ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kalogirou

Εξάμηνο ανάκαμψης για την Καλογήρου μετά τη μεγάλη πτώση του 2020

Αυξημένα κατά 10,4% τα έσοδα της εταιρείας υποδημάτων το α' εξάμηνο του 2021, ενώ τον προηγούμενο χρόνο κατέγραψε μείωση πωλήσεων κατά 32,5% και αυξημένες ζημιές. Στόχος η εξυγίανση του ισολογισμού.

Προοπτικές αύξησης πωλήσεων και βελτίωσης των αποτελεσμάτων σε επίπεδο EBITDA διαβλέπει η εταιρεία υποδημάτων, ενδυμάτων και δερμάτινων ειδών Καλoγήρου ΑΕ -μέλος του ομίλου Φάις- για το τρέχον έτος, καθώς ήδη το πρώτο εξάμηνο διαπιστώθηκε σχετική ομαλοποίηση της ζήτησης.

Ειδικότερα, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 1,44 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 10,4% κατά το πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, καθώς και επιστροφή σε λειτουργική κερδοφορία, εξέλιξη που της επιτρέπει να ατενίζει με σχετική αισιοδοξία τη συγκράτηση των επιπτώσεων της πανδημίας στην εμπορική της δραστηριότητα καθώς και να διαβλέπει για φέτος προοπτικές δημιουργίας πρόσθετων ταμειακών ροών. 

Σε ό,τι αφορά την οικονομική χρήση του 2020, η πανδημία άφησε ανεξίτηλο σημάδι στον ισολογισμό της εταιρείας. Ειδικότερα, οι πωλήσεις της Καλογήρου παρουσίασαν μείωση κατά 32,5% αγγίζοντας τα 27,6 εκατ. ευρώ, έναντι 41 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ οι ζημίες της χρήσης διευθύνθηκαν σε 6,1 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών ύψους 2,47 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Επίσης, τα μικτά αποτελέσματα της χρήσης 2020 προσδιορίστηκαν σε ποσοστό 33,8% του κύκλου εργασιών έναντι ποσοστού 36,5% το 2019. Η εταιρεία εμφανίζει στο τέλος του 2020 αρνητικό λογιστικό κεφάλαιο κίνησης ύψους 1,14 εκατ. ευρώ, έναντι ποσού 3,76 εκατ ευρώ το 2019, στοιχείο που η διοίκηση της Καλογήρου δεσμεύεται να διορθώσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ οι υποχρεώσεις της ανέρχονταν σε 76,32 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020, με τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις να αγγίζουν τα 24,19 εκατ. ευρώ. 

Παρά ταύτα, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των μετοχών αλλά και των δανειστών της, ενώ προχώρησε και στην αναθεώρηση του επιχειρηματικού της πλάνου για την επόμενη δεκαετία, λαμβάνοντας υπόψιν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 καθώς και τα μέτρα περιορισμού των λειτουργικών της δαπανών. Επιπλέον, η Καλογήρου έχει κάνει χρήση των μέτρων στήριξης της οικονομίας που θέσπισε η Πολιτεία για την διευκόλυνση των πληττόμενων επιχειρήσεων, αναμένει χρηματοοικονομικά οφέλη από την ένταξή της στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών και παράλληλα βρίσκεται σε συζητήσεις με τα πιστωτικά ιδρύματα για την εξυπηρέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων. Εκτιμάται έτσι ότι, όποια προβλήματα κι προκύψουν, θα μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ομαλή λειτουργία της εταιρείας. 

Παρά το ξέσπασμα της πανδημίας πάντως, η Καλογήρου μέσα στο 2020 ανακαίνισε το ομώνυμο κατάστημα υποδημάτων στο Κολωνάκι ενώ ολοκλήρωσε τη μετεγκατάσταση του καταστήματος TOD’s στη λεωφόρο Πανεπιστημίου από την οδό Βουκουρεστίου. Στο τέλος του 2020, τα υποκαταστήματα της ανέρχονταν σε 35 συνολικά σημεία, συμπεριλαμβανομένων 6 αποθηκών, με την αλυσίδα υποδημάτων Καλογήρου να αριθμεί συνολικά 13 σημεία και την αλυσίδα “Haralas” 4 καταστήματα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φουρλής: Το νέο εγχείρημα στο λιανεμπόριο και η επιστροφή σε ανάπτυξη

Σε ανάπτυξη εμπορικής παρουσίας με έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο στοχεύει ο όμιλος. Μέσα στο 2022 η εισαγωγή της Trade Estates στο Χρηματιστήριο. Δυναμική επέκταση των αλυσίδων τον επόμενο χρόνο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η άνοδος των ηλεκτρονικών πωλήσεων επανέφερε την H&M στην κερδοφορία

Παρά το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του εννεαμήνου υπήρξαν περίοδοι όπου 1.800 καταστήματα του ομίλου σε όλο τον κόσμο παρέμειναν κλειστά, οι πωλήσεις της H&M ενισχύθηκαν κατά 13% στις 142,1 δισ. σουηδικές κορώνες. Σε ποιες αγορές στοχεύει η εταιρεία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανακτά η αλυσίδα ενδυμάτων Toi & Moi το χαμένο έδαφος της πανδημίας

Αξιοποιώντας τη δυναμική των ηλεκτρονικών πωλήσεων, η εταιρεία εκτιμά ότι θα μπορέσει φέτος να ανακτήσει το 30% των πωλήσεων που απώλεσε το 2020 εξαιτίας των περιορισμών που επιβλήθηκαν στο λιανεμπόριο.
inditex-fashion-shops
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανανέωση των καταστημάτων Inditex - Zara, δυναμική αύξηση του τζίρου

Σε ανακαίνιση και επέκταση του καταστήματος Zara στο Golden Hall προχώρησε ο ισπανικός όμιλος. Στο 80% του τζίρου του 2019 έχει φτάσει ο τζίρος το τελευταίο τετράμηνο, δηλώνει στο Business Daily ο διευθύνων σύμβουλος, Ηλίας Μάλαμας.