάπως έτσι ακύρωσαν την εξαιρετική πορεία που προηγήθηκε: με άξονα την καινοτομία και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα κατάφεραν να αναδείξουν την κρητική εταιρία σε μια από τις σημαντικότερες εταιρείες της αγοράς των αλλαντικών με σημαντική παρουσία και στο εξωτερικό.

Η Creta Farms εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2000 -σήμερα η μετοχή βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής-  ενώ άγνωστο είναι εάν οι νέοι ιδιοκτήτες θα επιδιώξουν ή όχι την έξοδο της εταιρείας από το ελληνικό ταμπλό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ξηλώνουν» τη διοίκηση της Creta Farms οι τράπεζες

Αίτημα διορισμού διοίκησης στην Creta Farms κατέθεσαν οι πιστώτριες τράπεζες σήμερα στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου και θα συζητηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, ενώ η απόφαση θα εκδοθεί άμεσα, το αργότερο το πρωί της Πέμπτης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόρισμα - κόλαφος για τις πρακτικές των αδελφών Δομαζάκη στην Creta Farms

Σχεδόν 3 εκατ. ευρώ είχαν πάρει οι βασικοί μέτοχοι από την εταιρεία κατά παράβαση του νόμου περί Α.Ε., «φέσι» 8,6 εκατ. ευρώ από εταιρεία δικών τους συμφερόντων. Προς αναμόρφωση του ισολογισμού της εισηγμένης.