ΓΔ: 860.06 1.04% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Vodafone: Επενδύσεις 600 εκατ. την επόμενη πενταετία σε 5G και οπτική ίνα

Η εταιρία έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους με εξαιρετικά θετικές οικονομικές επιδόσεις, με τον κύκλο εργασιών να σημειώνει +4%, αυξητική τάση στην πελατειακή βάση και εκθετική αύξηση στη χρήση data.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα με σημαντικές εξελίξεις ήταν η τελευταία χρονιά για την Vodafone Ελλάδος με την εταιρεία να καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης στο α' εξάμηνο του νέου οικονομικού της έτους, ανακάμπτοντας από μια κακή χρονιά όπως ήταν το 2020 εξαιτίας του περιορισμού των μετακινήσεων και την πτώση του roaming. 

Η εταιρία προχωρά με ταχείς ρυθμούς το επενδυτικό της σχέδιο ύψους 600 εκατ. ευρώ, βάσει του οποίου θα επεκτείνει την κάλυψη του 5G Giga Network, με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Vodafone Ελλάδας να αναφέρει πως αναμένεται να έχει πιάσει τον στόχο του 40% πριν το τέλος του έτους και θα επιταχύνει η εταιρεία την ανάπτυξη του μένοντας μπροστά από τις δεσμεύσεις. Παράλληλα η Vodafone στοχεύει σε 650.000 σταθερές συνδέσεις νέας γενιάς και διασύνδεση σε ένα εκατομμύριο Έλληνες που διαμένουν σε 10 νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Εμπορικά, η Vodafone Ελλάδας επαναπροσδιόρισε την τοποθέτησή της, με προτάσεις που εξασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση στη συνδεσιμότητα για όλους, ενώ το Vodafone Business ενίσχυσε το αποτύπωμά του με έργα – πρότυπα που δείχνουν την πορεία που θα πρέπει να χαράξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας την επόμενη μέρα. Παράλληλα, η εταιρία εισήλθε σε μια νέα φάση καινοτομίας, με συνεργασίες όπως αυτή με τον Δημόκριτο, όπου εφαρμόζει προηγμένες λύσεις IoT και αλληλεπιδρά με την ευρύτερη κοινότητα Έρευνας και Ανάπτυξης τεχνολογίας.

Λειτουργικά, η Vodafone πέτυχε σημαντικές νίκες όσον αφορά στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, επιταχύνοντας την πορεία προς τον στόχο του Net Zero, ενώ παράλληλα στάθηκε δίπλα στην πολιτεία σε όλες τις ανάγκες διαχείρισης της πανδημίας.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα, πέρα από την απρόσκοπτη συνέχιση του επενδυτικού της πλάνου, η Vodafone Ελλάδας επικεντρώνεται στις ευκαιρίες που αναδύονται μέσα από τα σχεδιαζόμενα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Έργα συνδεσιμότητας, υγεία, εκπαίδευση και Ψηφιοποίηση Επιχειρήσεων και Δημοσίου Τομέα είναι οι τομείς που θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση από μέρους μας.

Οι οικονομικές επιδόσεις της Vodafone στο α' εξάμηνο

Η Vodafone στο α’ εξάμηνο του οικονομικού της έτους  (Απρίλιος – Σεπτέμβριος 2021), κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 468 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο που είχαν ανέλθει στα 452 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από υπηρεσίες γνώρισαν αντίστοιχη άνοδο (4%) και ανήλθαν σε 436 εκατ. ευρώ, αντί 421 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα EBITDA έφτασαν τα 132 εκατ. ευρώ.

Με τους χρήστες να περνούν όλο και περισσότερες ώρες διασυνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, κατεγράφη «έκρηξη» στη χρήση data, η οποία αυξήθηκε κατά 72% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και προσέγγισε το «κατώφλι» των 100.000 ΤΒ φτάνοντας τα 96.758 ΤΒ, που αποτελεί ιστορική επίδοση, ενώ πέρυσι ήταν 56.164 ΤΒ. Το ARPU της εταιρείας παρέμεινε σταθερό στα 10,7 ευρώ (18,2 στα συμβόλαια και 5,7 στα καρτοκινητά).

Η πελατειακή βάση της κινητής έφτασε τους 4,178 εκατ. πελάτες, αυξημένη κατά 107.000 πελάτες, εκ των οποίων 82.000 αφορούσαν καρτοκινητά και 25.000 συμβόλαια, με το ποσοστό των πελατών συμβολαίου να προσεγγίζει το 40%. Στη σταθερή, οι ευρυζωνικοί πελάτες παρέμειναν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι (962.000).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Έντονη παρουσία στα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου

Δυναμική παρουσία στα έργα που προκηρύσσονται με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας καταγράφει η Vodafone. Πρόσφατα το Vodafone Business ανέλαβε έργα για λογαριασμό των υπουργείων Ανάπτυξης και Εξωτερικών. Ποια έργα διεκδικεί ακόμα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Αύξηση των εσόδων κατά 3% με «άλμα» στη χρήση data

Ιστορικές επιδόσεις στη χρήση data, αυξημένα έσοδα από υπηρεσίες, αλλά και βελτιωμένη πελατειακή βάση με τους ευρυζωνικούς πελάτες να φτάνουν κοντά στο 1 εκατ., κατέγραψε η Vodafone στην Ελλάδα στο εννεάμηνο του οικονομικού έτους του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Αύξηση τζίρου 4% στο εξάμηνο με ιστορική επίδοση στα data

«Έκρηξη» στη χρήση data, αυξημένο τζίρο και έσοδα από υπηρεσίες, χάρη στα έσοδα του τουρισμού, αλλά και βελτιωμένη πελατειακή βάση κατέγραψε η Vodafone στην Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους του ομίλου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στηρίζει την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση της Χάλκης η Vodafone

Η Vodafone ολοκλήρωσε την αναβάθμιση της συνδεσιμότητας του νησιού σε 5G και υλοποίησε την παροχή δημοσίου wi-fi που καλύπτει δωρεάν τους δημόσιους χώρους του οικισμού της Χάλκης, βοηθώντας στην πράσινη μετάβαση του νησιού.