ΓΔ: 871.34 1.44% Τζίρος: 66.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: BFF Banking Group

Νέος παίκτης στο factoring η ιταλική BFF Group

Η BFF Banking Group που δραστηριοποιείται από το 2017 στην Ελλάδα σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα στον τομέα του factoring καθως οι προοπτικές στη χώρα ξεπερνούν τις αρχικές προβλέψεις.

Το 2016 ο όμιλος BFF Banking Group έστρεψε το βλέμμα του στην Ελλάδα. Ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και μέσα σε δυο χρόνια έχοντας αποκτήσει ένα πελατολόγιο που περιλαμβάνει περίπου 50 εταιρείες σχεδιάζει να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητες στην χώρα καθώς οι προοπτικές ξεπερνούν τις αρχικές προβλέψεις.

Όπως σημείωσε ο Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για τις Διεθνείς Αγορές της BFF Banking Group, Μικέλε Αντονιόλι, κατά τη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης, στην Ελλάδα ο μέσος χρόνος αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δημόσιων νοσοκομείων κινείται μεταξύ 200-300 ημερών και βρίσκεται σε ίδια επίπεδα με την Πορτογαλία, που το αντίστοιχο διάστημα είναι ένας χρόνος, ενώ στην Σλοβακία μπορεί να ξεπεράσει και το ένα έτος. Αντιθέτως στην Ιταλία το αντίστοιχο διάστημα είναι στις 160 ημέρες και στην Ισπανία 100.

Ο όμιλος BFF Banking Group ξεκίνησε την δραστηριότητά του στην Ελλάδα υπό το καθεστώς της ελευθερίας παροχής υπηρεσιών στην ΕΕ, παρέχοντας μοναδικές λύσεις στην αγορά και αξιοποιώντας το πλήρες φάσμα των πλεονεκτημάτων των υπηρεσιών Factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής, προσφέροντας στους πελάτες ρευστότητα, προστασία έναντι του πιστωτικού κινδύνου και προγραμματισμό του DSO.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Ιταλία το 1985, με πρωτοβουλία μιας ομάδας βιομηχανικών φορέων στη φαρμακευτική και βιοϊατρική βιομηχανία και σε αυτά τα 35 χρόνια έχει αναπτύξει αξιοσημείωτη εμπειρία στη διαχείριση και την εκχώρηση επιχειρηματικών απαιτήσεων χωρίς δικαίωμα ανάγωγης από τις Δημόσιες Διοικήσεις στην Ευρώπη, ενώ πλέον η αξιολόγηση της από την Moody's είναι στο «BA1» με θετικές προοπτικές.

Η δραστηριοποίηση στην Ελλάδα επιτρέπει στον Όμιλο BFF Banking Group να εξυπηρετεί τις ανάγκες των προμηθευτών των Εθνικών Συστημάτων Υγείας και της Δημόσιας Διοίκησης με ακόμα πιο αποτελεσματικές λύσεις για τη διαχείριση της ρευστότητας, ξεπερνώντας τις δυσκολίες όπως η νομοθεσία περί Rebate και Claw-back.

Μετά την άρση των περιορισμών των κεφαλαιουχικών κινήσεων από την 1η Σεπτεμβρίου και την επακόλουθη δυνατότητα μεταφοράς κεφαλαίων από την Ελλάδα, ο Όμιλος BFF Banking Group είναι σε θέση να προσφέρει όλα τα οφέλη των υπηρεσιών του και σε πολυεθνικές εταιρείες, ως εργαλεία περαιτέρω βελτίωσης της θέσης του κεφαλαίου κίνησης και την ενίσχυση της εφαρμογής μιας διεθνούς συγκέντρωσης μετρητών, η οποία θα περιλαμβάνει και την ελληνική αγορά.

Ο όμιλος BFF Banking Group δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς στην Ελλάδα που είναι factoring χωρίς αναγωγή, διαχείριση συλλογής απαιτήσεων και χρηματοδότηση σε φορείς Υγείας και τοπικές κυβερνήσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Όπως ενημέρωσε ο κ. Μικέλε Αντονιόλι στο πελατολόγιο του ομίλου στην Ελλάδα περιλαμβάνονται επίσης εταιρειών τηλεπικοινωνίας, υπηρεσιών, διαχείρισης ενέργειας, κατασκευαστικές δημοσίων έργων αλλά και πληροφορικής.

Εκτός από την Ελλάδα, η δραστηριότητα του Ομίλου BFF Banking Group εκτείνεται σήμερα σε: Ιταλία, Κροατία, Τσεχία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ισπανία, ενώ στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία δραστηριοποιείται με προθεσμιακές καταθέσεις, εξυπηρετώντας συνολικά 12 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τι είναι το factoring

Οι υπηρεσίες factoring χωρίς αναγωγή αποτελούν το καταλληλότερο χρημαοτοικονομικό εργαλείο για εταιρείες που παρέχουν αγαθά ή υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή τη Δημόσια Διοίκηση και υπόκεινται σε χρόνους πληρωμών που υπερβαίνουν τη φυσιολογική συμβατική προθεσμία.

Η εκχώρηση απαιτήσεων Χωρίς Αναγωγή είναι ένα ευρύτερο χρηματοοικονομικό εργαλείο από μια απλή χρηματοδότηση, διότι εγγυάται:

  • Μείωση πιστωτικού κινδύνου (μόλις οριστικοποιηθεί η πίστωση ο προμηθευτής δεν ευθύνεται για τον κίνδυνο μη πληρωμής από τη Δημόσια Διοίκηση)
  • Βεβαιότητα για το κόστος της συναλλαγής (εφάπαξ χρέωση που περιλαμβάνει όλα τα κόστη, πλην των αναγγελιών εκχώρησης)
  • Προγραμματισμός των ταμειακών ροών και των ημερών είσπραξης των απαιτήσεων
  • Βελτίωση των δεικτών του ισολογισμού και του κεφαλαίου κίνησης με άμεση αποαναγνώριση των απαιτήσεων από τον Ισολογισμό
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τις επιχειρήσεις από την Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική στηρίζει την ταχύτερη μετάβαση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη νέα ψηφιακή εποχή διευκολύνοντας τη χρηματοοικονομική λειτουργία κάθε επιχείρησης, βελτιώνοντας και ενισχύοντας συνολικά την εμπορική της δραστηριότητα.