ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
(από αριστ.): Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της EUROBANK, κ. Αν. Αθανασόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Ν. Παπαθανάσης και ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της EUROBANK, κ. Φ. Καραβίας. Πηγή: Eurobank

Φ. Καραβίας: Βασική προτεραιότητα για Eurobank η στήριξη της ανάπτυξης

Ειδική Ημερίδα για τον νέο αναπτυξιακό νόμο διοργάνωσε η Eurobank, στην οποία ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάσης, ανέπτυξε τα πλεονεκτήματά του.

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο», τον οποίο παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης, διοργάνωσε σήμερα η Eurobank. 

Στην τοποθέτηση του, κατά την έναρξη της συζήτησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EUROBANK, κ. Φωκίων Καραβίας, τόνισε πως η στήριξη της ανάπτυξης αποτελεί μεγάλη επιχειρηματική προτεραιότητα της τράπεζας, ενώ υπογράμμισε την ευθύνη του τραπεζικού συστήματος να συμβάλει στην επίτευξη μιας βιώσιμης και συμμετοχικής ανάπτυξης, που βασίζεται στις επενδύσεις και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αξία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας για την ελληνική οικονομία, την κοινωνία και την απασχόληση, στεκόμαστε δίπλα στους πελάτες μας και επιδιώκουμε να τους παράσχουμε στήριξη σε όλα τα επίπεδα, δήλωσε ο κ. Φ. Καραβίας.

Το νέο Νόμο, τα οφέλη, τις ευκαιρίες και τις προτεραιότητές του, ανέλυσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος, κατά το διάλογο που είχε με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της EUROBANK, κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο, απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων τα οποία έθεσαν στελέχη από τις 2.000 και πλέον επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Την Ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων και μέλη τους, μεταξύ άλλων, από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και το Σύνδεσμο Εταιρειών Συμβούλων Management Ελλάδος, καθώς επίσης και ανώτερα στελέχη της EUROBANK. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, διεξοδικά, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, για τις προτεραιότητες του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και τις ευκαιρίες που παρέχει για το μετασχηματισμό, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε: «Η σημερινή συζήτηση δίνει τη δυνατότητα ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού γύρω από τα ισχυρά εργαλεία ανάπτυξης που σχεδιάζει και υλοποιεί η Κυβέρνηση. Το σχέδιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα βήματα της Κυβέρνησης προς την ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Ένα σημαντικό θεσμικό εργαλείο που προωθεί την υγιή επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό, αντιμετωπίζοντας όλες τις σύγχρονες προκλήσεις. Με νέα θεματικά καθεστώτα και κίνητρα, δίνουμε ισχυρή ώθηση στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ώστε να υλοποιήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα επενδυτικά τους σχέδια σε ένα ευρύτατο πεδίο δραστηριοτήτων. Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος θα συμβάλλει καθοριστικά στο μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας, σύμφωνα με τις επιταγές του ψηφιακού μετασχηματισμού, της πράσινης μετάβασης και των νέων τεχνολογιών. Σε συνδυασμό με την επιπλέον επιτάχυνση των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τα προσαυξημένα ποσοστά του νέου Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για το επενδυτικό άλμα. Συγχαρητήρια στη Διοίκηση της EUROBANK για τη σημερινή πρωτοβουλία, καθώς η στήριξη της επιχειρηματικότητας βοηθά στην ισχυρή ανάπτυξη που σχεδιάζουμε για την Ελλάδα.».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της EUROBANK και Group Chief Transformation Officer, Digital & Retail, κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό για την ανταπόκρισή του να απαντήσει στις ερωτήσεις των επιχειρήσεων σχετικά με το νέο Αναπτυξιακό Νόμο, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2022, και σημείωσε ότι η EUROBANK αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της να στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα και μέσω των πρωτοβουλιών προδραστικής ενημέρωσης των επιχειρηματιών από τα καθ’ ύλην αρμόδια, έμπειρα, στελέχη της Τράπεζας. «Η EUROBANK συμμετέχει, ενεργά, στην προσπάθεια της χώρας για οικονομική ανάπτυξη με όχημα την υλοποίηση επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα. Με στόχο να συμβάλουμε στην κατά το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των ευκαιριών από προγράμματα στήριξης των επενδύσεων, όπως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, λαμβάνουμε πρωτοβουλίες καθοδήγησης των επιχειρήσεων για την επιλογή κατάλληλων προγραμμάτων, κάνουμε συνεργασίες με ειδικούς φορείς για το σχεδιασμό επενδυτικών πλάνων των πελατών μας και χρηματοδοτούμε όλα τα στάδια της υλοποίησης επενδύσεων, έτσι ώστε, με υπεύθυνο αλλά και δυναμικό τρόπο, να κάνουμε εφικτή την υλοποίηση επιχειρηματικών πλάνων ανάπτυξης, ανεξαρτήτως ύψους επενδύσεων και μεγέθους επιχειρήσεων», δήλωσε ο κ. Α. Αθανασόπουλος.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Eurobank «η Τράπεζα βρίσκεται δίπλα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για να διευκολύνει τη διαδικασία απορρόφησης των επιχορηγήσεων, τόσο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, όσο και όλων των διαθέσιμων προγραμμάτων, αναπτύσσοντας εργαλεία χρηματοδότησης αλλά και στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες και φορείς για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών, προϊόντων και συμβουλευτικής στους πελάτες της. Μέσω του πλέγματος υπηρεσιών «EUROBANK Ανάπτυξη» προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποστήριξη σε όλα τα στάδια υλοποίησης μιας επένδυσης, παρέχεται: 

  • Διευκόλυνση της πρόσβασης στα διαθέσιμα αναπτυξιακά προγράμματα μέσω της εφαρμογής Business Check Up.
  • Υποστήριξη στη δημιουργία της επενδυτικής πρότασης, υποβολής του φακέλου και υλοποίησης της επένδυσης, μέσω ενός δικτύου εξωτερικών συμβούλων, σε όλη την Ελλάδα, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους πελάτες μας με προνομιακούς όρους.
  • Πρόσβαση σε ένα Οικοσύστημα διακεκριμένων επιχειρήσεων, που παρέχουν υπηρεσίες επιλέξιμες για τα Προγράμματα σε ιδιαίτερα προνομιακούς όρους. Για την άμεση επικοινωνία των επιχειρήσεων πελατών μας, με τους εξειδικευμένους συνεργάτες, αναπτύσσουμε Ηλεκτρονική Πλατφόρμα, την Business Banking Marketplace, που θα φιλοξενηθεί στο site της EUROBANK και θα είναι διαθέσιμο αρχές του 2022.
  • Παροχή χρηματοδοτικών λύσεων με απλές και απρόσκοπτες διαδικασίες».
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περιοδεία της διοίκησης της Eurobank στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο

Στο πλαίσιο της περιοδείας τα στελέχη της Τράπεζας πραγματοποίησαν χθες, και συνεχίζουν σήμερα και αύριο, επισκέψεις στο δίκτυο καταστημάτων και στα Business Centers της περιοχής με τους εργαζόμενους να ενημερώνονται για την στρατηγική του ομίλου.
Zanias, Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Ζανιάς: Μονόδρομος η αύξηση των χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει προσοχή στα μέτρα στήριξης, ενώ σταδιακά η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει σε καθεστώς δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Μονοψήφια NPE, άλμα κερδών 65% και μέρισμα από τη χρήση 2022

Φ. Καραβίας: Χρονιά ορόσημο για τη Eurobank το 2021, καθώς έγινε η πρώτη συστημική τράπεζα με μονοψήφιο δείκτη NPE (6,8%). Σε αχαρτογράφητα νερά η παγκόσμια οικονομία λόγω Ουκρανίας, παραμένουν τα θετικά θεμελιώδη στοιχεία της Ελλάδας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ι. Γιαννακλής (Eurobank): Οι τράπεζες θα πάψουν να είναι κλειστό οικοσύστημα

Για την τράπεζα του μέλλοντος μίλησε στο Fin Forum 2022 ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking ενώ ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής & Head of Structured Finance, Corporate & Investment Banking Σπύρος Βενετσιάνος επικεντρώθηκε στο ταμείο Ανάκαμψης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την αναμόρφωση της Διοικητικής Επιτροπής της ανακοίνωσε η Eurobank

Η Επιτροπή έχει την ευθύνη της υλοποίησης της στρατηγικής του ομίλου, όπως αυτή σχεδιάζεται από την Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού της τράπεζας και εγκρίνεται από τα Δ.Σ. της Eurobank Holdings και της τράπεζας.