ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Χίλια διαμερίσματα θέλει να αγοράσει η Premia την επόμενη 5ετία

Το κενό στην ελληνική αγορά στα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα (serviced apartments) σπεύδει να εκμεταλλευθεί η Premia Properties. Η εταιρεία σχεδιάζει έκδοση ομολόγου 100 εκατ. ευρώ στις αρχές του 2022.

Στην έκδοση ομολόγου με το... καλημέρα της νέας χρονιάς θα προχωρήσει η Premia Properties προκειμένου  να αντλήσει κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο επενδυτικό της πλάνο, πιάνοντας νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό του ορίζοντα της πενταετίας, τον στόχο του 1 δισ. ευρώ σε αξία για το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων που βρίσκονται υπό την ομπρέλα της.

«Σχεδιάζουμε μέσα στον Ιανουάριο του 2022 να προχωρήσουμε στην έκδοση ομολογιακού δανείου, το ύψος του οποίου θα κυμανθεί στο ποσό των 100 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Κωνσταντίνος Μαρκάζος στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε η Premia Properties, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του Business Daily.

Το ομόλογο θα είναι διαπραγματεύσιμο στο ελληνικό χρηματιστήριο και μέσα από αυτή την κίνηση η εταιρεία σκοπεύει να επιταχύνει την υλοποίηση των επενδύσεων της μέσα από τη συνεχή προσθήκη νέων ακινήτων στο portfolio της. Ήδη, αυτή τη στιγμή, τρέχει ένα αρκετά μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ και το οποίο χρηματοδοτείται από τα κεφάλαια που προήλθαν μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, σηματοδοτώντας την τρίτη κατά σειρά ΑΜΚ μετά την είσοδο του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία και πλέον βασικού μετόχου της εισηγμένης, Ηλία Γεωργιάδη.

Με σύνολο ενεργητικού που ξεπερνά πλέον τα 220 εκατ. ευρώ, ο κ. Μαρκάζος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Premia να «χτυπήσει» και να εντάξει υπό την ιδιοκτησία της και νέο ακίνητο πριν ολοκληρωθεί  η τρέχουσα χρονιά. «Είναι αρκετά πιθανό μέσα στο Δεκέμβριο να ανακοινωθούν και άλλες κινήσεις», υπογράμμισε, λέγοντας παράλληλα ότι επί του παρόντος βρίσκεται σε συζητήσεις για μια σειρά από projects, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις. «Κάποια είναι στο στάδιο του due diligence και κάποια στο επίπεδο εξερεύνησης», διευκρίνισε ο επικεφαλής της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο απόκτημά της ήταν ένα αυτοτελές ακίνητο εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων (serviced apartments) στον Άγιο Διονύσιο του Πειραιά στο πλαίσιο συμφωνίας που συνυπέγραψε με την Dimand. Έχοντας θέσει στόχο να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της μέχρι το 2026 περί τα 1.000 διαμερίσματα αντίστοιχου τύπου, η εισηγμένη εξετάζει αυτή την περίοδο εκατοντάδες διαμερίσματα, τα οποία θα πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές που έχει θέσει, όπως η δυνατότητα εξ ολοκλήρου διαχείρισης του κτιρίου.

Τα serviced apartments αποτελούν ένα καινούργιο προϊόν στον εγχώριο κλάδο του real estate, το οποίο παρουσιάζει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης λόγω της σχεδόν ανύπαρκτης παρουσίας του στην χώρα μας. «Εντοπίσαμε αυτό το κενό και για το λόγο αυτό προσθέσαμε τη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων στο πεδίο των δραστηριοτήτων μας», σημείωσε ο κ. Μαρκάζος, προσθέτοντας παράλληλα ότι κατά τα άλλα η στρατηγική της εταιρείας παραμένει επικεντρωμένη στις επενδύσεις στον κλάδο των logistics, στα κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, σε βιομηχανικά ακίνητα και εμπορικά κτίρια.

Επιπλέον, στις αρχές της νέας χρονιάς αναμένει να λάβει την αδειοδότηση ως Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ), ένα αίτημα που είχε υποβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου. Αν και μια τέτοια διαδικασία απαιτεί περίπου έξι μήνες από την στιγμή της υποβολής του αιτήματος, ωστόσο η εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εκτιμά ότι στις αρχές της νέας χρονιάς θα κάνει και επίσημα είσοδο στο σαλόνι των μεγάλων ΑΕΕΑΠ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από 19 Ιανουαρίου το ομόλογο της Premia, επενδύσεις 150 εκατ. το 2022

Μέχρι 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να συγκεντρώσει με τη νέα έκδοση η εισηγμένη εταιρεία ακινήτων. Το πρώτο «χτύπημα» της εισηγμένης για το τρέχον έτος θα γίνει σε κέντρο logistics ή σε κτήριο κοινωνικού χαρακτήρα.
business_daily_premia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύει 100 εκατ. σε ακίνητα η Premia, εξετάζει έκδοση ομολόγου

Φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα για το 2022 και διαπραγματεύσεις για δύο ακόμη ακίνητα μέσα στο τρέχον έτος. Εξετάζεται έκδοση ομολόγου στο ΧΑ στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ διαθέτει ρευστότητα 51 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετατρέπεται σε ΑΕΕΑΠ η Premia Properties με άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία, καθώς θα της επιτρέψει να δραστηριοποιηθεί αποτελεσματικότερα στην αγορά ακινήτων αξιοποιώντας τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το πλαίσιο.
Premia Properties
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για την απόκτηση της Μπουτάρης η Premia

Σε απαντητική της επιστολή προς το ΧΑ η εισηγμένη αναφέρει πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει δεσμευτική συμφωνία με τους βασικούς πιστωτές της ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ και σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα για την έκβαση των συζητήσεων.