ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: ΑΔΜΗΕ

ΑΔΜΗΕ: Νέες υπηρεσίες ενημέρωσης μέσω του ανανεωμένου IPTO Analytics

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι χρήστες μέσω της νέας κατηγορίας «Εκπομπές CO2» έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πλήρως και σε πραγματικό χρόνο.

Την ανανεωμένη εφαρμογή για φορητές συσκευές «IPTO Analytics», με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για την πρόοδο της ενεργειακής μετάβασης, παρουσιάσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). 

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του η ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής ενσωματώνει με σχηματικό τρόπο δεδομένα για το ενεργειακό μείγμα, μέσα από δείκτες εκπομπών CO2 οι οποίοι ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο. Στη νέα κατηγορία «Εκπομπές CO2», οι χρήστες του IPTO Analytics μπορούν να περιηγηθούν στις επιλογές:

  • Κοντέρ CO2, με τον δείκτη έντασης εκπομπών CO2, ανάλογα με το μείγμα ηλεκτροπαραγωγής,
  • Μηδενικές Εκπομπές, με τον δείκτη που μετρά το ποσοστό του ενεργειακού μείγματος που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με εκπομπές CO2,
  • Καθαρές Ώρες, με την «μαργαρίτα» της καθαρής ενέργειας που αποτυπώνει εύληπτα τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα για κάθε ώρα της ημέρας.

«Το IPTO Analytics αποτελεί το πιο πρόσφατο ψηφιακό κανάλι επικοινωνίας του ΑΔΜΗΕ για την παροχή ανοιχτών δεδομένων όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Αξιοποιώντας διαδραστικά γραφήματα και χάρτες, η εφαρμογή προσφέρει άμεση και ζωντανή πληροφόρηση για βασικές παραμέτρους του ηλεκτρικού συστήματος, όπως η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, το μείγμα ηλεκτροπαραγωγής και το ισοζύγιο των διεθνών διασυνδέσεων.

Στόχος του Διαχειριστή είναι η συνεχής αναβάθμιση του IPTO Analytics με πρόσθετες λειτουργικότητες, προκειμένου η εφαρμογή να καταστεί σημείο αναφοράς για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της νέας γενιάς στην κατανάλωση πράσινης ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», τονίζεται στην ανακοίνωση του Διαχειριστή.

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Το IPTO Analytics είναι συνυφασμένο με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΑΔΜΗΕ και την προώθηση της ενεργειακής δημοκρατίας. Με την ενσωμάτωση ακόμη περισσότερων ανοιχτών δεδομένων, η εφαρμογή του Διαχειριστή εξελίσσεται σε ένα πολύτιμο εργαλείο ενημέρωσης και εκπαίδευσης μικρών και μεγάλων για τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε ηλεκτρική ενέργεια σε καθημερινή βάση και τον αντίκτυπο που αυτός έχει για το περιβάλλον».

Η ανανεωμένη εφαρμογή IPTO Analytics είναι διαθέσιμη δωρεάν στα Ελληνικά και τα Αγγλικά για συσκευές Android και iOS, μέσω των παρακάτω συνδέσμων:

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μειωμένα κατά 18,4% τα κέρδη προ φόρων του ΑΔΜΗΕ για το εννεάμηνο

Ο όμιλος συνέχισε και για το εννεάμηνο του 2021 την σταθερή πρόοδο των σημαντικών του έργων με τις επενδύσεις να καταγράφουν αύξηση κατά 4,3% στα 241,8 εκατ. ευρώ έναντι 231,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μ. Μανουσάκης: Η ενεργειακή μετάβαση απαιτεί σημαντικές υπερβάσεις

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις αποτελούν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της ενεργειακής μετάβασης και υπό αυτήν την έννοια «ο Διαχειριστής πρέπει να είναι ο enabler αυτής της προσπάθειας».
Aurora
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεκινά η πόντιση του καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ηράκλειο- Αττική

Οι ρύποι CO2 για την παραγωγή ενέργειας στο νησί θα μηδενιστούν και τα οικονομικά οφέλη θα ξεπεράσουν τα 550 εκατ. τη χρονιά της πλήρους λειτουργίας της διπλής ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης που υλοποιεί ο ΑΔΜΗΕ.
Manousakis - ADMIE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μανουσάκης: Επενδύουμε σε ισχυρά δίκτυα για ασφαλή ενεργειακή μετάβαση

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι την τελευταία 4ετία, ο Διαχειριστής χτίζει ισχυρά ηλεκτρικά δίκτυα σε όλη τη χώρα, εξασφαλίζοντας σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για όλους τους καταναλωτές.