ΓΔ: 923.01 -2.06% Τζίρος: 43.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:54:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ελλάκτωρ: Νέο εξώδικο κατά της Επ. Κεφαλαιαγοράς από τη Reggenborgh

Το ολλανδικό επενδυτικό κεφάλαιο ζητά να ενημερωθεί επίσημα από τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης που έγινε στις 29 Νοεμβρίου.

Νέα εξώδικη δήλωση απέστειλε σήμερα, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Reggeborgh, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιτροπής της περασμένης Δευτέρας, 29ης Νοεμβρίου 2021, ενώ αντίθετα υπάρχουν αρκετές διαρροές στον ελληνικό Τύπο.

Πηγές του ολλανδικού επενδυτικού κεφαλαίου αναφέρουν ότι στις διαρροές αυτές, η Reggeborgh τελούσε υπό διερεύνηση για υποτιθέμενο «έλεγχο» της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε «συνεννόηση» με το μεγάλο επενδυτικό fund, Atlas. Επ’ αυτών, η Reggebogh  είχε ζητήσει από το Δ.Σ. της Επιτροπής επίσημη ενημέρωσή της, με εξώδικη διαμαρτυρία της, την 1η Δεκεμβρίου 2021.
 
Κατόπιν αυτών, η εταιρεία ζητεί εκ νέου, εντός τριών ημερών από τη λήψη του εξωδίκου της, να της κοινοποιηθούν οι αποφάσεις του Δ.Σ. που την αφορούν και η σχετική εισήγηση της Υπηρεσίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, διαφορετικά θα θεωρήσει την παράλειψη αυτή ως επιβεβαίωση των διαρροών και φημών που «ανακυκλώνονται» σε διάφορα sites. 
 
Περαιτέρω, η Reggeborgh επισημαίνει ότι παρ’ ότι έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια άνω των διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ αλλά και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, εντούτοις υφίσταται άνιση και διακριτική μεταχείριση κατά παράβαση του ευρωπαϊκού δικαίου και βλάβη των συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού, αλλά και ζημία της εθνικής οικονομίας. Μάλιστα κοινοποιεί την εξώδικη δήλωσή της προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την ενεργοποίησή του. 
 
Ως εκ τούτου, η Reggeborgh θα υποχρεωθεί να θεωρήσει ως υπεύθυνα τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής  Κεφαλαιαγοράς για παραβίαση απορρήτου, καθώς επίσης για κάθε ζημία και βλάβη της επιχειρηματικής της υπολήψεως, οπουδήποτε αυτή επέλθη, εγείροντας σχετικές αγωγές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ολλανδία (χώρα εθνικότητάς της) και σε χώρες όπου η εταιρεία διατηρεί σημαντικές εταιρικές συμμετοχές (Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς). Αντίστοιχα, θα υποχρεωθεί να ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές στις ως άνω δικαιοδοσίες τον εντοπισμό και καταλογισμό ποινικών ευθυνών για κάθε εις βάρος της παράνομη συμπεριφορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Σύμβαση για αμερικάνικο έργο στην αεροπορική βάση της Λάρισας

Η σύμβαση που υπέγραψε η ΑΚΤΩΡ με την αμερικάνικη Environmental Chemical Corp. είναι ύψους 19.520.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή υπόστεγων πολλαπλής χρήσης και βελτιώσεις τροχιοδρόμων στην αεροπορική βάση Λάρισας.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο Μαξίμου ο CEO της Reggeborgh, στην ατζέντα οι επενδύσεις

Η εταιρεία επισημαίνει ότι «είναι πλήρως αντίθετα με την πραγματικότητα και ανάξια σοβαρού σχολιασμού μεμονωμένα διαδικτυακά σχόλια περί συζήτησης θεμάτων της εταιρικής μειοψηφίας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ».