ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Texniti noimosini
Shutterstock

Εξαγορά της ελληνικής startup Pollfish από την αμερικανική Prodege

Η Pollfish είναι μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρείες και ιδιώτες να πραγματοποιούν έρευνες αγοράς (online market research), χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο διαδραστικό ερωτηματολόγιο.

Την πώληση της εταιρείας Pollfish που έχει στο χαρτοφυλάκιό του στην αμερικανική εταιρεία Prodege, με έδρα την Καλιφόρνια ανακοίνωσε το Piraeus JEREMIE Technology Catalyst Fund (PJ Tech Catalyst Fund), το venture capital fund με επενδυτές την Τράπεζα Πειραιώς και το European Investment Fund (EIF).

Η Pollfish (www.pollfish.com) είναι μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρείες και ιδιώτες να πραγματοποιούν έρευνες αγοράς (online market research), χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο διαδραστικό ερωτηματολόγιο (online mobile survey). Η εταιρεία μέσω της πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει έχει τη δυνατότητα να διανέμει τα ερωτηματολόγια στα κινητά τηλέφωνα περισσότερων από μισό δισ. καταναλωτών σε όλο τον κόσμο και να λαμβάνει απαντήσεις με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο.

Οι υπηρεσίες της Pollfish επιτρέπουν σε μικρές αλλά και σε μεγάλες εταιρείες της λίστας Fortune 500 να κάνουν έρευνες αγοράς άμεσα χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό. Με γραφεία σε Αθήνα και Νέα Υόρκη, η εταιρεία έχει εδραιωθεί στην αγορά της Αμερικής, ενώ διαθέτει πελάτες σε περισσότερες από 30 χώρες.

Η Prodege (www.prodege.com) είναι μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ, δημοσκοπήσεων καταναλωτών και έρευνας αγοράς με έδρα την Καλιφόρνια. Μέσω της δυναμικής πλατφόρμας οι μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων και διαφημιστικές εταιρείες μπορούν να αντλούν στοιχεία που αφορούν το προφίλ των καταναλωτών τους, έτσι ώστε να δημιουργούν στοχευμένες δράσεις μάρκετινγκ και να σχεδιάζουν καταναλωτικά προϊόντα που έχουν απήχηση στο κοινό τους.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εξαγορά της Pollfish από την Prodege, μια κορυφαία αμερικανική εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ και παροχής δεδομένων αγοράς σε μεγάλες εταιρείες και διαφημιστικές. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Pollfish» δήλωσε ο Νίκος Αντωνίου, διευθύνων σύμβουλος του Piraeus JEREMIE Tech Catalyst Fund (www.pjtechcatalyst.com).

«Η εξαγορά της Pollfish αποτελεί επιβράβευση της σκληρής και επίμονης δουλειάς πρωτίστως των ανθρώπων της εταιρείας αλλά και σε ένα βαθμό των επενδυτών της που οδήγησε στην ανάπτυξη και ανάδειξή της, από μια μικρή, ελληνική τεχνολογική startup, σε μια καινοτόμο εταιρεία με παγκόσμια δραστηριότητα», δήλωσε ο Βασίλης Θεοχαράκης που εκπροσωπούσε το PJ Τech Catalyst στο διοικητικό συμβούλιο της Pollfish.

Η Prodege είναι διεθνής πλατφόρμα τεχνολογιών αιχμής και υπηρεσιών marketing προς καταναλωτές με παγκόσμια στόχευση. Με βάση την επένδυση της Great Hill Partners, private equity με έδρα στη Βοστόνη, η Prodege ενδυναμώθηκε περαιτέρω, επιδιώκοντας αύξηση εσόδων και προώθησης προϊόντων.

Η Pollfish ιδρύθηκε το 2013 και στοχεύει στη διασύνδεση επιχειρήσεων και καταναλωτών διεθνώς, παρέχοντας υπηρεσίες έρευνας αγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνω από 200 εταιρείες γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο hub του egg

Στα οφέλη και την προοπτική από την αναπτυσσόμενη συνεργασία με το οικοσύστημα καινοτομίας στον Καναδά - και ιδιαίτερα στο Τορόντο, αναφέρθηκε η διευθύντρια του egg – enter grow go της Eurobank Ρούλα Μπαχταλιά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην ελληνική startup Casualy μπήκε ο Ζούκερμπεργκ με το ICONIQ Growth

Πρόσφατα, η εταιρεία τριπλασίασε τα έσοδα και τον αριθμό των πελατών της, ενώ έχει σηκώσει συνολικά 86 εκατ. δολάρια. Πού θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια που άντλησε από το νέο γύρο χρηματοδότησης.