ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τέσσερις προτάσεις, αλλά με όρους, για την ΑΜΚ της Attica Bank από ξένα funds

Σημειώνεται μεταξύ των επενδυτών που είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία εξέτασης των οικονομικών στοιχείων της Attica Bank περιλαμβάνονταν επενδυτικοί οίκοι όπως Bain, Ellington και JC Flowers.

Tέσσερις δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν από ξένους επενδυτές για τη συμμετοχή τους στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank. Ωστόσο πρόκειται για προτάσεις με πολλούς όρους και αιρέσεις και οι οποίες θα μελετηθούν αναλυτικά από τους συμβούλους και την διοίκηση της τράπεζας προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Σημειώνεται μεταξύ των επενδυτών που είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία εξέτασης των οικονομικών στοιχείων της Attica Bank περιλαμβάνονταν επενδυτικοί οίκοι όπως Bain, Ellington και JC Flowers.

Τραπεζικές πηγές σημειώνουν ότι πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα με την Attica Bank να βαρύνεται με πολλά προβλήματα αλλά και αβεβαιότητες αναφορικά με την νέα τιτλοποίηση που θα πραγματοποιήσει για την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αν και η αύξηση κεφαλαίου είναι εξασφαλισμένη, λόγω της συμμετοχής του ΤΧΣ, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές κυβέρνηση, Τράπεζα της Ελλάδος και η διοίκηση της τράπεζας θα επιθυμούσαν τη συμμετοχή ενός ισχυρού ξένου επενδυτή στην αύξηση κεφαλαίου. Ωστόσο, θα πρέπει να εξεταστούν σε βάθος οι όροι που βάζουν οι επενδυτές προκειμένου να αποφασιστεί αν τελικώς θα έχουμε συμμετοχή ξένου επενδυτή στην ΑΜΚ.

Σημειώνεται ότι μετά την μετατροπή των warrants σε μετοχές το ΤΧΣ κατέστη ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας με ποσοστό 68,2% ενώ το ποσοστό του ΤΜΕΔΕ διαμορφώθηκε σε 14,7% (από 46,3%) και το ποσοστό του e-EFKA σε 10,3% από 32,5%, που ήταν πριν τη μετατροπή των warrants.

Αυτή την ώρα, 12.58, η μετοχή της Attica Bank στο ΧΑ διαπραγματεύεται στα 3,97 ευρώ σημειώνοντας οριακές απώλειες -0,13%. Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα έχει προχωρήσει σε μείωση του αριθμού μετοχών μέσω reverse split ενώ τις τελευταίες 52 εβδομάδες έχει σημειώσει μέγιστη τιμή τα 17,16 ευρώ και ελάχιστη τα 3,63 ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank έως 240 εκατ. ευρώ

Η ΓΣ των μετόχων της τράπεζας ενέκρινε την ΑΜΚ, με την έκδοση έως 1,2 δισ. νέων μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,20 ευρώ εκάστης. Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τον προτιμητέο ιδιώτη επενδυτή.