ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
wind
Φώτο: Wind

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Wind από τη Nova, τι φέρνει ο νέος παίκτης

Άμεσα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός ώστε ο νέος παίκτης που δημιουργείται μετά την εξαγορά της Wind από την United Group να αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο απέναντι σε Cosmote και Vodafone που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και οφέλη για τους καταναλωτές.

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία που αλλάζει τις ισορροπίες του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά των τηλεπικοινωνιών, καθώς η Wind Hellas ανακοίνωσε πως μεταβιβάστηκαν οι μετοχές της στην United Group και δημιουργείται πλέον ένας παίκτης που θα ανταγωνιστεί με μεγαλύτερες αξιώσεις τις κορυφαίες εταιρείες της αγοράς, Cosmote και Vodafone. Όπως αναφέρει η Wind Hellas στην ανακοίνωσή της, η κίνηση αυτή θα ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητά της και θα δυναμώσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την συγχώνευση με την Nova, με στόχο να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος επικοινωνίας και τηλεοπτικού περιεχομένου που, με ενοποιημένη στρατηγική, προϊόντα και υπηρεσίες, συνεπείς επενδύσεις και ανάπτυξη συνεργειών, θα αλλάξει το τηλεπικοινωνιακό τοπίο της Ελλάδας και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και οφέλη για τους καταναλωτές.

Η United Group, μετά την εξαγορά της Forthnet/Nova, στοχεύει να ανακατέψει την τράπουλα του ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες, και η ένταξη της WIND Ελλάς στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της United Group ενισχύει σημαντικά το αποτύπωμα της United Group στην ΝΑ Ευρώπη και καθιστά την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη του oμίλου, αποτελώντας την μεγαλύτερη αγορά (31%) του συνολικού του τζίρου. 

Με τον ανταγωνισμό στις τηλεπικοινωνίες να εντείνεται με τους παρόχους να επενδύουν δυναμικά και στη συνδρομητική τηλεόραση ως μέρος της 3play στρατηγικής η United Group στοιχηματίζει στην διεύρυνση της πελατειακής της βάσης καθώς θα μπορούν να προσφερθούν συνδυαστικά προγράμματα κινητής και τηλεόρασης στους συνδρομητές, ενώ θα μειωθεί σημαντικά και το κόστος λειτουργίας. Η νέα εταιρεία υπολογίζεται πως θα έχει περίπου 1,3 εκατ. συνδρομητές σταθερής και θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον ΟΤΕ, και προστίθενται επίσης και οι 924.000 πελάτες κινητής με συμβόλαιο που είχε η Wind, ενώ με βάση τα έσοδα θα βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από ΟΤΕ και Vodafone.  Παράλληλα θα υπάρξει ακόμα ένας δυνατός παίκτης στη μάχη της οπτικής ίνας, καθώς η Wind είχε ανακοινώσει 421.000 κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών (NGA) και σχέδια για επέκταση αυτών.

Όπως αναφέρει η Wind στην ανακοίνωσή της, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Νάσος Ζαρκάλης που είχε αναλάβει τα ηνία της εταιρείας τον Σεπτέμβριο του 2009, οδηγώντας την στον ριζικό μετασχηματισμό της, θα αποχωρήσει από την θέση του. Ωστόσο θα παραμείνει Σύμβουλος Διοίκησης για το επόμενο τρίμηνο ώστε να συμβάλει στην επιχειρησιακή μετάβαση. «Η ένταξη της WIND Ελλάς στον όμιλο της United, είναι μια κορυφαία εξέλιξη για την εταιρεία καθώς και για την ελληνική αγορά. Πλέον η WIND γίνεται μέλος ενός μεγάλου πολυεθνικού ομίλου, μιας ηγετικής δύναμης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και η επικείμενη συγχώνευση της με τη Nova, θα δημιουργήσει έναν νέο μεγάλο και ισχυρό πόλο στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες. Τα δεδομένα στην ελληνική αγορά αλλάζουν, ενισχύοντας την δυνατότητα της χώρας μας να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Το νέο τοπίο στις τηλεπικοινωνίες, θα φέρει περισσότερες επιλογές για τον καταναλωτή, υψηλότερη ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες και ταχύτερη ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα μας. Ο οργανισμός που θα προκύψει από την συγχώνευση της WIND Ελλάς με τη Nova, θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε αυτό το περιβάλλον», επισημαίνει ο κ. Ζαρκαλής σχετικά με την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Την θέση του διευθύνοντας συμβούλου στη WIND Ελλάς αναλαμβάνει από σήμερα ο Χάρης Κυριακόπουλος, μέχρι πρότινος Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της εταιρίας, ο οποίος ανέφερε τα εξής για το νέο του ρόλο: «Είναι μεγάλη τιμή αλλά και πρόκληση να αναλάβω τη διοίκηση της WIND Ελλάς, ειδικά μετά την θητεία του Νάσου Ζαρκαλή. Με την ένταξη στην United Group και την επικείμενη συγχώνευση με τη Nova ξεκινάει μια νέα, συναρπαστική μέρα για την WIND Ελλάς. Οι προτεραιότητες μας το επόμενο διάστημα είναι να διατηρήσουμε τη θετική δυναμική στην απόκτηση πελατών που αναπτύξαμε το 2021 και σε συνεργασία με τους νέους μετόχους και συναδέλφους μας, να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό για τη συγχώνευση με τη Nova».  

Στα 200 εκατ. η επένδυση της United Group στην Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, έχει αναφέρει πως επιπλέον η εταιρεία πραγματοποιεί επενδύσεις σε νέες υποδομές και στρέφεται στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και συστημάτων πληροφορικής, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, στον ανασχεδιασμό του brand Nova και την αναβάθμιση των σημείων επαφής με τους πελάτες.

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του επενδυτικού της σχεδίου, η United Group προχωρά σε επένδυση επιπλέον 50 εκατ. ευρώ στην Nova μέχρι το τέλος του έτους. Το ποσό αυτό προστίθεται στα περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ που επενδύθηκαν το τελευταίο εξάμηνο για την απόκτηση και την αναδιάρθρωση της εταιρείας, ενώ η δεύτερη φάση του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου για τη Nova βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Ο κ. Γεωργιόπουλος έχει υπογραμμίσει πως ένα σημαντικό στόχο της εταιρείας αποτελεί η εξασφάλιση πρόσβασης σε ανοιχτά NGA δίκτυα και –όπου είναι εφικτό– η κατασκευή ιδιόκτητων υποδομών ώστε η Nova να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό γρήγορου ίντερνετ, νέων τεχνολογιών και κορυφαίου περιεχομένου αλλά και τη καλύτερη εμπειρία χρήστη σε ελληνικές επιχειρήσεις και καταναλωτές. «Εργαζόμαστε σκληρά για να αναπτύξουμε μοναδικά νέα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πελάτες και θα μπορούμε να παρέχουμε στους Έλληνες καταναλωτές κάποια από αυτά αμέσως μετά το καλοκαίρι. Τους επόμενους μήνες θα δείτε σημαντικές αλλαγές αλλά και νέες υπηρεσίες και προϊόντα», τόνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

United Group - Wind
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προχωράει η εξαγορά της Wind από τη Nova με την έγκριση της Κομισιόν

H Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άναψε το «πράσινο φως» για να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Wind από την United Group και ο νέος παίκτης που έρχεται θα ανεβάσει τον πήχη του ανταγωνισμού για ΟΤΕ και Vodafone.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επαφές ΔΕΗ - Vodafone για το νέο δίκτυο που θα «χτυπήσει» τον ΟΤΕ

Αρχίζει ο επόμενος «πόλεμος» στις τηλεπικοινωνίες, καθώς η ΔΕΗ θέλει να προσφέρει πρόσβαση σε γρήγορα δίκτυα στους ανταγωνιστές του ΟΤΕ με φθηνότερες χρεώσεις. Έγινε η πρώτη συζήτηση με τη Vodafone, συνεργασία έχει προτείνει και η Nova.