ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xardouvelis
Πηγή: Εθνική Τράπεζα

Χαρδούβελης: Η ΕΤΕ διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας τόνισε ότι καθημερινά η τράπεζα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική και σύγχρονη, εξακολουθώντας ταυτόχρονα να στηρίζει το ΜΙΕΤ, που η ίδια δημιούργησε πριν από 50 χρόνια.

Την άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση της Εθνικής Τράπεζας με τη δημιουργία του ελεύθερου ελληνικού κράτους, με την ιστορία του, την οικονομία του και την πρόοδό του, επεσήμανε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, Γκίκας Χαρδούβελης στα εγκαίνια έκθεσης του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (MIET), με θέμα τη «Γένεση του Ελληνικού Κράτους, Χαρτογραφία και Ιστορία / 1770-1838». Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. 

Στην ομιλία του, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως η Εθνική Τράπεζα διεκδικεί σήμερα και πάλι τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία του 21ου αιώνα. Καθημερινά, πρόσθεσε, γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική και σύγχρονη, εξακολουθώντας ταυτόχρονα να στηρίζει το ΜΙΕΤ, που η ίδια δημιούργησε πριν από 50 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Εθνικής υπογράμμισε πως το ΜΙΕΤ στο διάστημα αυτό των 50 ετών υποστήριξε έμπρακτα την ελληνική παιδεία και τα ελληνικά γράμματα, με τις εξαιρετικές εκδόσεις του. Τροφοδότησε, παράλληλα, τα Πανεπιστήμια και ένα στρώμα της ελληνικής κοινωνίας εκλεκτό, με έντονες πνευματικές αναζητήσεις,. Αυτό το κοινωνικό στρώμα έχει διευρυνθεί αισθητά σήμερα, συμπλήρωσε ο κ. Χαρδούβελης, υπογραμμίζοντας ότι οι απαιτήσεις του επιβάλλουν και νέους τρόπους επικοινωνίας με τα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό.

Ο πρόεδρος της Εθνικής κατέληξε λέγοντας ότι το ΜΙΕΤ συνεχίζει την πορεία του προς την επόμενη πεντηκονταετία της ζωής του. Μετασχηματίζεται, μαζί με την ίδια την τράπεζα, προκειμένου να απευθυνθεί αποτελεσματικά στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία, κρατώντας υψηλά τα ποιοτικά κριτήρια των εκδόσεών του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτικό Νέας Γενιάς από την Εθνική για συντηρητικούς αποταμιευτές

Προστασία 90% για το κεφάλαιο και τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τις αποδόσεις του Αμοιβαίου Κεφαλαίου «Δήλος Στρατηγικών Τοποθετήσεων» προσφέρει το νέο επενδυτικό προϊόν της Εθνικής Τράπεζας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στοίχημα η ενίσχυση της εξωστρέφειας: Πώς στηρίζει η Εθνική τους εξαγωγείς

Σημαντική αύξηση των εξαγωγών τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, αλλά διατηρείται η μεγάλη διαφορά από την Ευρώπη. Ποιες ευκαιρίες δίνει η στροφή της Ε.Ε. προς την αυτάρκεια. Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία προσφέρει η Εθνική.
Ethniki Trapeza, ETE, Mylonas, Milonas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς: Επιτακτική η συνεργασία των τραπεζών με εταιρείες fintech

Στο άμεσο μέλλον, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, τα καταστήματα θα χρησιμεύουν μόνο για τις μεγάλες αποφάσεις του πελάτη, όπως η αγορά κατοικίας και επενδυτικά - αποταμιευτικά προϊόντα.
Mylonas, Ethniki Trapeza, ETE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Με μονοψήφιο δείκτη P/E το 2021, αύξηση 40% στα οργανικά κέρδη

Στόχος της τράπεζας η διψήφια απόδοση ιδίων κεφαλαίων και η διανομή μερίσματος, υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος, Παύλος Μυλωνάς. Στα 833 εκατ. τα κέρδη μετά τους φόρους, με «ένεση» 404 εκατ. από τα κέρδη από ομόλογα.