ΓΔ: 831.17 -0.44% Τζίρος: 16.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:55:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Vodafone

Vodafone: Αύξηση των εσόδων κατά 3% με «άλμα» στη χρήση data

Ιστορικές επιδόσεις στη χρήση data, αυξημένα έσοδα από υπηρεσίες, αλλά και βελτιωμένη πελατειακή βάση με τους ευρυζωνικούς πελάτες να φτάνουν κοντά στο 1 εκατ., κατέγραψε η Vodafone στην Ελλάδα στο εννεάμηνο του οικονομικού έτους του ομίλου.

Η έκρηξη στη χρήση data σε συνδυασμό με την αύξηση της πελατειακής βάσης οδήγησαν την Vodafone να καταγράψει τις υψηλότερες επιδόσεις κατά την παρουσία της στην Ελλάδα στο εννεάμηνο του οικονομικού έτους του ομίλου (Απρίλιος – Δεκέμβριος).

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Vodafone, στην Ελλάδα, τα έσοδα από υπηρεσίες στο εννεάμηνο ανήλθαν σε 650 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο που είχαν διαμορφωθεί στα 632 εκατ. ευρώ.

Με τους χρήστες να περνούν όλο και περισσότερες ώρες διασυνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, κατεγράφη «έκρηξη» στη χρήση data, η οποία αυξήθηκε κατά 41% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ξεπερνώντας τα 120.000 ΤΒ, πραγματοποιώντας άλμα και σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο που είχε φτάσει τα 96.758 ΤΒ. Μια επίδοση που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για την εταιρεία.

Το ARPU στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους παρέμεινε σχετικά σταθερό στα 10,5 ευρώ και στα συμβόλαια ανήλθε στα 18,4 ευρώ, ενώ στα καρτοκινητά στα 5,3 ευρώ, τάση που τεκμηριώνει σταθερότητα τιμών, σε μία περίοδο ραγδαίας αύξησης τιμών σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών της ελληνικής αγοράς. 

Στους ευρυζωνικούς πελάτες σταθερής,  χάρη στη διεύρυνση της πελατειακής βάσης, η Vodafone κατέγραψε την υψηλότερη επίδοση όλων των εποχών, διατηρώντας πάνω από 970.000 πελάτες και βρίσκεται πλέον στο κατώφλι του 1 εκατομμυρίου. Η βάση της κινητής στο τρίτο τρίμηνο ξεπέρασε τα 4,2 εκατ. πελάτες και αυξήθηκε κατά 2,9%, με το ποσοστό των πελατών συμβολαίου να παραμένει σταθερό με 39%, ενώ στην καρτοκινητή προστέθηκαν επιπλέον 59.000 πελάτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχύει το περιεχόμενό της η Vodafone TV, έδωσε τα χέρια με το Disney+

Από τις 14 Ιουνίου οι συνδρομητές της Vodafone TV θα έχουν πρόσβαση στη streaming υπηρεσία Disney+, καθώς θα είναι διαθέσιμο σαν βασική υπηρεσία στα πακέτα που θα προσφέρονται. Τί φέρνει η νέα συνεργασία
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Έντονη παρουσία στα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του Δημοσίου

Δυναμική παρουσία στα έργα που προκηρύσσονται με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας καταγράφει η Vodafone. Πρόσφατα το Vodafone Business ανέλαβε έργα για λογαριασμό των υπουργείων Ανάπτυξης και Εξωτερικών. Ποια έργα διεκδικεί ακόμα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Επενδύσεις 600 εκατ. την επόμενη πενταετία σε 5G και οπτική ίνα

Η εταιρία έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους με εξαιρετικά θετικές οικονομικές επιδόσεις, με τον κύκλο εργασιών να σημειώνει +4%, αυξητική τάση στην πελατειακή βάση και εκθετική αύξηση στη χρήση data.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Αύξηση τζίρου 4% στο εξάμηνο με ιστορική επίδοση στα data

«Έκρηξη» στη χρήση data, αυξημένο τζίρο και έσοδα από υπηρεσίες, χάρη στα έσοδα του τουρισμού, αλλά και βελτιωμένη πελατειακή βάση κατέγραψε η Vodafone στην Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους του ομίλου.