ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Texniti noimosini
Shutterstock

Εξαγορά της ελληνικής startup Pollfish από την αμερικανική Prodege

Η Pollfish είναι μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρείες και ιδιώτες να πραγματοποιούν έρευνες αγοράς (online market research), χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο διαδραστικό ερωτηματολόγιο.

Την πώληση της εταιρείας Pollfish που έχει στο χαρτοφυλάκιό του στην αμερικανική εταιρεία Prodege, με έδρα την Καλιφόρνια ανακοίνωσε το Piraeus JEREMIE Technology Catalyst Fund (PJ Tech Catalyst Fund), το venture capital fund με επενδυτές την Τράπεζα Πειραιώς και το European Investment Fund (EIF).

Η Pollfish (www.pollfish.com) είναι μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε εταιρείες και ιδιώτες να πραγματοποιούν έρευνες αγοράς (online market research), χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο διαδραστικό ερωτηματολόγιο (online mobile survey). Η εταιρεία μέσω της πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει έχει τη δυνατότητα να διανέμει τα ερωτηματολόγια στα κινητά τηλέφωνα περισσότερων από μισό δισ. καταναλωτών σε όλο τον κόσμο και να λαμβάνει απαντήσεις με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο.

Οι υπηρεσίες της Pollfish επιτρέπουν σε μικρές αλλά και σε μεγάλες εταιρείες της λίστας Fortune 500 να κάνουν έρευνες αγοράς άμεσα χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό. Με γραφεία σε Αθήνα και Νέα Υόρκη, η εταιρεία έχει εδραιωθεί στην αγορά της Αμερικής, ενώ διαθέτει πελάτες σε περισσότερες από 30 χώρες.

Η Prodege (www.prodege.com) είναι μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ, δημοσκοπήσεων καταναλωτών και έρευνας αγοράς με έδρα την Καλιφόρνια. Μέσω της δυναμικής πλατφόρμας οι μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων και διαφημιστικές εταιρείες μπορούν να αντλούν στοιχεία που αφορούν το προφίλ των καταναλωτών τους, έτσι ώστε να δημιουργούν στοχευμένες δράσεις μάρκετινγκ και να σχεδιάζουν καταναλωτικά προϊόντα που έχουν απήχηση στο κοινό τους.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την εξαγορά της Pollfish από την Prodege, μια κορυφαία αμερικανική εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ και παροχής δεδομένων αγοράς σε μεγάλες εταιρείες και διαφημιστικές. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Pollfish» δήλωσε ο Νίκος Αντωνίου, διευθύνων σύμβουλος του Piraeus JEREMIE Tech Catalyst Fund (www.pjtechcatalyst.com).

«Η εξαγορά της Pollfish αποτελεί επιβράβευση της σκληρής και επίμονης δουλειάς πρωτίστως των ανθρώπων της εταιρείας αλλά και σε ένα βαθμό των επενδυτών της που οδήγησε στην ανάπτυξη και ανάδειξή της, από μια μικρή, ελληνική τεχνολογική startup, σε μια καινοτόμο εταιρεία με παγκόσμια δραστηριότητα», δήλωσε ο Βασίλης Θεοχαράκης που εκπροσωπούσε το PJ Τech Catalyst στο διοικητικό συμβούλιο της Pollfish.

Η Prodege είναι διεθνής πλατφόρμα τεχνολογιών αιχμής και υπηρεσιών marketing προς καταναλωτές με παγκόσμια στόχευση. Με βάση την επένδυση της Great Hill Partners, private equity με έδρα στη Βοστόνη, η Prodege ενδυναμώθηκε περαιτέρω, επιδιώκοντας αύξηση εσόδων και προώθησης προϊόντων.

Η Pollfish ιδρύθηκε το 2013 και στοχεύει στη διασύνδεση επιχειρήσεων και καταναλωτών διεθνώς, παρέχοντας υπηρεσίες έρευνας αγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

egg-eurobank-kainotomia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Προκηρύχθηκε ο 10ος κύκλος του egg-enter•grοw•go

Στο 10ο κύκλο, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη σύγχρονη δομή του, το egg αναβαθμίζει και εντατικοποιεί την καθοδήγηση των επιχειρηματικών ομάδων που θα ενταχθούν, επιδιώκοντας την επιτάχυνση υλοποίησης των επιχειρηματικών τους σχεδίων.
marathon-tziralis-papadopoulos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 70 εκατ. ευρώ αυξάνει τα διαθέσιμα κεφάλαια η Marathon Venture Capital

Υπερδιπλασιάζοντας το μέγεθος του πρώτου της fund ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ και υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο των 50 εκατομμυρίων ευρώ για το δεύτερό της fund, η αύξηση αυτή πιστοποιεί την ταχεία ωρίμανση και τις μεγάλες προοπτικές της αγοράς.
12 Gods-Startup Votana
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

12 Gods: Η startup που έκλεισε ελληνικά βότανα σε...κάψουλες του καφέ

Xάρη στην ελληνική καινοτομία ποικιλίες από δεκάδες βότανα όπως ο ιβίσκος, η λουίζα, το κάρδαμο, το χαμομήλι, η τσουκνίδα «σερβίρονται» στο φλιτζάνι σε μερικά δευτερόλεπτα, με το πάτημα ενός κουμπιού.